TOP 10 karácsonyi ajándék ötlet feeder horgászoknak
Megjelent: 2019. december 06. | Forrás: Szabó Bence

Rohamléptekkel haladunk az év talán legszebb, legmeghittebb időszaka, a karácsony felé. Az ünnep közeledtével sokunkban ott motoszkál, hogy vajon mivel ajándékozzuk meg szeretteinket. Természetesen a karácsony nem szabad, hogy kizárólag az ajándékokról szóljon, azonban egy jól eltalált meglepetés nagy örömet okozhat családtagjaink, esetleg barátaink számára. Márpedig adni jó, nagyon jó! A következőkben összeszedtem azokat az ajándék ötleteket, amelyeknek úgy gondolom, hogy minden feeder horgász örülne, úgyhogy ideális meglepetés után kutató barátok, barátnők, anyák, apák és kollégák, ez az írás most kimondottan nektek szól!


Carp Expert Comfort pontybölcső

A halvédelem mára szerencsére a legfőbb prioritássá vált szinte minden tógazda számára, így a legtöbb intenzíven telepített, nagyhalas horgásztó elvárja az odalátogatóktól, hogy rendelkezzenek egy nagyméretű, megbízható és masszív pontybölcsővel. A Carp Expert Comfort bölcső idestova másfél éve teljesít kiválóan nálam, így nyugodt szívvel ajánlom mindazoknak, akiknek fontos a halak védelme. Masszív, teljes egészében fémvázas eszközről van szó, amely hihetetlenül nagy teherbírással rendelkezik, így versenykörülmények között is előszeretettel használom, hiszen ilyenkor nem ritka, hogy 25-30 kg-nyi hal kerül bele egyszerre.

Így néz ki a Comfort pontybölcső felállítva.

A halak biztonságos fényképezése elképzelhetetlen egy bölcső nélkül!

Az extrém terhelést is remekül bírja!

Carp Expert EVA szett

A horgászathoz elengedhetetlen aprócikkek, horgok, kosarak tárolása, a csalik és etetőanyagok vízpartra juttatása, valamint a horgászhelyen történő megfelelő elhelyezése lényegesen könnyebb a Carp Expert EVA szett használatával. Ez egy 100%-ban vízálló és nagyon könnyen tisztítható anyagból készült komplett tároló rendszer. A szett összesen öt elemből áll, melyek lehetővé teszik a legkülönfélébb csalik, pelletek és etetőanyagok tárolását és a tálcánkon történő praktikus elhelyezését, ami sok esetben a siker egyik záloga, hiszen az eredményes horgászathoz fontos, hogy rend legyen körülöttünk.

A szett öt elemből áll, amelyek különböző méretűek és űrtartalmúak, lehetőségek széles tárházát kínálva ezzel a horgászoknak.

Bicolor, Floating és Long Life Pelletek, Method Smoke aromák, egy szóval minden olyan csali és aroma, amelyre szükségünk lehet, kényelmesen elfér az EVA szettben!

Rend a lelke mindennek!

Energoteam Outdoor merev falú botzsák

A botok, különös tekintettel, az orsóval szerelt botok szállítása egy gyakran előkerülő téma a közösségi média felületek tematikus horgászcsoportjaiban. Sokan alkalmazzák azt a módszert, hogy minden horgászat végén leveszik az orsót a botról és külön-külön szállítják azokat, de valljuk be, ez egy rendkívül időigényes művelet, amelyre sokan, köztük én is, sajnálják az időt. Az orsóval szerelt botok azonban csak nagyon kevés merev falú botzsákban férnek el kényelmesen, így sokan, kompromisszumos megoldás gyanánt, a nem merevített bottartókat választják. Kellő odafigyeléssel ugyan ezekben is biztonságos a szállítás, mindazonáltal közel sem nyújtanak olyan védelmet, mint egy merev zsák. Az Energoteam Outdoor merev falú botzsákok két különböző méretben kaphatók, hiszen létezik belőlük 140 és 165 cm-es kivitel. Előbbiben 390-es hosszig férnek el a feederek, utóbbiban azonban az igazi nagyágyúk is méltó otthonra lelnek. A zsákok két fach-kal rendelkeznek, melyekben 2-2 orsóval szerelt bot fér el, nem is beszélve a száknyélről, illetve a leszúrókról. Az oldalsó zseb pedig ideális további kiegészítők tárolására. Ideális karácsonyi ajándékok ezek bármelyik igényes feeder horgász számára!

Az ET Outdoor merev falú botzsákok két méretben, 140 és 165 cm-es hosszban érhetők el. Előbbi a rövidebb, utóbbi pedig a hosszabb, távdobó feeder és bojlis botok szállítását is lehetővé teszi.

Az általam használt legnagyobb méretű orsókkal, a Carp Expert Pro Cast Method Feederekkel szerelt távdobó botokból is könnyedén elfér bennük kettő, kiegészülve a merítőnyéllel és a leszúrókkal.

Az oldalsó zseb tökéletes a kéztörlő, a pontyzsákok vagy bármilyen más kisebb, de nélkülözhetetlen eszköz tárolására.

Benzár csalitálca ernyővel

Széleskörű kompatibilitás, stabilitás, praktikum. Így lehetne tömören jellemezni a Benzár ernyős oldaltálcát. Megjelenése óta gyakorlatilag minden horgászatomon ott van velem, hiszen jelentősen megkönnyíti a csalik és etetőanyagok elhelyezését a horgászhelyen. Versenyládákkal és székekkel is jól használható, hiszen adaptere 24-től egészen 40 mm-es átmérővel rendelkező lábakig kompatibilis. Az ernyő rendkívül jó szolgálatot tesz télen és nyáron egyaránt, hiszen a nap sugarai mellett az esőtől és a széltől is megóvja csalogatóanyagainkat, ami alapvető fontossággal bír, főleg versenykörülmények között! A tálcához jár egy teleszkópos láb is, amely hátulról támasztja meg azt, elősegítve az extra teherbírást.

Horgászok százainak elengedhetetlen eszköze az árnyékolós oldaltálca. Ez nem véletlen, hiszen rendkívül praktikus!

Az árnyékoló nyáron megóvja csalijainkat és etetőanyagainkat a kiszáradástól, adott esetben persze az esőtől is.

Gyakorlatilag minden elfér rajta, amire szükségünk lehet egy feederes horgászaton.


Carp Expert Pro Carbon merítőfej

A merítőfejek új dimenzióját jelenti a Pro Carbon termékcsalád, amely jelenleg két tagot számlál. A kisebbik 50*40 cm-es, 30 cm mélységgel, míg a nagyobbik 60*50 centiméteres 40 cm mélységgel. A merítőfejek váza a legjobb minőségű karbon alapanyagból készült, ami nagyon erős, emellett félelmetesen könnyű! Mindkét méret tömege 200 gramm alatt van, ami kategóriájukban a legjobbá teszi őket. Mivel damilos merítőfejekről van szó, hihetetlenül gyors velük a szákolás, hiszen nagyon kevés vizet „fognak" így az igazán pörgős horgászatok során sokat jelenthet a használatuk.

A Pro Carbon merítőfejek nemcsak versenyhorgászoknak készültek!

A pontyok mellett nem okoznak nekik gondot a termetes ezüstkárászok…

…, illetve dévérek sem!

Benzár vödör

Minden horgásznak szüksége van egy megfelelő méretű és tárolókapacitású, strapabíró vödörre, ami évekig hű társa lehet. A 25 literes Benzár vödör nemcsak feltűnő, piros színével, hanem különleges tulajdonságaival is kiemelkedik a hétköznapi vödrök közül. Három ponton rögzülő tetővel rendelkezik, fa fogantyúja pedig nemcsak esztétikus, hanem kényelmes fogást is biztosít akkor, ha alaposan telerakjuk a vödröt. A 25 literes vödör belsejében továbbá helyet kapott egy kisebb, 8 literes edény, amely lehetővé teszi, hogy ne kelljen plusz tárolóalkalmatosságokat magunkkal vinni, ha esetleg kétféle etetőanyagot szeretnénk keverni.

A Benzár vödör ideális társa lehet minden horgásznak!

A szorosan záró tető jó szolgálatot tesz eső vagy nagy szél esetén.

Fa fogantyúja nemcsak esztétikus, hanem kényelmes fogást is biztosít.

Benzár Allround Feeder + iBite spicc

Az Allround Feedert aligha kell bemutatni bárkinek is, hiszen ez az egyik leguniverzálisabb feeder bot a piacon. Elérhető egyaránt 330-as, 360-es és 390-es kivitelben, így tulajdonképpen minden állóvízi szituáció megoldására alkalmas. Az éjszakai horgászat azonban más dimenzió, hiszen a naplemente után a kapásérzékelés lényegesen nehezebb. Ezt könnyíti meg jelentősen az iBite spicc, amely forradalmi konstrukciójának hála hatalmas segítséget jelent minden éjszakai feeder horgász számára! A LED-del és elemmel kombinált, már gyárilag a speciális gyűrűvel szerelt spicc használata mellett egyetlen kapás sem marad észrevétlen az éj leple alatt!

Az Allround Feeder kiállta az idő próbáját! Hosszú évek óta a horgászok kedvence ez a remek bot!

A bothoz járó, speciális kialakítású spicc utolsó gyűrűjébe a szintén tartozék elem és LED behelyezését követően éjszaka is minden rezdülés látható lesz.

Kapás így nem maradhat észrevétlen!

Carp Expert Pro Long Cast Runner orsó

Ha minden méter számít, akkor egy távdobó orsó használata elengedhetetlen! A Carp Expert Pro Long Cast Runner lassú dobemelésével, tökéletes zsinórképével és nyeletőfékes rendszerével egyaránt ideális választás a főként nagytestű pontyokat űző feeder, illetve bojlis horgászok számára. Megbízhatóságáról és hosszú élettartamáról a 7+1 csapágy gondoskodik, melyeknek hála egyébként az orsó futása akadálytalan, rendkívül könnyed. Valljuk be őszintén, egy ilyen minőségű és kimondottan szemrevaló orsónak valószínűleg minden horgász örülne!

Impozáns, nagyhalas orsó a Pro Long Cast Runner.

Zsinórkapacitása lehetővé teszi, hogy akár behúzós horgászatokhoz is használja az ember.

Tökéletes zsinórképének hála ezzel az orsóval nincs elérhetetlen távolság!

Carp Expert Method Feeder Handle

Kevés olyan eszköz van, ami nálam tökéletesen kiállta az idő próbáját, de a Method Feeder Handle kétség kívül ilyen! Nem túlzás, ha azt mondom, hogy több mázsa halat szákoltam meg vele idén, még sincs semmi baja, mintha új lenne! Ez elsősorban annak köszönhető, hogy anyaga rendkívül strapabíró, emellett a menetes része szegeccsel van rögzítve a nyélhez, így nem tud az kicsúszni, kiszakadni a helyéről. Háromrészes, rakós rendszerű merítőnyélről van szó, amely háromméteres hosszával tökéletesen használható legyen szó akár method, akár finomszerelékes feeder pecáról.

A nagytestű halak sem jelenthetnek problémát a Method Feeder nyélnek!

Ez az apróság nagyon, de nagyon sokat jelent egy száknyél élettartamával kapcsolatban!

Háromrészes, háromméteres, univerzális nyél ez.

Carp Expert EVA vízmerő

A magas, meredek partok rendre megkeserítik a horgászok életét, hiszen már az etetőanyag bekeveréséhez szükséges vizet is nehézkes ezeken a helyeken magunkhoz venni. Mivel a problémával mi is gyakran szembesültünk, megalkottuk a Carp Expert EVA vízmerőt, melynek köszönhetően többé nem lehet gond sem a meredek, sem a csúszós, magas part! Az EVA anyagú edény ötméternyi kötéllel és egy tartó fogóval készül, így akár egy hídon állva is vízhez tudunk jutni a segítségével, ha a helyzet úgy kívánja. Teteje egy kétféleképpen cipzározható (körbe, illetve átlósan) gumis hálóból áll, amely nagyon praktikus és sokoldalú, hiszen akár rögtönzött csalihaltartóként is tudjuk használni, emellett például nagymennyiségű békalencse vagy egyéb vízi növény jelenléte esetén szűrőként is funkcionál. Nagy kedvencem!

EVA anyag, ötméternyi kötél, avagy egy ötletes segédeszköz, melyre minden horgásznak szüksége lehet!

A fogantyú két szélén rögzíteni is tudjuk a kötelet a kívánt ponton.

Ez a háló szűrőként funkcionál, ha sok a vízinövény előttünk.

Bízom benne, hogy ennek a rövidke írásnak köszönhetően mindenki meg fogja találni azt a karácsonyi ajándékot, amellyel meglepheti kedvesét, barátját vagy valamelyik családtagját a közelgő ünnep során. Mert adni jó! Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!

Szabó Bence



CARP EXPERT PRO CARBON MERÍTŐHÁLÓ FEJ
10 490 Ft-tól
Részletek
CXP METHOD FEEDER HANDLE RAKÓS MERÍTŐNYÉL
6 790 Ft
Részletek
CXP PRO LONG CAST RUNNER 8000 ORSÓ
30 990 Ft
Részletek