BENZÁR MIX ETETŐANYAG 1KG, 3KG

Benzár Mix etetőanyag 1kg - 3kg

Márna Paduc
A folyóvízi horgászok egyik kedvence ez a jó minőségű, kiváló tapadással bíró, piros színű etetőanyag, melyet elsősorban a márna illetve a paduc horgászatára fejlesztettek ki. Az etetőanyag 20%-ban sajtlisztet tartalmaz, mely ellenállhatatlan a márna, illetve a paduc számára. Megfelelő mennyiségű csontkukac hozzáadásával egy kiváló keveréket kapunk, mely a természetes vizekben ellenállhatatlan hatást fejt ki.

Ponty Kárász Piros
Egy jó minőségű, erős citrom és narancs aromával rendelkező piros színű kárász, illetve a ponty horgászatára kifejlesztett etetőanyag, mely kiválóan fejti ki a hatását a hideg vizekben is, mikor azok hőfoka még nem éri el a 15 fokot. Különösen eredményesek lehetünk vele tavasszal, mikor a halak még óvatosan táplálkoznak, kapókedvük nem az igazi!

Domolykó
Kevés etetőanyag gyártó palettáján találni kifejezetten a domolykó horgászatára kifejlesztett etetőanyagot. A etetőanyag család erre is kínál egy kézzelfogható megoldást. Elsősorban olyan kisebb folyókon, csatornákon lehet eredményes használata, melyekben ez a halfaj nagyobb egyedsűrűséggel képviselteti magát. A keverék olyan összetevőket tartalmaz (selyemhernyó báb, parmezán), mely a domolykó étrendjéhez igazodik. Hatásfoka csontkukac illetve egyéb élő csalik hozzáadásával fokozható!

Extra Ponty
Ez az etetőanyag mindazokat a minőségi összetevőket tartalmazza, melyek egyetlen jó minőségű pontyos etetőanyagból sem hiányozhatnak. A keverék apró pelleteket is tartalmaz, mely még jobban megnöveli annak hatékonyságát. Az év bármely szakában bevethető, ez az extra minőséget képviselő pontyos etetőanyag!

Epres Ponty
Egy piros színű a horgászok által igen kedvelt intenzív eper illatú, eper aromával ellátott etetőanyag, mely elsősorban a ponty horgászatára ajánlott. Nagy népszerűsége nem véletlen, hisz ennek a keveréknek a pontyok nem tudnak ellenállni. A vízben jól oldódik és intenzív illatának köszönhetően a halakat a távolból is odavonzza. Nagy mennyiségű kender és lenmag őrleményt tartalmaz, melyek köztudottan étvágyfokozó hatással vannak a halakra. 

Folyó
Mint a neve is sugallja ez egy kimondottan folyóvízre kifejlesztett etetőanyag. Ahhoz, hogy egy etetőanyag a megfelelő hatást fejtse ki tartalmaznia kell azokat az alapanyagokat, melyeket a halak előszeretettel fogyasztanak. Ebben az etetőanyagban ezeket mind megtalálni! Legyen szó úszós, illetve etetőkosaras módszerről, márnáról, paducról, vagy keszegfélékről a River etetőanyag egy jó választásnak fog bizonyulni!

Ánizs
Nem lenne teljes egy etetőanyag család olyan etetőanyag nélkül, mely ánizst tartalmaz, kombinálva különböző őrölt, illetve pörkölt magvakkal mint például a kender, len, vagy napraforgó. Ez az etetőanyag mindezeket tartalmazza, így egy olyan keveréket alkot, mely elengedhetetlen a sikeres pontyhorgászatban. Eme etetőanyag igazi ereje az ánizsban rejlik, mely a pontyokra étvágyfokozó hatással van. Akár önmagában, akár különböző magvak, pelletek, hozzáadásával az év bármely szakában sikeresen bevethető.

Ponty Mézes
Egy világos színű, igen erős méz aromával rendelkező etetőanyag, mely egyik kedvenc csemegéje a pontyoknak és egyéb „édesszájú" halaknak. Ezzel az etetőanyaggal kiváló eredményeket érhetünk el extrém körülmények között is, zavaros vizekben, vagy nagyobb mélységekben, ahol a víz áttetszősége alacsony. Elsősorban a nyári hónapokban, meleg vízben ajánlott a használata!

Eper
Egy piros színű a horgászok által igen kedvelt intenzív eper illatú, eper aromával ellátott etetőanyag, mely elsősorban a ponty horgászatára ajánlott. Nagy népszerűsége nem véletlen, hisz ennek a keveréknek a pontyok nem tudnak ellenállni. A vízben jól oldódik és intenzív illatának köszönhetően a halakat a távolból is odavonzza. Nagy mennyiségű kender és lenmag őrleményt tartalmaz, melyek köztudottan étvágyfokozó hatással vannak a halakra.

Fokhagyma
Egy világos színű emberi orrnak kellemetlen illatú fokhagyma aromával ellátott etetőanyag, melyet elsősorban a kárász horgászatára javasolnak, de használatával meglepő eredményeket érhetünk el az intenzíven telepített pontyos vizeken is.

Ponty-Kárász
Egy jó minőségű, sárga színű erős citrom és narancs aromával rendelkező kárász, illetve a ponty horgászatára kifejlesztett etetőanyag, mely kiválóan fejti ki a hatását a hideg vizekben is, mikor azok hőfoka még nem éri el a 15 fokot. Különösen eredményesek lehetünk vele tavasszal, mikor a halak még óvatosan táplálkoznak, kapókedvük nem az igazi!

Mester ponty
A pontyhorgászatban a legkedveltebb aromák közé tartozik az eper, illetve a mandula. Ebben az etetőanyagban mindkettő megtalálható, és a kettő kombinációja egy igazán fogós, minőségi etetőanyagot eredményezett. Elsősorban meleg, 15 foknál melegebb vízre ajánlott. Hatásfoka különböző magvak és pelletek hozzáadásával fokozható!

Márna-paduc
Egy bármely évszakban egyaránt alkalmazható koriander magot is tartalmazó folyóvízi etetőanyag, mely egy kis élő csali, csontkukac hozzáadásával ellenállhatatlan hatást fejt ki. A javasolt mennyiség 1 kg etetőanyaghoz 200 gramm csontkukac. Ez a világos színű etetőanyag elsősorban a paduc horgászatára lett kifejlesztve.

Lucerna
Egy zöld színű különleges lucerna aromával rendelkező etetőanyag, mely kifejezetten az amur, illetve a ponty horgászatára lett kifejlesztve. Ez az etetőanyag nem csupán az etetés helyszínére vonzza a halakat, de több ideig ott is tartja őket. A keverék helybenntartó hatását különböző a ponty, illetve az amur által kedvelt magvakkal, peletekkel fokozhatjuk!

Amur-ponty
Egy piros színű különleges, édes, tutti-frutti aromával rendelkező etetőanyag, mely kifejezetten az amur, illetve a ponty horgászatára lett kifejlesztve. Ez az etetőanyag nem csupán az etetés helyszínére vonzza a halakat, de több ideig ott is tartja őket. A keverék helybenntartó hatását különböző a ponty, illetve az amur által kedvelt magvakkal, peletekkel fokozhatjuk!

Betain ponty
Egy jó minőségű, világos színű, betaint tartalmazó etetőanyag. Ennek az összetevőnek a fő tulajdonsága, hogy egy hosszan tartó éhségérzetet vált ki a halakból, mely arra készteti őket, hogy több ideig az etetés helyszínén tartózkodjanak, és folyamatosan táplálkozzanak. Ez az etetőanyag kiválóan alkalmazható egy több napos horgászaton, mikor nagyobb mennyiségű etetőanyagot juttatunk a vízbe. Az év bármely szakában használhatjuk!

Big Fish
Egy kifejezetten nagy testű halakra kifejlesztett etetőanyag, mely olyan pörkölt magvakat tartalmaz, melyeknek a nagyobb testű halak nem tudnak ellenállni. A tesztek bebizonyították, hogy ez az etetőanyag olyan körülmények között is helytáll, melyekben más etetőanyagok kudarcot vallanak. Különösen jól működik tiszta vízben, a nagy mélységekben történő horgászatoknál, mint amilyenek a bányatavak. Pontyra, dévérkeszegre illetve nagyobb testű keszegfélékre ajánlott!

Paduc
Egy bármely évszakban egyaránt alkalmazható koriander magot is tartalmazó folyóvízi etetőanyag, mely egy kis élő csali, csontkukac hozzáadásával ellenállhatatlan hatást fejt ki. A javasolt mennyiség 1 kg etetőanyaghoz 200 gramm csontkukac. Ez a világos színű etetőanyag elsősorban a paduc horgászatára lett kifejlesztve.   

Rák
Attól függetlenül, hogy folyóvízről, bányatórol, vagy egy nagyobb kiterjedésű állóvízről beszélünk köztudott, hogy az ott élő nagyobb testű pontyok előszeretettel fogyasztanak kagylót, sőt egyes vizeken, az képezi a pontyok fő táplálékforrását. Ennek az etetőanyagnak a kifejlesztésénél elsősorban ezt vették figyelembe. Módszertől függetlenül egyaránt alkalmazható folyóvízen, mint például a Dunán, illetve állóvízen. Megfelelő módon és helyen felkínálva, a siker nem marad el!

Verseny Speciál
Egy prémium minőségű etetőanyag, melyet Benzár Zsolt a több évi versenyhorgászatban szerzett tapasztalatait felhasználva fejlesztett ki. Olyan összetevőket tartalmaz mint, koriander, ánizs, szegfűszeg, melyek az összes békés halra nagy hatással vannak. Az etetőanyag akár verseny körülmények között is eredményesen alkalmazható. 
Kétféle, barna illetve fekete színben kerül forgalomba. Különböző aromák hozzáadásával egyaránt használható felmelegedő, meleg, illetve hideg vizekben is. Ennek az etetőanyagnak Romániában számos versenyhorgász szavazott bizalmat! 

Dévér
Ez egy kifejezetten a dévér horgászatára kifejlesztett, gondosan összeválogatott alapanyagokat tartalmazó etetőanyag, mely édes mézeskalácsot és kekszet tartalmaz. A megfelelő aromák hozzáadásával az év bármely szakában használható. Az etetőanyag hatásfokát szúnyoglárva hozzáadásával fokozhatjuk!
 
Feeder Speciál
Egy kiváló minőségű alap etetőanyag mely elsősorban az etetőkosárral történő horgászatra lett kifejlesztve. 
Attól függően, hogy milyen halra horgászunk, jól kombinálható a többi Benzár Mix etetőanyaggal, ennek köszönhetően, használható folyó, illetve az állóvízi horgászatoknál. 

Vanília
Egy kiváló minőségű, világos színű, vaniliával ízesített etetőanyag, mely édeskés ízének köszönhetően elsősorban a felmelegedő vizekben fejti ki hatását. Elsősorban a ponty és kárász horgászatához javasolt. Hatásfoka különböző magvak és pelletek hozzáadásával fokozható!
 
Sneci
Egy igen finom szemcséjű, világos színű etetőanyag, mely megfelelően nedvesítve egy az apró halak (küszök) számára vonzó felhőt képez. Elsősorban spiccbotos, gyors, apróhalas horgászathoz ajánlott, akár versenykörülmények között is
 
Halliszt
Nagy fehérjetartalommal rendelkező, igen tápláló etetőanyag, mely 20% hallisztet tartalmaz. Ez az összetevő a haltenyészetekből lehet ismerős a horgászok számára. 
Egy nagyon tartalmas etetőanyag melynek a nagyobb testű pontyok nem tudnak ellenállni!
 
Tutti-frutti
Édeskés ízű, tutti-frutti aromával rendelkező etetőanyag, mely kifejezetten a pontyfélék, édesszájú halak horgászatára lett kifejlesztve. Ez az etetőanyag nem csupán az etetés helyszínére vonzza a halakat, de több ideig ott is tartja őket. 
A keverék helybenntartó hatását különböző, a ponty, illetve az amur által kedvelt magvakkal, peletekkel fokozhatjuk!

Ponty alap
Egy kiváló minőségű, általános pontyos etetőanyag, mely tartalmazza mindazokat az összetevőket, melyek nem hiányozhatnak egy jó minőségű etetőanyagból sem. Ez az etetőanyag jól kombinálható más Benzár Mix pontyos etetőanyaggal, viszont önmagában is jó hatással van a pontyokra még egy több napig tartó, hosszú horgászat során is. 

Ponty betainos
Egy jó minőségű, világos színű, betaint tartalmazó etetőanyag. 
Ennek az összetevőnek a fő tulajdonsága, hogy egy hosszan tartó éhségérzetet vált ki a halakból, mely arra készteti őket, hogy több ideig az etetés helyszínén tartózkodjanak, és folyamatosan táplálkozzanak.
Ez az etetőanyag kiválóan alkalmazható egy több napos horgászaton, mikor nagyobb mennyiségű etetőanyagot juttatunk a vízbe. Az év bármely szakában használhatjuk!

Ponty fekete pelletes
Ez egy fekete színű etetőanyag, mely mindazokat a minőségi összetevőket tartalmazza, melyek egyetlen jó minőségű pontyos etetőanyagból sem hiányozhatnak. A keverék hatékonyságát fokozzák a benne található apró pelletek. Sötét színének köszönhetően a lehűlő, hideg vizekben is jól bevethető, mikor a halak óvatosabban táplálkoznak, amikor a világos színű etetőanyagok riasztó hatást kelthetnek.

Cikkszám Kép Ár Rendelt db. Kosár Egység ár Jellemző Kiszerelés
94001-074 BENZAR MIX CARP VAJSAV 1KG 890 Ft
- +
Kosárba 890 Ft/KG Vajsav1 kg
94003-574 BENZAR MIX CARP VAJSAV 3KG 1 990 Ft
- +
Kosárba 663.33 Ft/KG Vajsav3 kg
94005-001 BENZAR MIX VANILIA 1KG 890 Ft
- +
Kosárba 890 Ft/KG Vanília1 kg
94005-003 BENZAR MIX PONTY MÉZES 1KG 890 Ft
- +
Kosárba 890 Ft/KG Ponty Mézes1 kg
94005-005 BENZAR MIX ANANÁSZ 1KG 890 Ft
- +
Kosárba 890 Ft/KG Ananász 1 kg
94005-013 BENZAR MIX PONTY EPER 1KG 890 Ft
- +
Kosárba 890 Ft/KG Ponty Eper1 kg
94005-020 Benzar Mix Szilvaorru Paduc Zöld 1kg 1 090 Ft
- +
Kosárba 1090 Ft/KG Szilvaorru Paduc Zöld1 kg
94005-035 BENZAR MIX PÁLINKA 1KG 890 Ft
- +
Kosárba 890 Ft/KG Pálinka1 kg
94005-046 BENZAR MIX FOKHAGYMÁS 1KG 890 Ft
- +
Kosárba 890 Ft/KG Fokhagyma1 kg
94005-048 BENZAR MIX PONTY ALAP 1KG 890 Ft
- +
Kosárba 890 Ft/KG Ponty alap1 kg
94005-049 BENZAR MIX PONTY-KÁRÁSZ 1KG 890 Ft
- +
Kosárba 890 Ft/KG Ponty-kárász1 kg
94005-050 BENZAR MIX NAGY PONTY 1KG 890 Ft
- +
Kosárba 890 Ft/KG Nagy ponty1 kg
94005-051 BENZAR MIX AMUR-CARP 1KG 890 Ft
- +
Kosárba 890 Ft/KG Amur-Ponty1 kg
94005-052 BENZAR MIX KAGYLÓ 1KG 890 Ft
- +
Kosárba 890 Ft/KG Kagyló1 kg
94005-054 BENZAR MIX FOLYÓVIZI SAJTOS (RIVER) 1KG 890 Ft
- +
Kosárba 890 Ft/KG Folyóvízi sajtos1 kg
94005-055 BENZAR MIX MÁRNA-PADUC 1KG (Ehhez a termékváltozathoz nem tartozik egyedi termékkép, ezért a fő termékképet jelenítettük meg.) 890 Ft
- +
Kosárba 890 Ft/KG Márna Paduc1 kg
94005-057 BENZAR MIX PADUC VÉRLISZTES 1KG (Ehhez a termékváltozathoz nem tartozik egyedi termékkép, ezért a fő termékképet jelenítettük meg.) 890 Ft
- +
Kosárba 890 Ft/KG Paduc vérlisztes1 kg
94005-058 BENZAR MIX PADUC FEKETE 1KG 890 Ft
- +
Kosárba 890 Ft/KG Paduc fekete1 kg
94005-061 BENZAR MIX PONTY-KÁRÁSZ PIROS 1KG 890 Ft
- +
Kosárba 890 Ft/KG Ponty-Kárász (piros)1 kg
94005-063 BENZAR MIX DÉVÉR SPECIAL 1KG 890 Ft
- +
Kosárba 890 Ft/KG Dévér Special 1 kg
94005-073 BENZAR MIX TUTTI FRUTTI 1KG 890 Ft
- +
Kosárba 890 Ft/KG Tutti Frutti1 kg
94005-088 BENZAR MIX CSOKI-NARANCS 1KG 890 Ft
- +
Kosárba 890 Ft/KG Csoki-Narancs1 kg
94005-155 BENZAR MIX HALLISZTES 1KG 890 Ft
- +
Kosárba 890 Ft/KG Halliszt1 kg
94005-190 BENZAR MIX BETAINE PONTY 1KG 890 Ft
- +
Kosárba 890 Ft/KG Betaine Ponty1 kg
94005-301 BENZAR MIX VANILIA 3KG 1 990 Ft
- +
Kosárba 663.33 Ft/KG Vanília3 kg
94005-303 BENZAR MIX PONTY MÉZES 3KG 1 990 Ft
- +
Kosárba 663.33 Ft/KG Ponty Mézes3 kg
94005-305 BENZAR MIX ANANÁSZ 3KG 1 990 Ft
- +
Kosárba 663.33 Ft/KG Ananász 3 kg
94005-313 BENZAR MIX PONTY EPER 3KG 1 990 Ft
- +
Kosárba 663.33 Ft/KG Ponty Eper3 kg
94005-346 BENZAR MIX FOKHAGYMÁS 3KG 1 990 Ft
- +
Kosárba 663.33 Ft/KG Fokhagyma3 kg
94005-349 BENZAR MIX PONTY-KÁRÁSZ 3KG 1 990 Ft
- +
Kosárba 663.33 Ft/KG Ponty-Kárász3 kg
94005-351 BENZAR MIX AMUR-PONTY 3KG 1 990 Ft
- +
Kosárba 663.33 Ft/KG Amur-Ponty3 kg
94005-352 BENZAR MIX KAGYLÓ 3KG 1 990 Ft
- +
Kosárba 663.33 Ft/KG Kagyló3 kg
94005-354 BENZAR MIX FOLYÓVIZI SAJTOS (RIVER) 3KG 1 990 Ft
- +
Kosárba 663.33 Ft/KG Folyóvízi Sajtos3 kg
94005-361 BENZAR MIX PONTY-KÁRÁSZ PIROS 3KG 1 990 Ft
- +
Kosárba 663.33 Ft/KG Ponty-Kárász Piros3 kg
94005-388 BENZAR MIX CSOKI-NARANCS 3KG 1 990 Ft
- +
Kosárba 663.33 Ft/KG Csoki-Narancs3 kg
94005-500 BENZAR MIX BIG FISH 1KG 890 Ft
- +
Kosárba 890 Ft/KG Big Fish1 kg
94005-550 BENZAR MIX VERSENY SPECIAL BLACK 1KG 1 090 Ft
- +
Kosárba 1090 Ft/KG Verseny Special Black1 kg
94005-555 BENZAR MIX VERSENY SPECIAL 1KG 1 090 Ft
- +
Kosárba 1090 Ft/KG Verseny Special 1 kg
94005-556 BENZAR MIX PONTY EXTRA 1KG 1 090 Ft
- +
Kosárba 1090 Ft/KG Ponty Extra1 kg
94005-695 BENZAR MIX PONTYOS PELLETES FEKETE 1KG 890 Ft
- +
Kosárba 890 Ft/KG Pontyos Pelletes fekete1 kg
94008-021 BENZAR MIX AMÚR LUCERNA 1KG 890 Ft
- +
Kosárba 890 Ft/KG Amur-Lucerna1 kg
94008-031 BENZAR MIX SNECIZŐ 1KG 890 Ft
- +
Kosárba 890 Ft/KG Sneciző1 kg
94008-051 BENZAR MIX FEEDER SPECIAL 1KG 1 090 Ft
- +
Kosárba 1090 Ft/KG Special Feeder1 kg
94008-056 BENZAR MIX SPECIAL SZIVAORRÚ PADUC MÁRNA 1KG (Ehhez a termékváltozathoz nem tartozik egyedi termékkép, ezért a fő termékképet jelenítettük meg.) 1 090 Ft
- +
Kosárba 1090 Ft/KG Special Szilvaorrú Paduc Márna1 kg
LIFTEZŐ ETETŐANYAG
870 Ft
Részletek
JOKER ETETŐANYAGOK
1 550 Ft
Részletek
TIMÁR MIX ETETŐANYAG 1KG, 3KG
990 Ft-tól
Részletek
PROFI-MIX ETETŐANYAG
590 Ft
390 Ft
Részletek
BENZÁR ICE MIX ETETŐANYAG 500G
790 Ft
Részletek
Premium Method Mix
2 290 Ft
Részletek
Olaszosan a Tiszán: bolognai horgászat
Megjelent: 2022. október 12. | Forrás: Ország Bálint

A nyaralások során nálam a horgászat csak mellékes dolog, viszont mivel általában valamilyen vízparton töltjük a szabadságot, így mindig hagyok helyet a bőröndben a halfogásra alkalmas eszközök számára. Idén Olaszország volt a célpont, ahol bizony még a tengerparti városokban is bolognai bottal kergetik a halakat a helyiek. Látva őket nekem is nagyon megjött a kedvem egy kis úsztatós horgászathoz a Tiszán, amire nem is kellett sokat várnom… Az olaszok horgász ...

Keszegezés a Maroson
Megjelent: 2022. augusztus 06. | Forrás: Frankó Zoltán

A tavaszi, nyár eleji időszak a legjobb a Maroson a finom, élőcsalis feederezésre. Ahogy a víz melegedni kezd, általában gyorsabban, mint a közeli Tisza, megindulnak a Maroson a keszegfélék felfelé. A bagolykeszegek nagy tömegben vonulnak, a karikák is gyakoriak, de akad dévér, szilvaorrú, paduc, garda és néha egy-egy jász. Ez az időszak kitart a nyári alacsony vízszint beállásáig. Ezt követően már keresgélni kell a mélyebb, jobb helyeket, ahol találunk keszegeket ...

Téli karikázás bolognai bottal
Megjelent: 2022. március 30. | Forrás: Halmos Mihály

A téli bolós peca legszebb percei közé tartozik a nagyobb testű karikakeszegek horogra csalása. A jól küzdő, a melegebb hónapokban vehemens kapással jelentkező karikáinak megfogása most is igazi élmény az érzékeny gyűrűs botokkal. Téli úszós horgászatukhoz ne csak az előkét, de a főzsinórt és a horog méretét is finomítsuk le, meglátjátok, sokkal több kapásban lesz mérhető a jutalmatok! Gyönyörű, erőtől duzzadó karikakeszeggel ajándékozott ...

Városi horgászat: feeder bottal Budapesten
Megjelent: 2022. január 08. | Forrás: Szabó Bence

A dunai horgászat számomra egyet jelent a tökéletes kikapcsolódással, hiszen a szezon közbeni hajtás után nincs jobb, mint kiülni a Duna-partra és csodálni a gyönyörű folyót! Na jó, azért azt sem bánom, ha akad is valami a horgomra, de őszintén mondom, hogy csalódottan még egyetlen dunai pecámról sem tértem haza! Ha fogtam néhány szép halat, akkor azért, ha pedig nem, akkor a táj szépsége és hangulata miatt voltam boldog a horgászat végeztével. Az idei őszig ...

Feederezés a Maroson
Megjelent: 2021. október 02. | Forrás: Frankó Zoltán

A Maroson a feederes horgászatnak két útja van, az egyik a finom, kishorgos, élő csalis horgászat, ami sok kapást ad, de leginkább sok aprót. Tenyérnyi keszegek, kicsi márnák előzik meg a jobb halakat. A másik út egy szelektívebb, nagyobb horgos, vastagabb előkés nagyhalas horgászat, amivel a márnák, paducok, dévérek, jászok nagyjai és pontyok, amurok foghatók kitartó, türelmes pecával. A helyválasztás fontos, a nyári alacsony vízszint mellett olyan részt ...

Keszeghorgászat meglepetésekkel
Megjelent: 2021. június 26. | Forrás: Szabó Bence

A célzott keszeghorgászat számomra az egyik legkedvesebb technika, hiszen egy nagyon mozgalmas, sok esetben kiszámíthatatlan horgászati stílusról van szó. Emellett természetesen sok feederes versenyen is a keszegfélék jelentik a fő fogható halfajt, így fontos, hogy erről a fajta horgászatról is annyi információt gyűjtsek a hétköznapi pecák során, amennyit csak tudok. Ezúttal egy számomra ismeretlen tórendszer, a Benta Tavak 1-es számmal jelölt vízfelületére esett ...

Keszeghorgászat a Maroson
Megjelent: 2021. június 11. | Forrás: Frankó Zoltán

Az elmúlt években mindig nagyon várom, mikor kezd a Maros határozottan melegedni, ekkor megélénkül a folyó élete és a közeli Tisza halai is megindulnak felfelé a melegebb vízben ívóhelyet keresni. Idén májusig kellett várni erre. Ez az időszak tökéletes a keszeghorgászatra. Főképpen bagolykeszegek, karikák, időnként paducok, szilvaorrúak, jászok és márnák jelennek meg, de nem ritka a garda és pontyra is mindig lehet számítani. Reggel a Maroson. A ...

Nagydévérek egy kisdoboz pinkivel
Megjelent: 2021. január 26. | Forrás: Szabó Bence

A békéshalas pecások jelentős része nem igazán kedveli a telet, hiszen ebben az évszakban a horgászati lehetőségek tárháza jelentősen beszűkül, még akkor is, ha a vizek nem feltétlen fagynak be. A pontyok nem, vagy csak nagyon visszafogottan táplálkoznak, így belőlük sokat fogni egyáltalán nem egyszerű, arról nem is beszélve, hogy a hideg idő miatt a vízparti lét sem kifejezetten komfortos már ilyenkor. Én azonban épp azért kedvelem a téli pecákat, mert megadják ...

Téli paducok bolóval
Megjelent: 2020. december 02. | Forrás: Halmos Mihály

Nagyon sok hozzám hasonló gondolkodású folyóvízi horgász vallja, hogy az igazi paduchorgászat az ősz végével érkezik el. A hűlő vizekben nagy számban gyülekezik, helyenként bizony nagyon közel a parthoz, ezért eredményesen és hatalmas élvezettel horgászhatunk rájuk rövidebb bolognai bottal és a könnyebben kezelhető kisebb úszókkal. Erőtől duzzadó szákfej méretű dunai paduc feederrel, de higgyétek el, bolóval megfogni őket az igazi. Novemberi ...

Bolóval a Dunán
Megjelent: 2020. szeptember 19. | Forrás: Halmos Mihály

Évek nagyon hosszú sora óta a pergetés mellett a legszeretettebb módszerem a nyári folyóvízi bolózás. Tudjátok, az az igazi vízben állós, gondtalan, sokhalas fajta, javarészt paduccal és be-beeső márnákkal, szilvaorrúakkal. Mindennek megvalósulásáról a tartósan húsz fok fölé melegedő Duna és az illatozó sajtos kaja gondoskodik, nekünk pedig egy dolog maradt csak, hogy úszónkat pontosan, az etetés sávján vezessük!  Az egyik legkönnyebb és legkezesebb ...

Örömpeca Somogy szívében
Megjelent: 2020. június 13. | Forrás: Szabó Bence

A feederes versenyzők körében mindössze tavaly vált ismertté és egy csapásra kedveltté a fantasztikus környezetben elterülő Deseda, amely páratlan halbőséggel rendelkezik. A víz nemcsak a ponty és süllő állománya miatt oly népszerű, hiszen a hozzám hasonlóan a pörgős, igazán mozgalmas pecákat kedvelő sporttársak is biztosan örömüket lelik az itt eltöltött időben, köszönhetően a tározó kiemelkedő keszeg-, illetve ezüstkárász állományának. Már az ...

Benzáros megoldások
Megjelent: 2020. február 26. | Forrás: Szarka László

Régóta tudom, hogy Benzár Zsolt és Szabó Bence külön-külön is garanciát jelentenek egy jó kis horgászatra, ezért joggal érezhetem magam szerencsésnek, mert alig pár hete, már nem is először fordult elő, hogy közös horgászatukon is részt vehettem és fotózhattam. Hab a tortán, hogy ezúttal a Dunán hozott bennünket össze a sors, ami azért is különleges és remek alkalom a folyóvízi tapasztalatok cseréjére, mert Zsoltnak az Olt a szíve csücske és ott horgászik ...

Match bottal télen
Megjelent: 2020. február 06. | Forrás: Frankó Zoltán

Az éghajlatváltozás, az elmúlt évek enyhe telei négy évszakossá tették a békés halak horgászatát, leginkább dévérkeszegre és pontyra horgászom ebben az időszakban. Nekem erre 2-3 órányi idő is elegendő, így munka után bátran elindulok egy közeli vízre. Van néhány fontos tényező, amihez alkalmazkodni kell annak, aki télen szeretné becserkészni a keszegeket, kárászokat, pontyokat. Talán a két legfontosabb a nappalok rövidsége és a pillanatnyi időjárási ...

Feederrel a téli Dunán
Megjelent: 2020. február 01. | Forrás: Szabó Bence

Legutóbb 2017-ben volt igazán kemény tél, amely természetesen a Dunát, a dunai pecásokat sem kímélte. Az emlékezetes jégzajlás bizony nemcsak a horgászatot lehetetlenítette el, de nagyon komoly károkat is okozott az épített és természetes környezetben, hiszen stégeket zúzott porrá, hajókat, csónakokat tett tönkre, megmutatva ezzel, hogy azért a víz az úr. Szerencsére idén közel sem ilyen rossz a helyzet, sőt, még a vízállás is kifejezetten kedvező a nagydunai ...

A dunai hatok
Megjelent: 2019. szeptember 27. | Forrás: Szabó Bence

Micsoda nap volt! Összesen 6 különböző halfaj képviselőjével volt szerencsém találkozni egy rövid időre a legutóbbi, dunai horgászatom során, amely felejthetetlenre sikeredett! Az első pillanattól kezdve éreztem, hogy ez egy nem szokványos nap lesz, hiszen végre ki kell lépnem a komfortzónámat jelentő, különböző méretű, természetes és mesterséges állóvizek világából. Tudtam jól, hogy már a horgászhelyem megtalálása sem lesz gyerekjáték, elvégre a dunai ...

Kedvenc receptjeim: Fókuszban a keszegfélék és a kárászok!
Megjelent: 2019. augusztus 31. | Forrás: Szabó Bence

Egy pörgős keszeghorgászatnál, beeső ezüstkárászokkal, kevés izgalmasabb dolog van egy feeder horgász számára, úgy hiszem. Szerencsére hazánk bővelkedik olyan vizekben, amelyek ideális helyszínei lehetnek egy ilyen pecának, elég csak a nagy kiterjedésű állóvizeink valamelyikére gondolni, de természetesen egy sor intenzíven telepített tó is szóba jöhet. Persze, a mozgalmas horgászat nem jön magától, fontos, hogy megfelelően felkészüljünk és egy jól megválasztott ...

Match botos keszegek és kárászok
Megjelent: 2019. április 05. | Forrás: Frankó Zoltán

Tavasz van, a melegedő idő a partközelbe, a tavak, holtágak, csatornák sekélyebb területeire csalja a halakat. Itt sokféle táplálékot találnak, napoznak, érlelik az ikrát, készülnek a nászra. A kora tavasz igazi lehetőség a finom úszós horgászatra. Egy jó match botos szerelékkel a keszegek, kárászok és a beugró pontyok egyaránt megfoghatók. De mi is szükséges ehhez? Erről szól ez az írás, melynek elkészítéséhez a Szeged melletti Gyálai Holt-Tisza Sárgás ...

Viszlát február
Megjelent: 2019. március 13. | Forrás: Halmos Mihály

Jó szokásához híven az utolsó téli hónap telt el ismét a leglassabban, már-már fizikai fájdalmat okozva a márciusi enyhülésre áhítozóknak. A jégvesztét követően a tartós fagyok elmúltával a jelentős csapadékmennyiség jelentkezett nehezítő körülményként, ám a hozzám hasonló finomszerelékes megszállottaknak már semmi sem jelenthetett akadályt ahhoz, hogy az év első, no a nyárihoz nem hasonlítható, de azért szerény kilókban mérhető keszeg, kárász ...

Termálvizes apróságok
Megjelent: 2019. március 11. | Forrás: Szabó Bence

Egy kemény tél rendszerint komoly kihívás elé állítja a horgászni vágyókat, hiszen kevés olyan vízfelület marad, amely az egymást követő fagyos hetek során is horgászati lehetőséggel kecsegtet. Persze a legegyszerűbb azt mondani, hogy ilyenkor inkább maradjon mindenki otthon, ám mi, fanatikusok nem vagyunk egykönnyen meggyőzhetők. A legutóbbi horgászatom tervezése során azonban azzal kellett szembesüljek, hogy vajmi kevés melegvizes, illetve a webes felületein ...

Feederrel a Dunakanyarban
Megjelent: 2018. szeptember 19. | Forrás: Halmos Mihály

A Duna legszebb magyarországi részén egészen különleges hangulata van a halfogásnak. Vízben állva bolognai bottal, vagy feederrel szilvaorrúakat, paducokat, márnákat, jászokat, és kevesebb számban dévéreket lehet zsákmányul ejteni a hegyek közé szorított, tiszta vizű folyóban. A víz áttetszőségének itt (is) nagy jelentősége van, ha feederrel szeretnénk halat fogni, néhány alapszabályt muszáj betartanunk. Augusztusban extra alacsony vízállással ...

Tisza-tó keszegei
Megjelent: 2018. április 10. | Forrás: Energo Team

A Tisza-tavat sokan a ragadozó állományáról ismerik, de újabban a ponty állománya is egyre erősebb. Tudni kell azonban, hogy ez a vadregényes tó szép számmal rejt keszegeket is. Az utóbbinak jártunk utána Szabó Bencével, aki némi útmutatással először horgászott ezen a sok csodát rejtő vízen. Tartson most is velünk, a premier április 11-én 20:00-kor kerül adásba, a Fishing and Hunting műsorán, az ismétlést pedig másnap április 12-én 12:30-as kezdettel ...

Akcióban a Benzar Method Feeder
Megjelent: 2017. október 19. | Forrás: Halmos Mihály

Előző írásunkból már megtudhattátok, hogy az új Benzár method botok nem éppen a finom keszegező feederek közé tartoznak. Első közös élményeim velük szeptember végére estek, s bár szemlátomást minden klappolt a jó pecához, mégis az őszi idilli pontyfogást egyetlen, ám korántsem elhanyagolható dolog nehezítette: az őszi vízeresztés. Ha nem is látványosan, de azért rendesen fogyott a víz a tározóból, ezt pedig az arany hasúak rettenetesen megérezték. ...

Method feederrel folyókon
Megjelent: 2017. augusztus 24. | Forrás: Halmos Mihály

Csak pár hét telt el legújabb folyóvízi botunk, a River Feeder megjelenése és a róla szóló bemutató írás óta, mégis az ok, hogy újra folyóvízi feederbotos cikkel jelentkezünk, annak egyetlen oka van. A River Feeder a maga 250 grammos maximális dobótömegével kifejezetten a legnagyobb kosarakkal történő folyóvízi horgászatra született, de mi van abban az esetben, ha olyan igények elé nézünk, ahol javarészt állóvízi pontyhorgászat a cél, de jó lenne, ha ...

Match, feeder, rakós, vagy talán bóló?
Megjelent: 2017. május 16. | Forrás: Nagy Levente

2017-05-16 Ha filmet forgatunk, akkor a Módszerek háborúja" címet adtam volna. Melyik a legeredményesebb finomszerelékes módszer? Ezt hivatott eldönteni egy alig néhány perc alatt megszervezett, baráti „horgászverseny". Természetesen minden szituáció, minden horgászvíz más technikát „követel", így a fentiekben felvetett kérdésre a választ nem lehet általánosítani, egyértelműen eldönteni, hisz egy csomó minden befolyásolja, de maga a felvetett ...

Elfelejtett Bányató
Megjelent: 2017. április 18. | Forrás: Nagy Levente

Sokféle horgász létezik, mindenkinek más jelenti a kihívást, mindenki másban találja meg a szórakozási lehetőséget… Nekünk (Erdélyi Horgász) az jelenti a kihívást, szórakozási lehetőséget, ami éppen előttünk áll, amire éppen az adott szituációban lehetőségünk kínálkozik. Ha apró halas pályán horgászunk, akkor a darabszám, az összsúly, ami hajt előre, ha pontyos pálya van előttünk, akkor természetesen igyekszünk „nagyot" fogni, ...

Vadvízi bodorkák
Megjelent: 2017. április 11. | Forrás: EnergoTeam

Ki ne szeretné a vad vizeket? Természetesen mi is keressük a hasonló lehetőségeket, most egy igazi vadvízi helyzetet egy modern módszerrel horgászik meg Benzár Zolt, aki gyönyörű bodorkákat varázsol ki egy meseszép környezetben lévő vízből. Tartson most is velünk, a premier április 12-én 20:00-kor kerül adásba, a Fishing and Hunting műsorán, az ismétlést pedig másnap április 13-án 12:30-as kezdettel láthatjuk. Természetesen csütörtök reggel már itt ...

Paducok a téli időszakban
Megjelent: 2017. február 02. | Forrás: EnergoTeam

A zord idő sem tántorítja el a horgászokat. Jó példa erre Benzár Zsolt aki bevállalt egy hideg napot arra, hogy paducokat fogjon. A Hideg időben még jobban kell figyelni minden rezdülésre amit közvetít a feederbot, mert a paduc csak pár apró rezdüléssel jelzi hogy ott van a horog a szájában, ha nem reagálunk rá gyorsan, akkor csak üres horog lehet a jutalmunk. Zsolt azonban a legújabb botját bemutatva elcsípi az óvatosan kapó paducokat is. Tartson most is velünk, ...

Egy bajnok ajánlásával-Benzár Mix receptek-harmadik rész
Megjelent: 2016. december 19. | Forrás: Nagy Levente

Mint ahogy már megszokhattuk, az idei évben is számos újítás, újdonság látta meg a napvilágot. Nem maradtak ki ezen sorból a Benzar Mix terméknév alatt felsorakozó etetőanyagok sem, melyek az idei évben egy új, elsősorban a feeder (de nem csak) horgászoknak kifejlesztett etetőanyag családdal bővültek. A történet talán akkor kezdődött, amikor Zsolt a 2014-ben megrendezett feeder világbajnokságon egyéniben az előkelő negyedik helyet érte el, nagyon kevéssel ...

A spiccbotos horgászat lehetőségei
Megjelent: 2016. szeptember 13. | Forrás: EnergoTeam

A spiccbotos horgászat a legegyszerűbb módszer talán a horgászatban, persze vannak határai, mert egy jobb ponty a rövid zászlón könnyen megtéphet bennünket. Természetesen ezeket a határokat kinyújthatjuk, ha ismerünk pár trükköt. Nos, szinte szó szerint megnyújtottuk a spicc botot, a részleteket pedig megtudhatod a legújabb adásunkból. Tartson most is velünk, a premier Szeptember 14-én 20:00-kor kerül adásba, a Fishing and Hunting műsorán, az ismétlést ...

Két feeder két horgász és a paducok
Megjelent: 2016. június 05. | Forrás: EnergoTeam

Két mesterhorgász és egyben barát is, a paducok nyomába eredt, mint a cím már sejteti a mostanában egyre népszerűbb feeder technikát használták. A parton a körülmények nem éppen kényelmesek, de a sok kapás és a megfogott halak kárpótolták horgászainkat. Tartson most is velünk, a premier Június 08-án 20:00-kor kerül adásba, a Fishing and Hunting műsorán, az ismétlést pedig másnap Június 09-én 12:30-as kezdettel láthatjuk. Természetesen csütörtök ...

Benzár mix etetőanyagok a gyakorlatban
Megjelent: 2016. május 04. | Forrás: Halmos Mihály

Benzár Zsolt versenyhorgász tapasztalatai alapján összeállított etetőanyagok bizonyára már nagyon sok horgásznak ismerősek lehetnek. A Benzár mix különféle keverék variációi évek óta stabil meghatározói az etetőanyagok piacának hazai és nemzetközi viszonylatban egyaránt, sőt évről évre újabb és újabb változatok frissítik fel a szerénynek eddig sem nevezhető kereskedelmi kínálatot. Az új Benzár Feeder Series etetőanyag családról a napokban ...

Paducozás a Sebes-Körösön
Megjelent: 2016. április 25. | Forrás: Energo Team

A Paduc sokszor jelenik meg a folyók egyes szakaszain nagy tömegben. Most is egy ilyen helyzetbe cseppentünk, persze nem elég tudni merre vannak a paducok, kell hozzá a megfelelő technika is. Szilágyi Zsolt, most bolognai módszerrel vette célba őket, és mutat meg nekünk ismét újabb praktikákat. Tartson most is velünk, a premier április 27-én 20:00-kor kerül adásba, ...

Opálosi paducok
Megjelent: 2016. március 11. | Forrás: Energo Team

Untitled Document Bogdan Vuculescu egy régi sóderbányában próbált szerencsét, a Marosnak igen erős a sodrása ezen a szakaszon éppen ezért feederbottal oldotta meg a feladatot. Persze a paducok is imádják a gyors vizet amelynek köves, sóderos az alja, ezért nem meglepő, hogy ilyen szakaszon többet találunk. Tartson most is velünk, a premier március 16-án 20:00-kor kerül adásba, a Fishing and Hunting műsorán, az ismétlést pedig másnap március 17-én 12:30-as ...

Maconka, ahová jó visszatérni
Megjelent: 2016. január 04. | Forrás: Energo Team

Nagyon sok filmet láthattunk már a Maconkai-víztározóról. Nem véletlenül, hiszen itt mindenki megtalálhatja számítását horgásszon akár kapitális pontyokra, vagy kisebb keszegekre. Mi is visszatértünk erre a vízre, ahová sok kellemes emlék köt bennünket. Természetesen Maconka most sem hagyott cserben minket! Tartson most is velünk, a premier január 6-án 20:00-kor kerül adásba, a Fishing and Hunting műsorán, az ismétlést pedig másnap január 7 -én 10:00-as ...

Bolognai bottal a belvárosban
Megjelent: 2015. december 03. | Forrás: Energo Team

Most egy városi pecára invitáljuk Önöket, Szegednek a napfénynek a városán keresztül folyik a Tisza, amely remek lehetőségeket ad a horgászoknak. Jéger Szabolcs a Bolognai botos horgászat rejtelmeibe vezet be bennünket, egyszerű, kevés felszerelés-igényű, de rendkívül eredményes, és élvezetes horgászatnak lehetünk tanúi. Tartson most is velünk, a premier december 09-én 20:00-kor kerül adásba, a Fishing and Hunting műsorán, az ismétlést pedig másnap ...

A versenyhorgászat generációi
Megjelent: 2015. október 26. | Forrás: Energo Team

Egy rendkívül érdekes, horgászatnak lehetünk tanúi, a következő adásunkban. Egy igazi versenyhorgász legenda Koósa Zoltán, beszélget a jövő igéretével Szilágyi Zsolttal, természetesen a horgászat sem marad el közben. Megtudhatjuk mi a különbség a régi és a mostani versenyek között. Tartson most is velünk, a premier október 28-án 20:00-kor kerül adásba, a Fishing and Hunting műsorán, az ismétlést pedig másnap október 29-én 10:00-as kezdettel láthatjuk. ...

Method pelletek tesztelése
Megjelent: 2015. szeptember 15. | Forrás: Energoteam

Minden saját márkás termékünket hosszasan teszteltetjük, lehetőség szerint az adott horgászmódszer ismert szaktekintélyeivel, mielőtt a boltok polcaira kerülnének. Benzár Zsolt számos „teszthorgászatot" is a háta mögött tudhat. Ezen a héten adásba kerülő videónkban megnézhetitek, milyen hatással volt Zsolt és a kipróbált method pelletek a pontyokra! Ne szegje kedveteket az első 3 ponty! Nézzd most is adásunkat! A premier szeptember 16-án 20:00-kor ...

Benzár Zsolt spiccbottal
Megjelent: 2015. szeptember 02. | Forrás: Energoteam

Most a spiccbotozás rejtelmeibe vezet be bennünket Benzár Zsolt. A módszert sokan kedvelik egyszerűsége miatt, most sok apró de annál hasznosabb trükkel megmutatjuk azt is hogyan legyünk mi is hatékonyakbbak. Nézze most is adásunkat, a premier szeptember 2-án 20:00-kor kerül adásba, a Fishing and Hunting műsorán, az ismétlést pedig másnap szeptember 3-án 10:00-as kezdettel láthatjuk. Természetesen csütörtök reggel már itt az Energofish videó galériájában ...

A Fehér-Körös téli arca
Megjelent: 2015. április 27. | Forrás: EnergoTeam

U A paducok sok horgász számára elérhetetlennek tűnnek, pedig nagyon sok vizünkben megtalálhatóak. Persze nem egyszerű megfogni, mert rendszerint rendkívül óvatos kapással jelentkeznek, ezért a finomabb feederbotok nélkülözhetetlenek erre a feladatra. Nézze most is adásunkat! A premier április 29-én 21:00-kor kerül adásba, a Fishing and Hunting műsorán, az ismétlést pedig másnap április 30-án 01:30-as és 13:30-as kezdettel láthatjuk. Természetesen csütörtök ...

Dévérek a gátról
Megjelent: 2015. március 02. | Forrás: EnergoTeam

A mostani adásunk egy völgyzárógátas tározón készült, ahol dévérek voltak a célhalaink. Most is finomszerelékkel vettük célba őket, méghozzá match szerelékkel. Ismét igazán aktív és emlékezetes horgászatban volt részünk. Nézze most is adásunkat, a premier márius 4-én 21:00-kor kerül adásba, a Fishing and Hunting műsorán, az ismétlést pedig másnap február 5-én 01:30-as és 13:30-as kezdettel láthatjuk. Természetesen csütörtök reggel már itt ...

A Zetelaki tározó dévérei
Megjelent: 2015. január 21. | Forrás: EnergoTeam

Ismét egy világbajnoki negyedik helyezett feederhorgászt láthatunk: Benzár Zsoltot, aki nem arról híres, hogy különleges dolgokat mutatna be. Egyszerűen, de nagyon hatékonyan teszi a dolgát és persze az etetőanyagok minden rejtelmét ismeri. Azért akik figyelmesek, most is nagyon sok hasznos praktikát láthatnak. Nézze most is adásunkat, a premier január 21-én 17:30 kor és 22:00-kor kerül adásba, a Fishing and Hunting műsorán, az ismétlést pedig másnap január ...

Feederbottal a Kis-Tiszán
Megjelent: 2014. december 08. | Forrás: EnergoTeam

A Tisza-tóra látogattunk el ahol a Poroszló közelében található Kis-Tiszán horgásztunk. A célhal most elsősorban a dévérek és az egyéb keszegek voltak. Persze nem a legjobb időszakban mentünk horgászni, de a Tisza-tóban rejlő lehetőségekből így is ízelítőt kaptunk. Nézze most is adásunkat, a premier secember 10-én 17:30 kor és 22:00-kor kerül adásba, a Fishing and Hunting műsorán, az ismétlést pedig másnap december 11-én 10:00-as kezdettel láthatjuk. ...

Paszta: a pontyok kedvence
Megjelent: 2014. október 14. | Forrás: EnergoTeam

Régen sokan horgásztak kenyérgyurmával, vagy tésztával; ezek akkoriban eredményesek voltak, de a mai modern világban kicsit feledésbe merültek. Benzár Zsolt azok közé tartozik, akik mindent kipróbáltak és keresik az új utakat: ha úgy tetszik a paszta egy modern kenyérgyurma is lehetne, persze annál ez sokkal több, a filmből minden kiderül. Nézze most is adásunkat, a premier október 15-én 17:30 kor és 22:00-kor kerül adásba, a a Fishing and Hunting műsorán, ...

Spiccbot - akár gyereknapra is!
Megjelent: 2014. május 21. | Forrás: EnergoTeam

A Magyar Horgász hasábjain nemrégiben volt olvasható Ferenczy Dénes gyermekhorgászatról szóló sorozata. Egyik vezető téma a megfelelő első felszerelés kiválasztása volt. A klasszikus felállás az, hogy ahány méteres a bot, annyi tagból áll A tapasztalt szakíró, és egykori jó kezű versenyző kiemelte, hogy a gyerekek első felszerelésének kiválasztásakor nagyon kell ügyelni arra, hogy ne a legegyszerűbb, legolcsóbb, ...

Pontyos etetőanyag-család a Benzár Mix-től
Megjelent: 2014. március 27. | Forrás: Halmos Mihály

Előző cikkünkben részletesen bemutatásra kerültek a Benzár Mix új keszeges etetőanyagai. Mostani cikkünkben megtudhatjuk, hogy a jó pontyos etetőanyagok milyen tulajdonságaiknak köszönhetően múlhatják felül hagyományos társaikat, miben jelentenek pluszt, mi az, ami a sikeres modern pontyhorgászatban meghatározó tényezőnek számít. Márciustól a nappalok hossza, a napsütéses órák száma nő, ennek köszönhetően vizeink ...

Cápával támadni keszegre?
Megjelent: 2014. március 25. | Forrás: EnergoTeam

Most már tényleg itt a tavasz, és egyre aktívabbak lesznek a halaink. A vizek hőmérséklete növekszik, mi pedig a ragadozós tilalmak kellős közepében a békés halak felé fordulhatunk. Fekete vászon tok rejti a botot A szezon még igencsak hűvös vizeiben az első "áldozatok" általában a keszegek. Ilyenkor még a télutó hatására jobbára a téli csapatok még megvannak, nem szélednek szét a halak, így a helyválasztásnak ...

Tavaszi keszeges etetőanyagok
Megjelent: 2014. március 06. | Forrás: Halmos Mihály

Egy horgásszezon kezdete mindig új kihívásokkal, ötletekkel és célokkal teli. A lassan felmelegedő vizek partjaira egyre több horgász látogat ki. A ragadozó halak fogási tilalma miatt legelőször a keszegfélék és a ponty fogása jöhet számításba, ilyenkor mindig jó, ha van egy elképzelés, egy felépített séma a jobb eredmények elérése érdekében. Legyen szó akár a finomszerelékes technikák összes módozatáról, a tervezést a halak horgászhelyünkre ...

Bolonyaival a paducok ellen
Megjelent: 2013. október 17. | Forrás: Székely Zoltán

Fagyosak az éjszakák és a bátortalanul aranyló októberi nap már nem tud annyit melegíteni a vizeken, amennyi hőt a sötétség leple alatt elcsen tőlük a hideggel cimboráló ősz. Hűlnek, tisztulnak a vizek, egyes halfajok horgászata lassan végéhez közeledik, legalább is itt nálunk a Nagy-Dunán. Sietnem kell hát, míg a körülmények engedik, még egy párszor össze szeretnék találkozni kedvenceimmel, a gyors vizek kecses úszóbajnokaival, a vésettajkú paducokkal. Számomra ...

Benzár, feeder és a nagypontyok
Megjelent: 2013. szeptember 23. | Forrás: EnergoTeam

Kevesen tudják, hogy Benzár Zsolt többszörös román finomszerelékes bajnok a feederezésben is megállja a helyét.Legutóbb bronzérmes lett a román feederbajnokságban. Most a nagypontyokat veszi üldözőbe sajátfejlesztésű csalijaival; mondhatni mester az etetőanyag összeállításában: az eredmény is ezt bizonyítja. A képes ízelítő és videóajánló után ajánljuk figyelmedbe a videót, amit a PVTV premier után, csütörtökön reggeltől (09.26.) az Energofish ...

Az első paducozás a Dunán
Megjelent: 2013. augusztus 08. | Forrás: Székely Zoltán

Az állandó magas vízállás, majd a nagy áradás miatt igencsak eltolódott az úsztatós szezon kezdete, pedig már nagyon vártuk gyakori tettestársammal, a paducmániás Józsi barátommal. Az első túra is csalódást okozott, ugyanis annyi volt a szúnyog, hogy hazamenekültünk, mert még levegőt is bajos volt tőlük venni. A Rubin Bolo 4000-est szinte gyorsvízi úsztatásra találták ki. ...

Matchbottal a Hóri tavakon
Megjelent: 2013. június 17. | Forrás: EnergoTeam

A romániai Hóri tavakra látogattunk el, ahol matchbottal horgásztunk. Természetesen ismét megpróbálunk néhány trükköt bemutatni, amivel Önök is eredményesebbek lehetnek. A kárászok és a keszegek mellé néhány szép ponty is beköszönt, így élvezetes fárasztásokat is láthatnak, ha megtekintik a következő ...

A keszegek is imádják a fokhagymát
Megjelent: 2013. május 27. | Forrás: EnergoTeam

A keszegek is szeretik a fokhagymát A fokhagyma ízesítéssel kapcsolatban a legtöbb horgásznak a pontyok jutnak eszébe. Pedig a keszegek is szeretik ezt az ízvilágot. Egy matchbotos horgászatra kísértük el Bogdan Vuculescut egy csodás kis tavacskára, a célhal mi is lehetne más, mint a keszegek. A műsor a szokásos időben május 29-én 17:30-kor és 22:00-kor ...

Kora tavaszi márnák
Megjelent: 2013. április 16. | Forrás: EnergoTeam

pvtv130213 Két hete premierbe került adásunk után ismét visszatérünk a márnákhoz. Most egy teljesen más szituációba cseppentünk. Végre egy picit tavasziasabb időjárást fogtunk ki, ahol a Bolognai botos módszerrel kergettük a halakat. Természetesen most sem hiányozhattak a már megszokott apró trükkök. Tartsanak velünk ismét a ...

Márnák Arad szívéből
Megjelent: 2013. április 02. | Forrás: EnergoTeam

Sokszor nem is gondolunk arra, hogy milyen közel van egy horgászlehetőség hozzák, főleg ha egy nyüzsgő városban lakunk. Pedig a lehetőség sokszor ott van a közelünkben, csak egy picit nyitottabbnak kell lennünk. Nagyon jó példa erre a következő adásunk, ahol az Arad városán átfolyó Maros vizét horgászta meg Bogdan Vuculescu, és nem is akármilyen eredménnyel! ...

Extreme feederrel, extrém időben
Megjelent: 2013. március 18. | Forrás: EnergoTeam

bodorka A múlt heti adásunkat a Chernavodai erőmű mellett forgattuk. Egy ilyen helyszín sok lehetőséget rejt magában, ezért az adottságokat kihasználva feeder bottal is meghorgászta Benzár Zsolt a pályát. Pont jól időzítette a cserét, mert az időjárás igencsak goromba lett, ami az úszós horgászatot szinte lehetetlenné teszi, feederrel viszont megoldható ...

Decemberi pontyok
Megjelent: 2013. február 18. | Forrás: EnergoTeam

Decemberi pontyok Hideg, mély bányató, December, lehet ezt egy pontyozással párosítani? Bizony hogy lehet, a következő adásunkban egy bánya-tavi pontyozást láthatunk, méghozzá decemberben. A hidegvízi horgászathoz számtalan praktikát láthat a figyelmes horgász, na és az eredmény sem elhanyagolható. A műsor a szokásos időben Február ...

Dunai feederes praktikák
Megjelent: 2020. február 05.
Benzár Zsolt és Szabó Bence együtt látogattak el a Dunára, ahol egy rendkívül agyalós, ugyanakkor fantasztikus fogásokban gazdag napot tölthettek el. Nem volt egyszerű dolguk a srácoknak, hiszen a pálya meglehetősen akadós volt, így jó néhány halat veszítettek, mire minden apró részlet a helyére került és végre beindulhatott a halfogás! A Duna több halfaj képviselőjével is megajándékozta a fiúkat, hiszen márnát, koncért és domolykót is fogtak ezen a rövid, reggeltől szürkületig tartó pecán. Különleges végszerelékekből és folyóvízi praktikákból nem lesz hiány a filmben!
Olt völgyi paducok és márnák bolognai bottal
Megjelent: 2020. január 08.
Az Olt szeszélyes vízállása sokszor megtréfálja a horgászokat, ezért is jó a bolognai botos technika, mert könnyű alkalmazni a változó körülmények között is. Egy ilyen szituációba csöppent bele Benzár Zsolt, aki megmutatta a technikában rejlő lehetőségeket.
A holtág ezüstös lakói
Megjelent: 2019. május 09.
Második legnagyobb folyónk, a Tisza számos holtágat hagyott hátra a folyószabályozást követően. Szabó Bence ezúttal a Szegedtől délre található holtág rendszer Lisztes nevű szakaszára látogatott el, ahol egy ízig vérig tavaszias kárászhorgászatban volt része. No, a holtág lakói nem adták ám magukat könnyen, de néhány apró fortélynak köszönhetően sikerült belőlük szép számmal fogni! 
Így készülünk mi egy versenyre!
Megjelent: 2019. április 11.
A versenyszerű horgászatnak megvan a maga varázsa. Nagyon komoly munka előz meg egy-egy országos versenyt, a felkészülés már hónapokkal a megmérettetés előtt kezdődik. A 2018-as Klubcsapatok Feeder Országos Bajnokságát Somogy megye szívében, a Desedán rendezték, csapatunk pedig már jóval a versenyt megelőzően igyekezett rájönni az ottani halfogás titkaira. Ebbe nyerhet most mindenki betekintést, hiszen adásunkban Szabó Bence, Varsányi Miklós és Ujszászi Dániel mutatja be, hogy hogyan zajlik az egyik első horgászat egy ismeretlen versenypályán!
Az Olt torpedói
Megjelent: 2019. március 14.
Az olt folyó völgye sok szép halat rejt, megfogásuk azonban nem egyszerű a gyors folyású vízben. Az egyik lehetséges megoldás, a Bolognai botos módszer, amely pont a hasonló vizekre lett kitalálva, Ennek a lehetőségét vizsgálva látogattunk el erre a festői szépségű folyóra.