FELHASZNÁLÓI FELTÉTELEK

"Akarod, hogy vásárlásaid értékének legalább 10%-át visszakapd? 10.000 forintonként 1000, 40.000 forintonként 5.000 forintos kedvezménykupont kapsz! Minden forint számít!"

Milyen kérdések merülhetnek fel benned ezzel kapcsolatban?

Hogyan lesznek levásárolható kuponjaim?
Minden 1000 forintos vásárlás után 100 Peca Pláza pont kerül a kupongyűjtő számládra. Amint összegyűlik 1000 pont, máris legenerálhatod az első 1000 Ft-os kuponodat!

Hol tudom legenerálni a kuponomat?
Törzsvásárlói profilodban látható az összes vásárlás és az az után járó kedvezménypontok, valamint az elérhető (legenerálható) és a már letöltött kuponok is, illetve azok érvényessége. Ezen a felületen tudod legenerálni a kupont is! Tehát minden egy helyen van!

Mi történik az első kupon legenerálása után?
A pontokat, amibe a kupon került levonjuk az egyenlegedről és kuponná alakítjuk; de minden egyes pontot nyilvántartunk! Pl. ha 1025 pontod volt, akkor 25 pont az egyenlegeden marad.

Hol vásárolhatok a kuponnal?
A Peca Pláza webshopban, illetve személyesen, a vecsési Peca Pláza áruházban.

Meddig vásárolhatok a kuponnal?
A kupon érvényessége a generálástól számított 6 hónap.

A pontoknak is van érvényessége?
Ezeknek a pontoknak van érvényességi idejük, ami az utolsó vásárlás dátuma + 6 hónap.

Összesen mennyi kedvezményt kaphatok a vásárlásaim után?
A Peca Pláza pontok a korábbi vásárlások után járnak és azok értékének 10%-át kapod meg kedvezményként, sőt akár többet is! Mégpedig azért, mert ha egyenlegeden eléred a 4000 pontot, akkor már egy 5000 forintos kupont tudsz generálni! Tehát: a pontokból kedvezménykupont lehet generálni, akkor ha legalább 1000 pontod összegyűlik. 1000 pontonként egy-egy 1000 forintos kupont kaphatsz, de ha eléred a 4000 pontot, akkor már egy 5000 forintos kupont adunk!

Ha Vecsésen, a PecaPlázában vásárolok, akkor is jár a pont?
Igen, de ehhez szükséges a törzsvásárlói kártyádat bemutatni a pénztárnál. Törzsvásárlói kártyát igényelni szintén ugyanitt lehet.

Mikor kell a kupont legenerálom?
Tetszőlegesen te döntheted el, mikor generálsz kupont.

Pontosan hogyan tudom levásárolni a kupont?
Egyszerűen a vásárláskor a kosárnál, a kuponkérő mezőbe írd be a kupon vagy kuponok kódját, és a program levonja azok értékét a vásárlás végösszegéből. Ha a boltban vásárolod le, csak a kupon vagy kuponok kódját kell megadni a pénztárnál. A kuponok felhasználásához a kuponok értékének duplájáért kell vásárolnod! Pl.: ha van 1000 Ft kuponod, akkor legalább 2000 Ft-nak kell a kosárban lennie az érvényesítéshez.

Hogy tudok kiigazodni a pontok és kuponok között?
Számon tartjuk a maradék pontokat is, azok nem vesznek el a kuponjaid generálásakor. Profilodban mindent nyomon követhetsz. Látszik a vásárlásaid összege, az utánuk járó pontok száma, a maradék pontok száma és az aktív kuponjaid összege, érvényessége és státusza. Levásárlás után a kuponkód átmegy a nem aktív kuponok közé és a levásárolt státuszt kapja, ide kerül a lejárt kuponod is!

Beleszámít a pontgyűjtésbe az a vásárlás is, amikor kuponkedvezményt érvényesítek?
Igen! A kuponbeváltás utáni végösszegért is jár a pont.

Hogyan lesznek pontosan a forintból pontok és pontokból forintok?
Két példa, ami talán segít áttekinteni a rendszert: Mi történik, ha pontjaid összege a.) 7350 pont vagy b.) 9844 pont? a.) esetben aktív kuponod 1db 5000Ft-os és 3db 1000Ft-os és marad 350 pontod későbbre. b.) esetben aktív kuponod lesz 2db 5000Ft-os és 1db 1000Ft-os, valamint marad 844 pontod. Másképpen, minta: a.) van 7350 pontom, b.) van 9844 pontom. Mit jelent ez nekem? a.) ebben az esetben vásárlásaim 73500 Ft-ja után összegyűlt 7350 pont. Tehát egyszer 40000 Ft után generálhatok egy 5000-es kupont, majd még a 33500 Ft után 3db 1000-es kupont, és végül megmarad 350 pontom. b.) ebben az esetben vásárlásaim 98440 Ft-nál járnak, ez 9844 pontnak megfelelő. Tehát ebből 2x40000 Ft után generálhatok 2db 5000-es kupont, majd még a 18440 Ft után egy 1000-es kupont, és végül megmarad 844 pontom. Jó PECAPONT gyűjtést!

Üzemeltető: Energofish Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság, 1201 Budapest, Helsinki út. 74.
Telefonszám: (+36-1) 283-22-85
Fax szám: (+36-1) 421-01-81
Webáruház címe: www.pecaplaza.hu
Email cím: pecaplaza@energofish.hu
Hatósági nyilvántartó szám: NAIH-57402/2012
Adószám: 10797534-2-43
Cégjegyzékszám: 01-09-364114, Budapest Megyei Bíróság, mint cégbíróság

Mintabolt, ügyfélszolgálat:
Energofish Peca Pláza – Market Central Ferihegy
Cím: 2220 Vecsés, Fő út 246-247.
Tel.: (+36-29) 553-400
E-mail:
marketcentral@pecaplaza.hu
Boltvezető: Széchenyi Gábor
Nyitva tartás:
Hétfőtől szombatig: 10:00-20:00 óráig
Vasárnap: 10:00-18:00

Az Energofish Kft. Kelet-Európa és Magyarország egyik legnagyobb horgászfelszerelés gyártója és forgalmazója. 1992-ben alakult, függetlenségét a mai napig megőrző, magyar tulajdonú vállalkozás. Tagja az EFTTA (European Fishing Tackle Trade Association) szervezetnek és állandó kiállítója az általuk rendezett EFTTEX-nek.

A vevői igényeknek eleget téve az Energofish Kft. olyan online piactér megteremtését tűzte ki célul, ahol a cég által forgalmazott több mint 10.000 féle termék közül válogathatnak a kedves érdeklődők. A szolgáltatást az Energofish Kft. mintaboltja, a Peca Pláza teljesíti, mind a rendelések kiszolgálását, mind az ügyfélszolgálatot, mind a szervizhátteret biztosítva. Webshopunk biztos nagykereskedelmi háttérel rendelkezik, az oldalon valóban rendelkezésre álló termékek jelennek meg. Kollégáink a bolt nyitva tartási idejében várják és azonnal megválaszolják kérdéseiteket (telefonon vagy emailben)!

Webáruházunkban nem kötelező a regisztráció. Regisztrált tagjainknak azonban egyszerűbb a rendelés, és nyomonkövethetik korábbi rendeléseiket is. Az oldalon megjelenített termékek kizárólag online rendelhetőek meg, házhozszállítással vagy átvehetőek a boltban (Peca Pláza – Market Central Ferihegy, 2220, Vecsés, Fő út 246-247). A fizetési mód: utánvétel, online bankkártyás vagy a helyszínen fizetve.

A regisztráció menete
A regisztráció során a regisztrációs felületen megadott adatokat adatvédelmi szabályzatunknak megfelelően kezeljük. Az adatkezelés alapja a felhasználók által önkéntesen rendelkezésünkre bocsátott adatok köre, amiket kizárólag a rendelések teljesítéséhez, illetve saját marketingcéljainkra, hírlevél küldésére használunk fel. Adatait harmadik fél részére nem adjuk át, kivéve, ha az a szerződés teljesítése érdekében alvállalkozónkként működik közre, pl. csomagküldő szolgálat, aki az Energofish Kft.-től kapott adatokat semmilyen formában nem jogosult felhasználni, tárolni, illetve harmadik fél részére továbbadni. Az adatkezelés az adatkezelési szabályzatunkban foglaltaknak megfelelően, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság által kiadott, NAIH 57402/2012 számú nyilvántartási szám alapján, a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről szóló 2016. április 27-ei 2016/679 Európai Parlamenti és Tanácsi (EU) rendelet (alábbiakban: GDPR) 13. és 14. cikkeivel összhangban történik.

A regisztráció során olyan adatokat kérünk, ami a leadott rendelés teljesítéséhez feltétlenül szükséges, név, cím, szállítási cím, telefonszám. Ezeket az adatokat kérjük, helyesen kitölteni, a helytelen adatok lehetetlenné teszik a rendelés teljesítését!

Továbbá kitérünk a regisztrációkor a kedvenc horgászmódszerre, hogy személyre szabottan küldhessünk hírlevelet, és értesíthessünk akcióinkról. Hírlevelünkről a levél alján lévő linken bármikor leíratkozhat.

 1. A pecaplaza.hu webáruház üzemeltetője az Energofish Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság, mintaboltja a Peca Pláza – Market Central Ferihegy, továbbiakban eladó. Felhasználó, illetve vevő az a cselekvőképes magánszemély, aki a pecaplaza.hu oldalon regisztrál vagy rendelést ad le. Csak és kizárólag a helyes adatokat megadó felhasználók, vevők rendeléseit van módunkban kiszolgálni.

 2. A Felhasználó a regisztrációval, illetve a rendelés leadásával elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el a Felhasználási Feltételeket, és elfogadja az oldalon érvényes Adatvédelmi Szabályzatot. A Vevő a pecaplaza.hu-ra való regisztrációkor és a rendelés leadásakor köteles a hozzá köthető, valós adatokat megadni. Az Eladó, amennyiben tudomására jut, hogy a Vevő által megadott adatok nem valósak, olyan adatokat tartalmaznak, vagy nem tartalmaznak, amik a rendelés megállapodás szerinti teljesítését nem teszik lehetővé, jogosult a Vevőnek a webshophoz való hozzáférését részlegesen, vagy teljes egészében korlátozni. Amennyiben a vevővel való kapcsolattermetés sikertelensége a vevőnek róható fel, - sikertelen telefonhívás, e-mail -, a rendelés teljesítésének elmaradása nem az Eladó felelőssége.

 3. A PecaPlazán keresztül leadott rendeléssel a Felhasználó és az Eladó között online szerződés jön létre, az Ekrtv.1 5. § (4) bekezdésének megfelelően.

 4. Az Eladó fenntartja jogát ahhoz, hogy a jelen szabályzatot egyoldalúan módosítsa. A módosításról köteles a Vevőt tájékoztatni. A tájékoztatás meg kell, hogy jelenjen a pecaplaza.hu oldalon, a Vevőhöz pedig a megadott e-mail címre küldött értesítésként kell eljuttatni a módosítást. A módosítást követő webshop-használat a Felhasználási Feltételek módosításának elfogadását jelenti.

 5. A Vevő számára az Eladó a pecaplaza.hu oldalon történő vásárlást nem köti regisztrációhoz. Amennyiben a Vevő regisztrál az oldalra, a Vevő által megadott e-mail cím, mint egyedi azonosító szükséges, erre az Üzemeltető egy regisztrációs linket küld, amelyről megtörténik a regisztráció lezárása. A pecaplaza.hu használata során az e-mail cím azonosítja a felhasználót.

 6. A pecaplaza.hu oldalon a termékek fő és alkategóriákba sorolásával könnyítjük meg az eligazodást több ezer termékünk között. A termék képére, nevére kattintva bejut a termék adatlapjára, ahol részletes termékinformációk, termékleírások, további képek találhatóak a termékről. A termékek ára a termék cikkszámához rendelt ÁFÁ-s, azaz bruttó ár. A termék vásárlásakor ez jelenik meg a kosárban. A termék ára nem tartalmaz szállítási és csomagolási díjat. Ezek a költségek a megrendelés véglegesítésekor kerülnek megállapításra. Akciós termékek esetén az akciós ár egyértelműen kerül megjelenítésre, a teljes ár és az akciós árkülönbözet is látható. A kosárba akciós árral kerül a termék, emellett megjelenik a kedvezmény mértéke is, egy összegben. Téves árak megjelenése miatt az Eladó felelősséget nem vállal. Árat egyoldalúan nem változtathat, csak a vevővel egyeztetve van lehetőség ármódosításra. A webáruházban kínált termékek műszaki és más paramétereinek, adatainak, árainak stb. helyessége érdekében igyekszünk a legnagyobb gondossággal eljárni, de ezekért felelősséget nem vállalunk. Amennyiben kollégáink minden gondossága ellenére hibás ár kerül a Webáruház felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától feltűnően eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő extrém árra, akkor a webáruházunk nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében a Vevő már leadott megrendelése ellenére is elállhat vásárlási szándékától.

 7. Amennyiben a keresett terméket nem találja, vegye igénybe termékkeresőnket! A beírt keresőszó alapján találati listát kap azon termékekről, melyek nevében, vagy termékleírásában az szerepel. A találati lista elején a legnagyobb egyezést elérő eredmények szerepelnek. A találati lista kategória, ár szerint rendezhető.

 8. A kiválasztott termékeket tegye a kosarába, melynek tartalma megváltoztatható: a törlés gomb segítségével törölheti a terméket, a darabszám átírásával módosíthatja a megrendelt mennyiséget. A termékek, akciós termékek, kifutó termékek, legnépszerűbb termékek, újdonságok fülek valamelyikére kattintva visszatérhet a vásárláshoz. Minimális rendelési érték nincs.

 9. A kívánt termékek kosárba helyezése után kiválaszthatja a szállítás és fizetés módját. Jelenleg online bankkártyás fizetési móddal (erről részletesebben az Fizetés bankkártyával online részen olvashatunk) vagy utánvéttel, a csomag átvételekor lehet fizetni a futárnak, illetve az átvétel helyszínén a PecaPlázában az eladónak.

 10. Az pecaplaza.hu oldalon történő megrendelés lezárásával, a Vevő kötelező érvényű ajánlatot tesz a termék(ek) megvételére az Eladó felé. A megrendelés fogadásáról a Felhasználó automatikus e-mailt kap, amiben a megtekintheti a számlája előképét. Az aktiválásról az Eladó e-mailt küld amelyben visszaigazolja a rendelés teljesíthető tételeit, a szállítási módot, a teljesítés időkorlátját. A megrendelés aktiválásáról való értesítést az Eladó minden esetben e-mail-ben teszi meg. Ha a leadott rendeléshez képest a teljesítés eltér, telefonos egyeztetés után a rendelés minden következmény nélkül visszamondható, vagy a hiányzó termék másikra cserélhető. A megrendelés aktiválásáról való értesítést az Eladó minden esetben e-mail-ben teszi meg. Ha a kiszolgáló technikai hibája miatt az Eladó rendszere nem tud kapcsolatot létesíteni, telefonon értesítjük a Felhasználót. (Az oldalon keresztül történő vásárlás a Ptk. 211. §-a alapján, a kereskedőnek tett kötelező érvényű ajánlatnak minősül, a Felhasználó a vételi ajánlatához kötve van. A Felhasználó, vagyis a vevő az eladó szerződésszerű teljesítése esetén köteles a terméket a feltüntetett vételáron megvenni és átvenni. Amennyiben a Felhasználó a terméket nem veszi át, az Eladó jogosult a Vevő felhasználói hozzáférését részlegesen, vagy teljes egészében korlátozni.)

 11. A rendelés teljesítéséről újabb e-mailt küldünk, amiben szerepelnek a végleges számlaadatok és egyben tájékoztatjuk arról, hogy csomagját átadtuk a futárszolgálatnak és az azt követő munkanapon megkíséreli a csomag kézbesítését. A futár 8-17 óra közötti időszakban végzi a kiszállítást, ezért olyan címet adjon meg, amelyen a csomagot át tudja venni. A futárszolgálat kétszeri kézbesítést kísérel meg, amennyiben a kézbesítés sikertelen, a csomagszállítás költségeit a megrendelőre hárítjuk! Amennyiben a PecaPlázába kérte a rendelést, arról küldünk értesítést, hogy a boltban a következő napon átvehető az összekészített rendelés.

 12. Rendelés lemondása: Tévesen leadott, még nem kiküldött rendelés visszamondása következmények nélkül megtehető: telefonon a 06-29-553-400-as telefonszámon. Hétfő-Szombat: 10:00-20:00 / Vasárnap: 10:00-18:00 között.

Az oldalon lehetőség van fizetni bankkártyával is. Kártyás szolgáltatónk a Paylike.

  Fontos tudnivalók:
 • > A kosár lezárása előtt válasszuk ki a "Bankkártya, online" fizetési módot.
  Fizetési mód
 • > A kosár lezárása után egy felugró ablakban meg kell adnunk bankkártya adatainkat (bankkártya szám, lejárati idő, biztonsági kód). A biztonsági kód a kártya hátulján lévő háromjegyű szám. Ügyeljünk arra, hogy bankkártya adatinkat úgy írjuk be, hogy azokat más ne láthassa, különösen nyilvános helyeken.
  Fizetés popup
 • > A felugró ablakon a "Fizetés" gombra kattintva lehet kezdeményezni a fizetést
 • > Sikeres tranzakció esetén az ablak bezárul.
 • > Ha véletlenül bezártuk az ablakot, akkor még egy "Fizetés" gombot találunk biztonsági okból, ami ismét előhozza a felugró ablakot
 • > Ha ellapoztunk az oldalról vagy sikertelen volt a tranzakció (pl. elutasításra került a kártya), akkor nem ismételhető meg az online fizetés, ilyen esetben a rendelést utánvétesnek vesszük és úgy is kerül számlázásra (ilyen esetben telefonáljunk kollégánknak)
 • > Amennyiben valamely rendelt tételt mégsem tudunk szállítani, a különbözetet visszautaljuk a vásárló által megadott bakkártyára (a visszatérítés nem azonnal történik, banki átfutási és rendelésfeldolgozási idővel szükséges számolni)

A távollevők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. (II. 26.) kormányrendelet szabályozásának értelmében a fogyasztó a megrendelt terméket, annak kézhezvételétől számított 14 munkanapon belül elállhat a vásárlástól, azaz visszaküldheti a megrendelt terméket.

Az elállási jog gyakorlásának menete
Elállási szándékát igazolhatóan 14 munkanapon belül kell megtennie, ezt megtörténhet e-mailben, telefonon, postai úton, vagy a Peca Pláza boltban személyesen. Ezekben az esetekben az e-mail dátuma, a telefonon történő jelzés esetén a telefonálás időpontja, illetve postai értesítésnél az ajánlott szelvény dátuma kerülnek rögzítésre.
A csomagküldő szolgálattal rendelt áru esetén küldje vissza az Energofish Kft. címére. Fontos, hogy a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségek a vásárlót terhelik, az utánvéttel feladott csomagot nem áll módunkban átvenni.
A csomag beérkezésekor rögzítésre kerül a csomag kibontása, illetve a visszaküldött termék megvizsgálása. Csak olyan terméket tudunk visszavenni, ami nem került használatra! Nem rendeltetésszerű használatból eredő károk megtérítése a Vevőt terheli!
A termék visszaérkezését követő 30 napon belül az Energofish Kft. a Vásárló által megadott bankszámlára visszatéríti a termék vételárát!

Az Energofish Kft. által forgalmazott termékekre a Ptk-ban meghatározott mértékű szavatosságot, illetve egyes termékekre garanciát (jótállás) vállalunk. A nem rendeltetésszerű használatból eredő károkért teljes körűen a vevőt terheli mindennemű felelősség!

A szavatossági igény érvényesítése
A vevő minőségi kifogás esetén a termék javítását, cseréjét, árleszállítását kérheti illetve elállhat a szerződéstől. A szavatossági jogok érvényesítésénél 6 hónapot meghaladó hibabejelentésnél a vevőnek kell bizonyítania, hogy vétlen a meghibásodásban, vagy a hiba már a termék megvásárlásakor is fennállt. A szavatossági igényt akciós termékek esetén is érvényesíteni lehet, amennyiben a kereskedő nem jelöli meg az akció okát, vagy a kifogás más hibára vonatkozik. A szavatossági igény érvényesítésére 2 év áll a vevő rendelkezésére. Nem számít bele a határidőbe a kijavítási időnek az a része, amikor a jogosult a dolgot nem tudja rendeltetésszerűen használni. A határidő a javított, vagy kicserélt részre újra kezdődik.
A minőségi kifogás rendezésének módja a következő. Amennyiben Ön a terméket futárszolgálattal kapta kézhez, minőségi kifogásával a Peca Pláza ügyfélszolgálatához kell fordulnia. Ha a PecaPlázában vette át a csomagot, a vásárlás helyszínén kell ezt megtennie. A minőségi kifogás megtételekor jegyzőkönyvet kell felvenni, amiben a vevőnek részleteznie kell a hibát, az érvényesíteni kívánt igényt és a kifogás rendezésének módját. Amennyiben a forgalmazó eltér a kifogás rendezésének módjától, azt e-mailben jelzi a fogyasztó felé. A forgalmazónak jogában áll más rendezési módot választania, ha a vevő által kívánt rendezési mód aránytalanul nagy többletköltséggel járna a forgalmazó részére. Ha a webshopban sem javítási, sem csereigény nem érvényesíthető, a vevő árleszállítást, vagy cserét igényelhet. Jelentéktelen hiba miatt a szerződéstől való elállásra nincs lehetőség.
„(a) elsősorban - választása szerint - kijavítást vagy kicserélést, kivéve , ha a választott szavatossági igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az a webáruház a másik szavatossági igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a szolgáltatott dolog hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát, és a szavatossági jog teljesítésével a jogosultnak okozott kényelmetlenséget; b) ha sem kijavításra, sem kicserélésre nincs joga, vagy ha a webáruház a kijavítást, illetve a kicserélést nem vállalta, vagy e kötelezettségének nem tud eleget tenni - választása szerint - megfelelő árleszállítást igényelhet vagy elállhat a szerződéstől. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.” PTK 306.

A garanciális igény érvényesítése
Az Energofish Kft. adott termékeire a jogszabályban előírt jótállási határidőt alkalmazza, bizonyos termékeknél egy éven túli garanciát biztosít, ezen kívül a Vision Fly Fishing termékeire speciális garancia érvényesíthető, amihez a gyártó által kiadott angol nyelvű érvényesen kitöltött garanciajegyét őrizze meg! A garanciális jogok érvényesítésének menete. Amennyiben Ön a terméket futárszolgálattal kapta kézhez, minőségi kifogásával a Peca Pláza ügyfélszolgálatához kell fordulnia. Ha a PecaPlázában vette át a csomagot, a vásárlás helyszínén kell ezt megtennie.
A nem rendeltetésszerű használatból eredő hibák esetén a jótállási igény nem érvényesíthető. A jótállási igényt akciós termékek esetén is érvényesíteni lehet, amennyiben a kereskedő nem jelöli meg az akció okát, vagy a kifogás más hibára vonatkozik.
A jótállási határidő az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) kormányrendelet szerint a fogyasztási cikknek a fogyasztó részére történő átadásnak a napjával kezdődik. Jótállási igény a jótállási jeggyel érvényesíthető. ( 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet, 49/2003. (VII. 30.) GKM rendelet. A jótállás időtartama alatt a kereskedőnek kell bizonyítania, hogy a termék a vásárláskor hibátlan volt, illetve, hogy a hiba a használat során következett be a termékben. Egy év letelte után a fogyasztónak kell bizonyítania, hogy a hiba a termékben már a vásárlás idejekor is fennállt.
Jótállási igény esetén a vevő kérheti a termék javítást, cseréjét, árleszállítást, vagy elállhat a szerződéstől. Ha a választott jótállási igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az más jótállási igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséggel járna a forgalmazó részére, figyelembe véve a termék hibátlan állapotban képviselt értékét, illetve a vevőnek okozott kényelmetlenséget, a forgalmazó választhat más teljesítési módot. Ha a vevő sem javítási, sem csereigényét nem tudja érvényesíteni, árleszállítást kérhet, vagy elállhat a szerződéstől. Jelentéktelen hiba miatt a szerződéstől való elállásra nincs lehetőség.
Garanciális időn belül meghibásodott terméket lehetőleg saját csomagolásában, a vásárlást igazoló számlával, vagy blokkal, a garanciajeggyel veszünk át javításra. A garanciaérvényesítés megkezdése, azaz az áru leadása történhet PecaPlázában, vagy ha futárszolgálattal kérte a terméket, a PecaPlázához visszajuttatva. A PecaPlázában történő leadás ingyenes.
A terméket jegyzőkönyvvel együtt vesszük át, az átvételt iktatjuk. Ha a termék javítható, akkor a legrövidebb időn belül javítjuk és visszaküldjük Önnek. Ha nem javítható és lehetőség van cserére, akkor a terméket cseréljük. Ha nem tudjuk cserélni a terméket lehetőséget adunk hasonló termékre való cserére, vagy visszatérítjük a termék árát. Botalkatrész javításnál, ha valamelyik tag pótlásáról van szó, a Szakszerviznek a javításhoz az egész botot vissza kell juttatni, így kerülhető el az esetleges illesztési probléma. Amennyiben látható, hogy az orsóházat megbontották, az a garancia azonnali elvesztését vonja maga után. A garanciális elbírálást minden esetben Szakszervízünk végzi.

Adatkezelési Tájékoztató az Energofish Kft. weboldalainak használatával összefüggésben

A természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről szóló 2016. április 27-ei 2016/679 Európai Parlamenti és Tanácsi (EU) rendelet (alábbiakban: GDPR) 13. és 14. cikkei alapján az Adatkezelő az érintettek részére a személyes adatok kezelésével kapcsolatban az alábbi tájékoztatást adja.

Adatkezelő adatai, elérhetősége

Adatkezelés célja

Online megjelenéssel kapcsolatos felhasználói adatkezelések. Naplózási (szervernapló) és biztonsági célból valamint a webhely szolgáltatásainak nyújtása, működőképességének monitorozása és védelme céljából eszközadatok illetve az érintett által megadott személyes adatok kezelése.

Adatkezelő cookie kezelési gyakorlata

A cookie egy karaktersort tartalmazó fájl, amely a webhely látogatásakor a számítógépre kerül. Amikor az adott webhelyet a látogató ismét felkeresi, a cookie-nak köszönhetően a webhely képes felismerni az érintett böngészőjét.

A cookie-k tárolhatnak felhasználói beállításokat és egyéb információkat is a weboldalra vonatkozóan.

A böngésző beállításai között hangolható, hogy az utasítsa el az összes cookie-t, vagy jelezze, ha a rendszer egy cookie-t küld, de felhívjuk a figyelmét, hogy cookie nélkül bizonyos funkciók lehet, hogy nem megfelelően működnek a webhelyen.

Az Energofish Kft. a felhasználói élmény javítása céljából felhasználja a bejelentkezett felhasználó bejelentkezés előtti Energofish Kft. adott weboldalán tett böngészési előzményeit és funkcionális cookie-k használatával biztosítja a weboldalak megfelelő megjelenítését. Ezek a funkcionális cookie-k megjegyzik például az érintett által korábban választott beálltásokat (pl. ország/nyelv, arculat/szín, betűméret stb.).

Az Energofish Kft. weboldalai tartalmaznak harmadik fél által biztosított cookie-kat, de nem tartalmaznak célzott cookie-kat.

A harmadik fél által biztosított cookie-k más adatkezelő (pl. közösségi oldal, Google Analytics, Adobe Marketing Cloud stb.) tartalmának megosztását teszi lehetővé, és akár olyan információkat küld a harmadik fél adatkezelő számára, amiket az később arra használhat fel, hogy más webhelyeken jelenítsen meg célzott hirdetéseket.

Kezelt adatok köre

Az Adatkezelő az energofish.hu és a pecaplaza.hu weboldalak felhasználóinak alábbi eszközadatait kezeli: IP cím, böngésző vagy operációs rendszer típusa, nyelve, weboldal látogatásának kezdő és befejező időpontja.

Adatkezelés jogalapja

Az adatkezelés jogalapja az Adatkezelő jogos érdeke.

Adattárolás határideje

Az adat keletkezésétől számított 1 év.

Adattovábbítás és adatfeldolgozók

Az adatokat nem továbbítjuk harmadik országba vagy nemzetközi szervezet részére.

Automatizált döntéshozatal

Tájékoztatjuk, hogy az Adatkezelő részéről jelen tájékoztató szerinti személyes adatok tekintetében profilalkotás, automatikus döntéshozatal nincs.

Adatbiztonság

Az Adatkezelő a technika mindenkori fejlettségére tekintettel olyan műszaki, szervezési és szervezeti intézkedésekkel gondoskodik az adatkezelés biztonságának védelméről, amely az adatkezeléssel kapcsolatban jelentkező kockázatoknak megfelelő védelmi szintet nyújt.

A személyes adatok kezeléséhez az alkalmazott informatikai eszközöket úgy választjuk meg és üzemeltetjük, hogy a kezelt adat: az arra feljogosítottak számára hozzáférhető (rendelkezésre állás); hitelessége és hitelesítése biztosított (adatkezelés hitelessége); változatlansága igazolható (adatintegritás); a jogosulatlan hozzáférés ellen védett (adat bizalmassága) legyen.

Az adatokat megfelelő intézkedésekkel védjük a véletlen vagy jogellenes megsemmisítés, elvesztés, megváltoztatás, sérülés, jogosulatlan nyilvánosságra hozatal vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférés ellen. A személyes adatokhoz való hozzáférést jogosultsági szintek megadásával korlátozzuk. Az informatikai rendszereket tűzfallal védjük, és vírusvédelemmel látjuk el. Az elektronikus adatkezelés során biztosítjuk, hogy az adatokhoz csak célhoz kötötten, ellenőrzött körülmények között csak azon személyek férjenek hozzá, akiknek a feladataik ellátása érdekében erre szükségük van. A különböző nyilvántartásainkban elektronikusan kezelt adatállományok védelme érdekében megfelelő technikai megoldással biztosítjuk, hogy a tárolt adatok – kivéve, ha azt törvény lehetővé teszi – közvetlenül ne legyenek összekapcsolhatók és az érintetthez rendelhetők.

Az Adatkezelő nyilvántartja az esetleges adatvédelmi incidenseket, feltüntetve az adatvédelmi incidenshez kapcsolódó tényeket, annak hatásait és az orvoslására tett intézkedéseket. Az esetleges adatvédelmi incidenst az Adatkezelő késedelem nélkül, és ha lehetséges, legkésőbb 72 órával azután, hogy az adatvédelmi incidens a tudomására jutott, bejelenti a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnak, kivéve, ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően nem jár kockázattal a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve.

Érintettek jogai és érvényesítésük feltételei

Bármikor kérheted adataid helyesbítését, korlátozását, törlését, továbbá kérhetsz az adatkezelésről teljes körű konkrét tájékoztatást. Kérheted azt is, hogy a jogszabályoknak megfelelően személyes adataidat tagolt, széles körben használt géppel olvasható formátumban átadjuk, illetve adataidat egy másik adatkezelőnek továbbítsuk.

Az adatvédelem részletes szabályozását, az Ön jogainak részletes tartalmát és érvényesítésük részletes feltételeit az adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzat tartalmazza.

Ha úgy érzed, hogy az adatkezelés során az Energofish Kft. jogszabályt sértett, akkor vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (NAIH) arra hivatkozással, hogy személyes adataid kezelésével kapcsolatban jogsérelmed következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll, de örömmel vesszük, ha panaszoddal elsőnek hozzánk fordulnál, hogy azt mielőbb kivizsgáljuk és orvosoljuk.

NAIH Elérhetőségei:

Ha véleményed szerint az adatkezelés során megsértettük jogaidat, akkor választásod szerint a lakóhelyed vagy tartózkodási helyed szerint illetékes törvényszékhez, azaz bírósághoz fordulhatsz. A bírósági eljárásról további információkat a birosag.hu honlapon tudhatsz meg.

Az oldalon található linkeken keresztül elért más webhelyek
A www.pecaplaza.hu internetes oldalon elhelyezett és onnan más webhelyekre mutató linken keresztül elért webhelyek tartalmáért az oldal üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal.

Hírlevélre fel- és leiratkozás
A www.pecaplaza.hu hírlevélre való feliratkozáskor kizárólag a termékeinkkel kapcsolatos híreinkről, új termékeinkről, akcióinkról fogsz e-mail értesítőt kapni, valamint azokról az eseményekről, kiállításokról, vásárokról, amelyek érdekesek lehetnek a vevőink számára. A feliratkozásnál megadott adataidat (név, e-mail cím) bizalmasan kezeljük és harmadik félnek nem adjuk ki! Hírlevél szolgáltatásunkról a későbbiekben bármikor leiratkozhatsz, a hírlevél alján lévő linkről. Hiteles azonosítás után adataid módosítását, törlését kérheted a marketcentral@pecaplaza.hu vagy pecaplaza@energofish.hu e-mail címen.

Szerzői jogok
Az internetes oldalon szereplő tartalom, illetve a letölthető dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak. Az internetes oldal tartalmának akár részben, akár egészben történő, a saját személyes használatot meghaladó, vagy attól eltérő célú bármilyen használata - így különösen annak másolása, kinyomtatása, tárolása, terjesztése, átruházása, módosítása, közzététele – kizárólag az Energofish Kft. előzetes írásbeli hozzájárulásával történhet.

A cookie-k használata
A cookie egy szövegfájl, amelyet a megtekintett weblap kiszolgálója helyez el a számítógépe merevlemezén. A cookie-k nem alkalmasak programok futtatására, így rajtuk keresztül nem kerülhet vírus a számítógépre. Minden cookie egy adott felhasználóhoz tartozó egyedi fájl, amelyet csak az azt létrehozó webhely tud olvasni. A cookie-k használatának egyik legfőbb célja a kényelmesebb, gyorsabb internethasználat. A webböngészők többsége automatikusan elfogadja a cookie-kat, de a böngészobeállítások módosításával a cookie-kat vissza is utasíthatja. A www.pecaplaza.hu internetes oldal által kínált cookie-k kizárólag a helyi beállítások tárolására szolgálnak, személyes adatot nem tárolnak. Amennyiben a cookie-k használatát letiltod, a szolgáltatás egyes elemei egyáltalán nem, vagy csak részben lesznek használhatóak.