WFT & Ryobi – prémium kategóriás orsók és botok
Megjelent: 2020. július 13. | Forrás: Őze Dániel

 

A WFT rövidítés a Word Fishing Tackle márkából ered, mely egy igazán gyorsan fejlődő és sok technológiában élenjáró német vállalat. A WFT jelenleg, több mint 20 országban élenjáró a termékeivel a világ minden táján, és több horgász-szegmensben úttörőek innovativitásuknak köszönhetően. A WFT elsőrangú szerepet tölt be az elektromos csónakmotorokon át, a horgászorsók és különlegesen terhelhető botok terén is.

A cég története 1999-ben kezdődött, amikor Christian Dibisch, aki egy magasan pozícionált és tapasztalt termékfejlesztő volt, megkapta a Penn USA horgászfelszerelés-gyártó vállalat ajánlatát, hogy legyen a német nyelvű országok egyedüli forgalmazója. Megkérdezte barátját, Frank Boermann-t, aki akkoriban egy régóta jól működő nagykereskedelmi vállalkozást irányított, hogy közös üzletként vágjanak bele a kizárólagos forgalmazásba. Gyorsan megállapodtak és amerikai barátaikkal együtt, megalapították a PENN Germany GmbH-t.

A kezdet nagyon szerény körülmények között indult. Ebben az időben az üzleti folyamatok és a csomagolás egy régi asztalitenisz teremben folytak. A Skóciában található Penn Europe és a Penn USA tulajdonosával, Herbert Henze-vel fennálló kiváló kapcsolatoknak köszönhetően, számos terméket ki tudtak fejleszteni, kifejezetten a német piac számára, majd így a Penn Germany Gmbh. rövid időn belül  a mélytengeri, nagyhalas horgászat specialistájává vált.

Herbert Henze az életkora miatt 2003-ban eladta a céget, majd az új amerikai tulajdonosok új ötleteket és döntéseket hoztak. A Penn USA új vezetői is úgy döntöttek, hogy elidegenítik magukat a külföldi befektetésektől, majd ennek következményeként 2004 végén rendkívül hosszú tárgyalások után alakult meg a World Fishing Tackle GmbH & Co. KG, mely immár Christian Dibisch és Frank Boermann kizárólagos tulajdonában állt.

Az új függetlenség eredményeként, a WFT-nek lehetősége volt a Penn termékek forgalmazása mellett, más disztribúciókat is átvenni. 2005-ben megállapodást kötöttek a japán Ryobi társasággal és először a norvég piacra létrehozott japán mélytengeri orsókat kezdtek forgalmazni, a német piacon. Ezt egyéb disztribúciós folyamatok és szerződések követték.  

A WFT természetesen a disztribúciós lehetőségek mellett, óriási hangsúlyt fektetett a belső termékfejlesztésekre egyaránt. Az évek során újra és újra, egyedi és rengeteg szabadalmaztatott tulajdonsággal felvértezett termékkel bővítette a piacot.

Valószínűleg a legnagyobb fejlesztéseket és sikereket a WFT fonott zsinórok területén érték el, mint például a legjobb teljesítményű WFT Plasma vagy akár a kapitális halakra tervezett KG Strong szériákkal.  Ezek ma Németországban a legkeresettebb zsinórok közé tartoznak és Európa szerte óriási megelégedésnek örvendhetnek. 

A Gliss KG sorozat nemzetközi sikereket ért el és rendkívüli igény jelentkezett rá Ausztráliából és az Egyesült Államokban is, rengeteg disztribútorral kötöttek új szerződéseket.

Manapság a WFT 20 alkalmazottal rendelkezik és több mint 2500 terméket szállít a legújabb logisztikai technológiákkal. A jól felszerelt és biztonságos szállítást lehetővé tevő raktárból, a világ több, mint 50 országába szállít horgászati termékeket, a legkülönbözőbb célcsoportokban, maximálisan megbízható minőségben.

Szortimentjük 2020-ra igazán elismert tagokat tudhat magáénak minden tekintetben, olyan orsómodellekkel álltak a piac elé, melyek a kapitális ragadozók szükségszerűségei lefedése mellett, a sósvízi rezisztens viselkedéssel is felszereltek, mint a Pro Salt és a Big Cat változatok.

A nagyhalas orsók mellett, a harcsahorgászat minden területére kínálnak kiváló minőségű botokat, mely a vertikális és általános pergetéstől, a csónakos kuttyogatás és parti állványos harcsázás eszközigényét is 110%-osan lefedi. A WFT által szabadalmasított Never Crack technológiával gyártott blankok, a végletekig terhelhetőek, legyen szó akár a legkapitálisabb harcsáról.

A harcsázás mellett, a hazai piacon előszeretettel alkalmazott light-medium pergetőbotok is előkelő helyen állnak a 2020-as szortimentjük között, természetesen a kiváló ár-érték arányú modellektől, a legjobb balanszú, gyönyörű parafás modern pergető csodákig, mint a Penzill széria.

A Ryobi vállalat Hiroshimában, a második világháború idején lett alapítva. Már a kezdetekben is rendkívül híresek voltak a precizíós műszaki megoldásokkal és a smart dizájnjuk alapján, melyek a termékekben hatékonyságot és tartósságot garantáltak. 

A mai Ryobi orsók ugyanerre fókuszálnak. Tökéletes minőség, mely minden horgász számára elérhető keretek között kerül az üzletek polcaira, olyan technológiai megoldásokkal, mint az NCRT anyag, vagy a karbon fékrendszer. A modern horgászok kedvelt eszközei, módszertől függetlenül.

A WFT gyorsan elérte modern és kivételes funkcionalitású termékeivel a hírnevet és továbbra is arra törekszik, hogy élen járjon a horgászcikk gyártás és forgalmazás területén. Az Energofish Kft. a magyar forgalmazója a WFT és Ryobi márkáknak, így partnerhálózatunkban, webshopunkban, a Pecaplázában és hamarosan megnyíló bemutatótermünkben is kiemelt készlettel, magas színvonallal és kellő segítséggel állunk minden horgász és érdeklődő rendelkezésére.


RYOBI CYNOS III ORSÓ
32 990 Ft-tól
24 990 Ft-tól
Részletek
RYOBI ZAUBER GT ORSÓ
66 990 Ft-tól
53 990 Ft-tól
Részletek
WFT NEW GREEN FONOTT ZSINÓR
13 740 Ft-tól
10 990 Ft-tól
Részletek
WFT PRO SALT 2 9+1 ORSÓ
79 120 Ft-tól
60 390 Ft-tól
Részletek