TOP3 műcsali pocokúszásra, amit a harcsák is kedvelnek!
Megjelent: 2023. július 21. | Forrás: Őze Dániel

A nyári éjjeli horgászatoknak megvan a maga varázsa és feelingje, főleg, ha valami extra dolog is történik pluszban. A sok szituáció közül az egyik ilyen jelenség, amit még egy jó ideig el lehet csípni, az pedig a pocok, illetve egérúszás, mely miatt sokan felkeresik kedvenc folyóinkat a nyári éjjeleken. A cikkben erre a jelenségre ajánlok pár csalit, amik nekünk bejöttek és pár szebb harcsát is sikerült velük elejtenünk.

Vannak helyszínek és helyzetek, ahol ezt a fajta módszert és jelenséget el lehet csípni. Sok horgásszal beszélgettem mostanában a témáról és megannyi visszajelzés jött, hogy nem csak csónakból űzhető ez a módszer, hanem partról is, a beszámolókat alapul véve elég nagy sikerrel. A legjobb területek persze azok, ahol gabona található a közelben, illetve aratás folyik éppen.

A Tiszán már kapás nélkül is megéri a vízen tartózkodni a nyári éjszakákon.

A felszerelést nem kell túlgondolni, egy 30-80 grammos SpinBlade tökéletes választás lehet, vagy hasonló erősségű pergető bot. 

De jöjjenek is a csalik! Ez az a peca, ahol mindössze 1 doboz elég lehet egész éjjelre! Nem kell sok wobbler, sőt, zavaró is lehet, mivel rettentő csendben kell lenni peca közben.

TOP1 - Salmo Rattlin Shallow Hornet

A Klasszikus Hornet sokak kedvenc csalija, de nem rég ezt is újragondolták és megjelent csörgős, Shallow, magyarul törtcsőrű változatban is. 2 méretben elérhető, amiből harcsázni a nagyobbik, 45 mm-es változat szép harcsákat adott.



Az feltűnő színek harcsára mindig jól működnek, így az élénk citrom és a GT változat is jó döntés lesz, a csalik kapocsba tűzésekor.

A második ajánlás a Salmo Butcher Floating, felúszó változata. Kicsit háttérbe szorult, kevésbé ismert ez a típus, de pocokúszáson is jó lehet, plusz a domolykók se vetik meg, de az egy teljesen más peca.

A harmadik típus, amit előszeretettel használunk és ajánlunk, az pedig az SR terelőlappal ellátott Frisky, 5 és 7 cm-es változatban! Ez a 2 részes wobbler a harcsák mellett, sok bónusz halat is adott a tiszai éjjeleken, mivel a balinok és süllők is előszeretettel támadják!
 

Remélem sok pergetőnek meghoztam a kedvét egy éjjeli pergetéshez, akár süllő, balin vagy harcsa legyen is a célpont.

SALMO RATTLIN HORNET SHALLOW
3 690 Ft-tól
Részletek