Wizard Paddle Minnow - UL fegyver a kövesek ellen!
Megjelent: 2023. augusztus 02. | Forrás: Őze Dániel

A kősüllő horgászata megosztó a pergetők körében. Vannak, akik nem szeretnek rá horgászni, mivel pergetve nem egyszerű kifogni őket, és a végletekig le kell finomítani hozzá a felszerelést és van a másik tábor, aki emiatt perget rá! Én szerencsére a második tábort erősítem, mivel egy kiváltképp szép halfajról van szó, és sokszor agyalós rá pergetni, nem adja könnyen magát. Ebben a cikkben pár tippet adok kősüllő pergetéshez.

A kősüllő színezete szinte mindig élénkebb, gyönyörű sötét csíkokkal tarkítva, eltérően a süllőtől.

A másik szembetűnő dolog nála, hogy bizony a kövesnek nincsen ebfoga, mint a fogasnak!

A kősüllő és a süllő biztonságos megkülönböztetéséhez a két faj fejének és farok alatti úszójának a vizsgálata ad még egyéb lehetőséget. A kősüllő feje kevésbé megnyúlt, szeme arányaiban nagyobb, mint a süllőnek.

A pergetés ere halfajra nem egyszerű! A végletekig le kell finomítani a felszerelést, mert ha ellentétesen teszünk, bizony kapásig se juthatunk el. A lehetőségekhez és a pályához mérten a legfinomabb zsinórt kell választani, hogy jól süllyedjen a plasztikunk a jigen és 100%-osan közvetítsen a botig, mivel a kapás sokszor nem vehemens, így az apróbb csípésekre is gyorsan kell reagálni.

A Wizard szortimentben nem rég megjelent UL plasztikok egy kiváló alternatívát adnak, ha kősüllő pergetésről van szó. A Wizard Paddle Minnow egy részletgazdag ivadék imitáció, mellyel szinte az összes ragadozó horogvégre csalható.  

Élénk vagy olajos, mattabb árnyalat? Mindenki megtalálja ebben a színkavalkádban a kedvencét. 

A zöld - fekete flitteres változatot nem szabad otthon hagyni!

UL plasztikokhoz természetesen azokhoz illő jigek is megjelentek a Wizard szortimentben, melyből minőségre és formára is az Edge PRO típus jól teljesített az elmúlt horgászatokon is!

Az Edge Pro, nevéből is adódóan egy professzionális minőségű terméket takar, mely méretszortimentjének köszönhetően tökéletes variánst kínál a kisebb plasztikokhoz, UL vagy Light pergetéshez. A 7 grammos 1-es méretre érdemes figyelmet fordítani, mivel hiánytermék volt eddigi kínálatunkban és ehhez a pergetési módhoz, plusz többféle szituációhoz megoldást nyújt.

Remélem kipróbáljátok a Wizard Paddle Minnow-t és hasonló kősüllőket sikerül pergetve megfognotok a saját vizeiteken!

RYOBI ZAUBER LT ORSÓ
64 990 Ft-tól
51 990 Ft-tól
Részletek
WFT MICRO BRAID UV ZÖLD FONOTT ZSINÓR 150M
12 500 Ft-tól
8 990 Ft-tól
Részletek
WFT PENZILL GHOST SPIN UL PERGETŐ BOT
55 990 Ft-tól
44 990 Ft-tól
Részletek
WIZARD EDGE PRO JIG 3DB/CSOMAG
850 Ft-tól
Részletek
WIZARD PADDLE MINNOW 10DB/CSOMAG
1 050 Ft
Részletek