Tanúsítványaink, minőségpolitika

Az Energofish Kft. Kelet-Európa és Magyarország egyik legnagyobb horgászfelszerelés gyártója és forgalmazója. 1992-ben alakult, függetlenségét mai napig megőrző, magyar tulajdonú vállalkozás.

Budapest XX. kerületében található központi telephelyen üzemel a nagykereskedelmi kiszolgálás és adminisztráció, Vecsésen található a kiskereskedelmi üzletágat működtető PecaPláza Áruház, Marcaliban pedig komplett, fejlett gyártóüzem működik.

A vállalat jelentős erőket fordít a kutatás-fejlesztésre és innovációra, termékpalettáján egyre nagyobb súlyt képviselnek a saját fejlesztésű, saját márkás termékek.

Az Energofish teljes körű minőségirányítási és információbiztonsági irányítási rendszert épített ki és alkalmaz (lásd: lejjebb).


PÉNZÜGYI STABILITÁS

 

A Dun & Bradstreet nemzetközi üzleti információszolgáltató és -minősítő minden működő vállalkozás pénzügyi stabilitását, üzleti megbízhatóságát osztályozza egy folyamatosan visszamért és bizonyított, nemzetközi szakértők által kialakított módszertan alapján. Így került kiválasztásra cégünk, az Enenergofish Kft. is, mint a pénzügyileg legstabilabb cégek egyike.

Nagy megtiszteltetés cégünk számára, hogy a Dun & Bradstreet objektív cégminősítése alapján a legjobbak között szerepelhetünk. Nagy figyelmet fordítunk arra, hogy a piacon tisztességesen járjunk el, így fontos számunkra, hogy egy külső szakértő is megerősítette, hogy cégünk fizetésképtelenségi valószínűsége kiemelkedően alacsony. Hisszük, hogy a Dun & Bradstreet Tanúsítvány segítségével ügyfeleink, szállítóink, munkavállalóink felé is tovább fokozzuk azt a bizalmat, mely egyre fontosabb a hosszú távú, szilárd üzleti kapcsolatokban. Azzal, hogy egy független, nemzetközi  szakértő elismerte cégünk stabilitását, azt az üzenetet hordozza számunkra, hogy jó úton járunk cégünk építésében, fejlesztésében. Mivel vállalkozásunk minősítése szigorúan szakmai szempontok alapján történt, arra sem pályázni, sem jelentkezni nem lehet, így a Dun & Bradstreet Tanúsítvány valóban pozitívan különbözteti meg cégünket a piacon.

Az Energofish Kft. a  Dun & Bradstreet AAA (tripla A) Tanúsítványát kapta meg, mely azt jelzi, hogy velünk történő üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata rendkívül alacsony.

A Dun & Bradstreet Tanúsítvány alapja a Dun & Bradstreet minősítése, mely nemzetközi szinten hosszú évtizedek óta minősíti a cégeket megbízhatóságuk alapján. A Dun & Bradstreet Tanúsítvány, mely AAA, AA és A jelzéssel kerül kiállításra, jelzi a cégek stabilitását, és azt, hogy az ilyen jelzéssel rendelkező vállalkozás pénzügyileg stabil. Az AAA cégminősítést 1989-ben vezették be és 1996 óta kaptak lehetőséget a vállalatok, hogy üzleti megbízhatóságukat tanúsítvány formájában is megmutassák. A tanúsítvány lehetőséget nyújt az arra jogosult cégek számára, hogy mások számára megmutassák cégük elismert, megbízható, hitelképes vállalat. A Dun & Bradstreet Tanúsítványt Európa számos országában használják az üzleti élet különféle területein.

A Dun & Bradstreet minősítés több hivatalos forrásból származó adaton alapul, úgy mint – Magyarország esetében - az Igazságügyi  Minisztérium adatai, a Cégbíróság bejegyzései, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, illetve más hatóságok adatai. A hivatalos források adatai mellett a minősítés beépíti a vállalatra vonatkozó pénzügyi információkat, úgy mint mérlegadatok, eredménykimutatás, trendek. A minősítés figyelembe veszi a cég vagy szervezet demográfiai adatait, azaz a cég életkorát, tevékenységét, méretét, tulajdonosait, azok kapcsolódásait. A Fizetési tapasztalat program adataiból beépíti a minősítésbe, hogy az adott vállalkozás határidőben vagy késéssel, azaz milyen fizetési fegyelemmel egyenlíti ki számláit. A fentieken kívül számos egyéb gyűjtött információt is hozzátesz a rendszer a Dun & Bradstreet minősítéshez, úgy mint végrehajtási adatok vagy sajtóhírek.

Mivel a Dun & Bradstreet minősítés nemcsak cégünk jelenlegi pénzügyi stabilitását mutatja, hanem a Dun & Bradstreet minősítés kialakításának köszönhetően azt is, hogy ez elkövetkező egy évben milyen valószínűséggel válik fizetésképtelenné vállalkozásunk, büszkén állíthatjuk, hogy az Energofish Kft. a jövőben is stabil szereplője lesz a piacnak.


MINŐSÉGPOLITIKA

ISO9001 TanúsítványISO9001 Tanúsítvány melléklet

Az Energofish Kft. fő célja a vevői igények magas színvonalú kiszolgálása, a piaci pozíciójának megtartása és bővítése. Ennek érdekében a működésirányítási rendszerünket az MSZ EN ISO 9001:2015 Minőségirányítási Rendszer (MIR) követelményeinek megfelelően kialakítottuk, és folyamatosan optimalizáljuk, fejlesztjük.

Elkötelezettségünk alátámasztására a következőket fogalmaztuk meg:

  • Célunk, hogy korszerűen, hatékonyan és egyenletes minőségben legyünk képesek teljesíteni a megrendeléseket vevőink megelégedettségére és a környezet megóvása mellett.
  • Minden munkatársunk feladata és felelőssége a megfogalmazott szabályok betartása, a minőségi munkavégzés és a folyamatos fejlődésre való törekvés.
  • Munkatársainkat folyamatosan képezzük és ösztönözzük annak érdekében, hogy az előírások betartásával állandóan kielégíthessék vevőink elvárásait.
  • Beszállítóinktól, alvállalkozónktól elvárjuk, hogy az általunk elvárt követelményeknek megfeleljenek.
  • Olyan munkakörnyezet kialakítása, amely biztosítja tevékenységünk eredményességét, céljaink elérését. A rendelkezésére álló lehetőségeknek megfelelően gondoskodunk arról, hogy céljaink megvalósításához szükséges erőforrások rendelkezésre álljanak.

Társaságunk tulajdonosai és vezetői elkötelezettek vagyunk abban, hogy a megfogalmazott politikával összhangban célokat tűzzünk ki, melyek megvalósítása biztosítja folyamatos fejlődésünket.

Részletes dokumentáció:


INFORMÁCIÓBIZTONSÁGI POLITIKA

Energofish Kft. fő célja, hogy tevékenysége során, erkölcsi és anyagi biztonsága érdekében, a lehető legmagasabb szintű megoldásokat alkalmazza, és a biztonságra vonatkozó előírásokat maradéktalanul betartsa, működtetett menedzsment rendszereit folyamatosan fejlessze.

Ennek érdekében vezette be és alkalmazza az MSZ EN ISO/IEC 27001:2022 Információbiztonság Irányítási Rendszert (IBIR).

Részletes dokumentáció:


KÖRNYEZETVÉDELEM

ISO 14001 (2022) Tanúsítvány

Az Energofish Kft. a horgászfelszerelések, horgászcikkek tervezése, gyártása és forgalmazása során fokozottan figyelembe veszi a környezetvédelmet és bevezette, valamint alkalmazza az MSZ EN ISO 14001:2015 Környezetközpontú Irányítási Rendszer szabványt.

2019-ben kerültek a boltok polcaira a környezetbarát Go Green termékek, melyről bővebben ebben a cikkben olvashat.