BENZAR METHOD FEEDER 6500 ORSÓ
Súly, kényelem
Terhelhetősége
Fárasztás hatékonysága
Távdobáshoz
Sokoldalú használat
Futása
Fékrendszer
Zsinórrakás

Benzár Method Feeder 6500 orsó

A Benzár Method Feeder orsó 6500-as méretével kifejezetten a töltögetős kosarak használatát igénylő technika kedvelői számára jelent ideális választást. Japán tervezésű, precízen megmunkált, magas minőségű orsóról van szó, amely minden jellemzőjét tekintve megfelel a modern method feeder horgászat kívánalmainak.

Az orsó két teljes értékű fém dobbal került a boltok polcaira, melyek közül az egyik sekély, hiszen 0,25-ös zsinór használata mellett mindössze 150 méteres zsinórkapacitással bír, míg a másik mélyebb, elvégre arra 0,28-as zsinórból is ráfér 350 méter. E két dob közül nem túlzás kijelenteni, hogy minden olyan szituációhoz meg lehet találni a megfelelőt, amilyennel egy methodos horgászat során szembesülhetünk. Mindkét dobon egy-egy lekerekített, fém zsinórklipsz található, mely garantáltan nem sérti meg főzsinórunkat és lehetővé teszi a kiakasztott zsinórklipsszel történő horgászatot.

A Benzár Method Feeder orsó megbízhatóságáról és akadálytalan futásáról a benne megfelelően elhelyezett 6+1 csapágy gondoskodik. Fékje hihetetlenül precízen állítható, ami rendkívül jó szolgálatot tesz egy termetesebb ellenfél fárasztása során.

Az orsó elsősorban 360-as és 390-es feederekhez ideális, melyekkel egy közeli, finom method pecától kezdve egészen a 80-90 méteres, nagyhalas horgászatokig bármilyen szituáció jó eséllyel megoldható.

Bár 6500-as modellről van szó, súlya mégis mindössze 310 gramm, így kijelenthető, hogy egy rendkívül kezes orsó ez, mely kategóriájában a legkönnyebbek közé tartozik, ami főként a versenyhorgászok számára lehet igazán fontos szempont. Természetesen azonban nemcsak nekik, hanem mindazoknak is nyugodt szívvel ajánljuk, akik szeretik a minőségi horgászeszközöket!

Az orsóra tökéletes működésű letapadás mentes első fék került. Nagy előnye, hogy használatával elkerülhetjük a fárasztott hal hirtelen kirohanásaiból adódó halvesztést. Az orsó fékjét érdemes már a horgászat előtt oly módon beállítani, hogy összhangban legyen a szerelék többi elemével. Az orsó dobján található fékerő állító csavar használatával a fárasztás menete gyorsan és hatékonyan kontrolálható.
Cikkszám Kép Ár Rendelt db. Kosár Méret Csapágy Fékrendszer Áttétel Orsóház anyaga Orsódob Zsinórkapacitás Súly
20150-650 ORSÓ BENZAR METHOD FEEDER 6500 32 990 Ft
- +
Kosárba 65006+1Elsőfék5.0:1GrafitAlumínium + Alumínium mély pótdob0,25 mm / 150 m305 g
CARP HUNTER FEEDER RUNNER 6000 ORSÓ
9 490 Ft
6 490 Ft
Részletek
CARP EXPERT NEO LONG CAST FEEDER 6000 ORSÓ
12 490 Ft
Részletek
CARP EXPERT FEEDER NEO NYELETŐFÉKES ORSÓ
15 490 Ft
Részletek
ORSÓ INTRUDER FEEDER
7 990 Ft
4 790 Ft
Részletek
CARP EXPERT PRO POWER FEEDER 5000 ORSÓ
14 490 Ft
Részletek
CARP EXPERT PRO POWER METHOD FEEDER 6000 ORSÓ
15 490 Ft
Részletek
A kiérdemelt fürdőzés
Megjelent: 2023. július 01. | Forrás: Szabó Bence

Fürdés ilyen jól még egyikünknek sem esett, ez nem kérdés, hiszen magyar bajnokok lettünk method feeder szakágban, csapatban, nem is akármilyen CSAPATBAN! Bár a legendás Maty-ér vize még csak közelítette a 20-22 Celsius-fokot, mi egyetlen percig sem gondolkodtunk azon, hogy beugorjunk-e vagy sem! Magyar bajnokok lettünk ugyanis, ilyen esetben pedig illik megmártózni a versenynek helyszínt biztosító vízben! Határtalan örömünkben meg sem fordult a fejünkben, hogy ne tegyünk ...

Csapatban könnyebb
Megjelent: 2023. február 25. | Forrás: Szarka László

A magyar versenyhorgászat nemzetközileg is kiemelkedően magas színvonala nem csak a világversenyeken szerzett, és évről-évre gyarapodó érmeink számában érhető tetten, hanem a hazai bajnokságok hihetetlen erősségében is. Ez olyannyira igaz, hogy több szakágban már a középdöntőbe kerülés is komoly fegyvertény. Hát még az onnan való továbbjutás, amit többnyire csak olyan kiélezett küzdelemben lehet kivívni, mint amilyent a XII. Feeder Bajnokság desedai középdöntő ...

Több mint versenybeszámoló
Megjelent: 2022. december 18. | Forrás: Szarka László

Nem is olyan régen sok száz kilométert autóztam, hogy ott lehessek a Látóképi-tavon a feeder bajnokság zárónapján, és nagyon jól döntöttem. Láthattam ugyanis a szakág legkiválóbbjait, Erdei Attilát, Bakó Pétert és Szabó Bencét, hogy csak a dobogósakat említsem név szerint. Nagy élmény volt, tanulságokkal, mégsem lett belőle cikk. Aztán következett a method bajnokság, amelynek történetesen az ország másik végén, a Kőszeg közeli Lukácsházán található ...

Füzespart legszebb pontyai
Megjelent: 2022. március 16. | Forrás: Szabó Bence

Február első napjain egy számomra eddig ismeretlen víz, a Füzespart Horgásztó partján találtam magam. Szép, rendezett környezet, kristálytiszta, igen mély víz, illetve kedves, vendégszerető személyzet jellemezi a tavat, melynek halállományáról már korábban is sok jót hallottam. Két vízterület is van itt egészen pontosan, egy bojlis, kifejezetten nagyhalas tó, valamint egy napijegyes horgásztó egyenként 4-5 hektáros vízfelülettel. Én előbbit igyekeztem ezúttal ...

Ragadós megoldás
Megjelent: 2021. február 10. | Forrás: Ujszászi Dániel

Amikor a csonti felhasználásáról van szó, az esetek többségében elsőnek a horgon történő felkínálás, a nyüvek attraktív mozgása jut a horgász eszébe. Ezen túlmenően azonban adott egy olyasfajta felhasználási lehetőség is, amelyet megfelelően alkalmazva gyakran kiugró eredményt érhetünk el. A method technikával kapcsolatban joggal állítható, hogy talán a leghatékonyabb módszer, amennyiben egy rövidebb hangvételű, pontyos pecáról van szó. Viszont a következőkben ...

Ismeretlen vizeken – A Sajókeresztúri Horgásztó
Megjelent: 2021. január 05. | Forrás: Szabó Bence

December minden bizonnyal legszebb napja volt az advent második vasárnapját megelőző szombat, azaz december 5-e. Az időjósok szikrázó napsütést, kellemes, már-már tavaszias 10-15 Celsius fokos nappali hőmérsékletet jósoltak, így nem volt kérdés számomra, hogy mivel töltsem ezt a napot. Természetesen horgászni indultam, ráadásul meglehetősen korán, hiszen hajnali 5-kor már a kocsiban ültem és egy számomra ismeretlen vízterület, a Sajókeresztúri Horgásztó irányába ...

A dunai feederezés alapjai - Szabó Bence
Megjelent: 2024. március 07.

A késő ősz egyértelműen a folyóvízi horgászatok kedvelt időszaka. Sok tavi pecás veszi ilyenkor a bátorságot és veti bele magát a folyóvízi horgászat rejtelmeibe. Ebben a videóban azoknak kíván segítséget nyújtani Szabó Bence, akik még csak most ismerkednek a dunai horgászattal. Ennek érdekében bemutatja a legapróbb részletekbe menően, hogy milyen felszerelésekkel és végszerelékkel horgászik a dunán márnákra, paducokra, jászokra, dévérekre és szilvaorrú keszegekre. Nagyon hasznos videó ez mindazoknak, akik szeretnének belekóstolni a dunai horgászat rejtelmeibe.

Method OB 2023 - A döntő izgalmai
Megjelent: 2024. március 07.

A Method Feeder Országos Bajnokság immár évek óta a legnépszerűbb országos verseny, melyen természetesen csapatunk tagjai is rendre megmérettetik magukat. Nem volt ez másként idén sem, így a srácok közül többen is eljutottak a 40 fős fináléig. Közülük a verseny Bencének sikerült a legjobban, hiszen az 540 induló közül az előkelő 5. helyet szerezte meg, de természetesen a többiek szerepléséről se feledkezzünk meg! Hogy mi volt a jó eredmény elérésének a titka a fináléban? A videóból kiderül!

Villámpeca a Dunán, gyurgyevói kalandok - Benzár Zsolt
Megjelent: 2023. szeptember 09.

A vadvízi horgászatok mindig tartogatnak meglepetéseket, kiváltképp igaz ez, ha olyan helyen horgászunk, ahol korábban még sosem. Benzár Zsolt legújabb filmjében a Dunán próbál szerencsét, feeder technikával. Hogy milyen eredménnyel tette mindezt? A videóból kiderül!

Fedezzük fel Kiskunmajsát - Szabó Bence
Megjelent: 2023. május 24.

Bence legújabb videójában egy új, általa korábban még nem ismert horgászvízre látogat el, amely egészen pontosan a kiskunmajsai Majsa-tó. A víz nagyon hangulatos és, bár egyesületi kezelésben van, halállománya felveszi a versenyt az intenzíven telepített vizekkel, ez minden túlzás nélkül kijelenthető. Bence nagyon élvezte az itteni pecát és, bár nem volt minden teljesen magától értetődő, egy igazán mozgalmas horgászat kerekedett a nap végére. Az pedig, hogy milyen csalogatóanyagokkal, felszerelésekkel és stratégiával sikerült Bencének abszolválnia a napot, a videóból kiderül!

A filmben használt felszerelések:

- Benzár Concourse Feeder: https://bit.ly/3goAWON

- Benzár Method Feeder 6500 orsó: https://bit.ly/3koLkIE

- Benzár Neo Method rakós merítőnyél: https://bit.ly/3gHOaZX

- Benzár Concourse Pellet Mix: https://bit.ly/3w7hfEI

- Benzár Commercial Green Betain etetőanyag: https://bit.ly/2ZiZDFQ

- Benzár Concourse Wafters csalik: https://bit.ly/3qrK6zz

- Benzár Concourse Twister Spray-k: https://bit.ly/3DOVvSS

- Benzár Method Smoke Wafter Dumbell csalik: https://bit.ly/2vU4Gl2

Energofish Magazin 2020 november
Megjelent: 2020. november 25.

A mostani magazinban a pergetés terén az állóvízi süllőpergetés lehetőségeit mutatjuk meg. A legújhab Benzár orsót is megismerhetjük. A téli Method horgászat alkalmazására is adunk tippeket. A busahorgászat mára rendkívül népszerű lett ehhez ad tanácsokat Szilvási Szilárd.