Teszt: megérkeztek a MAX 2 feeder botok
Megjelent: 2022. február 16. | Forrás: Raffer Kristóf

Az elmúlt évtizedek horgászcikk kereskedelemben megszerzett tapasztalatait felhasználva megalkottunk egy olyan új botcsaládot, melynek tagjai bármilyen körülmények között megállják a helyüket, ha pontyozásról van szó. A Carp Expert Max 2 névre keresztelt botok az elnyűhetetlen, IM 8-as karbon alapanyagból készültek, aminek köszönhetően gerinces, feszes pálcák ezek. A legrövidebb 330-as hossztól egészen a 420-asig, négy különböző méretben, emellett három különböző dobósúly tartományban elérhetők, így aztán igen széles választékban kerültek a boltok polcaira. Ahogyan azt a feeder botok esetében már megszokhattuk, több spicc is jár hozzájuk és ez a Max 2 botoknál sincsen másként. A szóban forgó pontyos feederekhez kettő gyengébb, üvegszálas és egy erősebb, karbonszálas spicc jár gyárilag.

Íme a botcsalád minden tagja, a rövidebbektől egészen a hosszabb botokig.

A botok nyele a végén és az elején parafa, míg a közepe eva borítást kapott, így a horgászat befejeztével könnyebben le tudjuk azt tisztítani. A nyéltag hossza optimális, stabil fogást biztosít a lendületes dobások során.

A gyűrűsort SIC-betétes, nagyobb méretű gyűrűk alkotják, amelyek igazán strapabírók és elősegítik a távoli dobások kivitelezését.

Az orsótartók klasszikus, alulról tekerősek és a kisebb orsóktól egészen a nagyobb méretig bele tudunk helyezni amekkorát ideálisnak találunk.

A sárga a leggyengébb a zöld a közepes míg a piros a legerősebb spicc. Pontyhorgászathoz a piros színű, karbon spiccet érdemes használni az esetek döntő többségében.

Megjelenésükre letisztult fekete blank jellemző fehér feliratokkal, a gyűrűknél pedig ezüstös, stabil bandázsolás figyelhető meg.

Az erősebb pálcákkal horgászhatunk akár nagyobb távolságokba is és a nagyobb testű halakat is nagy biztonsággal tudjuk a partra terelni.

A gyengébb, light jelző ne tévesszen meg senkit, ugyanis ezek a botok az erősebb botokhoz képest lágyabbak, valójában igen feszes, pontyos pálcák ezek.

Ha megtetszettek a botok, akkor próbáljátok ki őket! Minden helyzetre, legyen szó akár kisebb kiterjedésű horgásztavakról vagy nagyobb méretű víztározókról, megtaláljátok a számotokra megfelelőt.

Sok, élményekben gazdag horgászatot kívánunk ezekkel a botokkal.

Forrás: Raffer Kristóf

CARP EXPERT MAX2 FEEDER BOT
27 990 Ft-tól
Részletek