Karácsonyi ajándék ötletek - 1. rész
Megjelent: 2019. december 02. | Forrás: Pecapláza

A karácsonyi készülődésre mindenkinek megvannak a saját praktikái és szokásai, aminek része az ajándékok beszerzése is. Van, aki hónapokkal előbb már beszerezte ezeket, és díszes csomagolásban várják a december végét, de sokak még nem jutottak el az ajándékok megvásárlásáig. Nem érdemes az utolsó percre hagyni ezt az ünnepi momentumot. Jelen cikkben pár univerzálisabb ötlet kerül bemutatásra, mely a horgászatot, halfogyasztást kicsit is magáénak érző személyek megajándékozásához nyújt kedvező ötleteket.

A halhúsból készült ételek, sok ember egyik legkedveltebb fogásai közé tartoznak, de készítésüktől sokan visszafogottan vélekednek, a halak pucolása miatt. E tevékenység megkönnyítésére ajánljuk a következő összeállításokat az alapoktól, a profi kiegészítőkkel felvértezett összeállításokig, melyek ajándéknak is tökéletesek:

1. Haltisztító deszka ajándék Outdoor filézőkéssel.
Ide kattintva érhető el!

Egyszerűnek tűnő feladatok is rengeteg bosszúságot okozhatnak. A fa és egyéb kompromisszumokkal járó vágódeszkák, a halak pucolásakor, azok ráhelyezése után, csúszóssá, kellemetlenül kezelhetővé válnak. Erre a problémára nyújt tökéletes megoldást az ET csúszásgátló felülettel ellátott összecsukható deszkája, mely egyszerű használata mellett, az elején lévő halcsiptetőnek hála, rendkívül praktikus is, mivel feldolgozás közben, nem tud elmozogni az étkezésre szánt fogás. Plusz a csomagban található kés is kiváló eszköze lehet pucolás után, a szálkamentes filék elkészítésének.

2. Halpucoló szett Andrejszky Zoltán ajánlásával. Ide kattintva érhető el!


Ki ne ismerné a Halimádók konyháját Andrejszky Zoltán tolmácsolásában, melynek keretein belül annyi finomabbnál finomabb halétel kerül az asztalra! Az előkészítés profi kivitelezéséhez, az előző szett kiegészült Zoltán ajánlásával. A kések élességének megtartása kulcsszerephez jut, a halak elkészítésének mozzanataiban, így helyt kapott jelen szettben, egy praktikus élező is, mellyel pillanatok alatt könnyedén vissza tudjuk nyerni pengénk élességét. Ezen felül a biztonságos és kényelmes fogás érdekében biztosítunk egy speciális anyagú kesztyűt és, hogy adjunk a kinézetre a konyhában is, egy Fishlovers Kitchen feliratú kötényt is tartalmaz még az összeállítás.

3. Horgászbajnok haltisztító szett. Ide kattintva érhető el!


Aki a vízparton bajnok a halfogásban, Ő nem adhatja át másnak a kedvelt időtöltés utáni feladatokat sem. A Horgászbajnok szett, minden elemével az otthoni könnyű haltisztítást és a halhús precíz feldolgozását támogatja. A halpucoló deszka társaságában, ebben a szettben egy 7'-es Outdoor filézőkés mellett, egy halfogó és halbontó olló kapott helyett, plusz egy "Horgász bajnok" kötény, ami tökéletesen kitünteti használóját.

4. Halfüstölő szett. Ide kattintva érhető el!


A halfüstölésben rejlő gasztronómiai értékeket rengetegen felfedezték már, de otthoni körülmények között, eddig sokan nem mertek belekezdeni a tevékenységbe. Az EnergoTeam halfüstölő szettje igazán új perspektívát teremtett ebben a gondolkodásban. Használata igazán egyszerű, nem igényel sok kelléket, és az eredmény igazán egyedi köntösben kerülhet a terítékre. Akár baráti és családi összejövetelekre is meglepő ételeket lehet vele készíteni és használata is egy érdekes, nem hétköznapi mozzanat. Bármely halat kedvelő személynek meglepetést okozhat egy ilyen összeállítás.

A következő két termék, mondhatni univerzális, rizikó faktor nélküli ajándék ötlet, mivel horgászat alatt és után is felhasználható ajándékok, így ezeket minden pecás szívesen fogadja.

5. EnergoTeam filézőkés élező tokkal. Ide kattintva érhető el!


Egy jó késnek, praktikussága miatt bármikor örül egy horgász, függetlenül attól, hogy milyen készséget alkalmaz. Jelen kivitel egy 16 cm-es, fekete pengével van ellátva. A késhez ajándék tok is jár, melybe belehelyezve, a szállítás során nem sérül, az éle sem csorbul ki és nem tesz kárt semmiben. A tok végén egy élező rész is helyett kapott, így bármikor megfenhető vele az eszköz. A tok és a kés műanyag részei fluoreszkáló részekkel is rendelkeznek, mely sötétben is jó láthatóságot eredményez.

6. ET Outdoor összecsukható zsebkés. Ide kattintva érhető el!


A másik legideálisabb választás, amivel 100%-osan nem lehet melléfogni az ajándékozás alatt, az egy Outdoor zsebkés. Rozsdamentes acél alapanyag, matt fekete penge, egy camou mintás külsővel. Nincs az a horgász, akinek ez a termék ne tetszene, akár külseje miatt, akár sokrétű felhasználhatósága miatt. Legyen szó bojlis, feederes, rablóhalas pecásról, ez a kés mindig praktikumként fog szolgálni.

7. ET Outdoor Lucky Laker WiFi okos halradar. Ide kattintva érhető el!


A halradarok használata nem csak a csónakos horgászok privilégiuma többé. Egyre több fajta változat kapható a piacon, melyek között ez a típus, partról bedobható úszós szonárt tartalmaz, amit WiFi-s kapcsolat által, Android és iOS telefonokkal lehet használni, a megfelelő alkalmazás letöltése után. Akár fiatalabb pecásoknak is szuper ajándék lehet, lehetőséget adva annak feltárásához, hogy mi van a víz alatt, mindezt a telefonon nyomon követve.

8. ET színes kijelzős vezeték nélküli halradar. Ide kattintva érhető el!


Azon személyeknek, akik pedig nem a telefonjukkal való használatot preferálják, de a halradarok adta előnyöket praktikumként használatba vehetnék, számukra az ET színes kijelzős vezeték nélküli halradarja lesz a tökéletes opció.

Nagy- és kisméretű halak kijelzése, vízmélység, vízhőmérséklet, levegő hőmérséklet, halak helyzete, fenéken található növényzet és kövek meghatározására alkalmas. A felhasználó által választható az érzékenység, vízmélység egység és halriasztás beállítás is.

A visszajelzések nagyon pozitívak erről a termékről, így kortól függetlenül igazi meglepetést tud okozni, ha még nem rendelkezik ilyen eszközzel a kiszemelt pecás.

9. Eyelevel polarizált napszemüvegek. Ide kattintva érhetők el!


Az Angliából érkező Eyelevel napszemüvegek nagy népszerűségnek örvendenek a horgászok körében, ez főként a kiváló minőségű lencséknek köszönhető, így univerzális megoldásként, ajándéknak is kiválóak.

Pergetőknek főleg a borostyán lencsés variációkat javasolt választani, mivel ez a változat enged legnagyobb belátást a víz felső rétege alá, ahol a ragadozók is tartózkodnak. A kék és sötétebb lencsés változatok pedig univerzálisak horgászat szempontjából, így szintén kis rizikófaktorral jár megvásárlásuk, mivel egy UV szűrős szemüvegnek, szezonalitástól függetlenül örül minden horgász.

10. Kamasaki 40 kg digitális mérleg. Ide kattintva érhető el!


Végül pedig, ha csak valami kisebb aprósággal szeretnénk meglepni egy horgászt, tökéletes opció lehet a Kamasaki 40 kg-ig mérő digitális mérlege, hogy ne kelljen többet hazudni, a kifogott halak súlyáról, a kedves horgász ismerősnek.

Reméljük pár embernek tudtunk segítséget nyújtani, a karácsonyi hajrá előtt az ajándékválasztás során, ezekkel a praktikus, univerzálisan használható kiegészítőkkel.

ENERGOTEAM FILÉZŐKÉS ÉLEZŐ TOKKAL
2 290 Ft
Részletek
ENERGOTEAM FISH SMOKER HALFÜSTÖLŐ SZETT
22 660 Ft
17 990 Ft
Részletek
EYELEVEL NAPSZEMÜVEG RIVER BLUE
7 990 Ft
Részletek
HALTISZTITÓ DESZKA AJÁNDÉK OUTDOOR FILÉZŐKÉSSEL
9 000 Ft
6 990 Ft
Részletek
KAMASAKI DIGITÁLIS MÉRLEG 40KG
2 990 Ft
Részletek