Salmo, közel a természethez
Megjelent: 2020. szeptember 11. | Forrás: Lukácsi Béla

A Salmo folyamatosan különlegességekkel lepi meg a pergető horgászokat, legyen az egy forma, vagy egy szín. Előfordul, hogy egy rendkívül különleges csalival rukkolnak elő, de van hogy a természetes táplálékhoz kísértetiesen hasonló csalikat raknak elénk. Most a színekben kedveznek nekünk, és kijöttek a pontyos kárászos és egyéb érdekes színvariációk.

Természetesen nem csak szórakozásból készülnek ezek a színek, hanem komoly halbiológiai háttere is van. Nem véletlen, hogy a Salmo alapítója és a csalik megálmodója Piotr Piskorski is halbiológus. Így nem véletlen az élethű forma vagy akár szín, az utóbbiba tökéletesen beleillenek a legújabb Salmo csodák.

Thrill a balin mágnes új színekben.

Külön kategóriát érdemel a Thrill, hiszen a sneci színe nem mindenhol ugyanolyan, vannak ahol rendkívül ezüstösek, vagy éppen zöldesek, de előfordulnak egészen sötét változatok vagy éppen kékes színűek is. A sneci színárnyalataira leginkább az élettere van nagy hatással, vagyis egyazon vízben ugyanazon időszakban szinte teljesen egyforma színűek. Vagyis ehhez kell hasonló vagy éppen túlzóan, hasonló színűnek lennie. 

Az új Thrill színek.

Így a mostani már zavarba ejtő kínálat kibővült 5 új színnel, egy olajzöldes árnyalatú, kettő kékeszöldes variáció, egy pedig fejre állított. No az utóbbira is van némi magyarázat. Aki figyelte már főleg állóvízben a snecik viselkedését az észre vehette, hogy néha elkezdenek lebegni mintha - vagy valóban - aludnának. Ekkor be álnak függőlegesen vagy akár fejjel lefelé is, ezzel könnyebb prédát nyújtva a snecicsapatba rabló balinnak. Ezért van a fordított egyébként is nagyon fogós kékes színezet.

Olyan mintha valóban egy sneci lenne a kézben.

A fejre ált világ, vagy a szédült sneci nevet is kaphatná ez a színvariáció.

A másik nagy csoport a természetes halaink utánzata, ezek már megtévesztésig hasonlóak a vizeinkben élő táplálékhalakhoz. Ezek mindegyike kapható Executor, Slider, Hornet és a Minnow legnépszerűbb méreteiben.

Különböző formák lenyűgözően hasonló színben.

A kisponty, valóban lenyűgöző variáció lett, mellette az aranykárászra is hajaz, de a Minnow elő ránézésre egy vérbeli nyurga növendék, kivéve persze a bajusz szálakat, de ezt már még sem várhatjuk el egy wobblertől.

A kis nyurga.

Természetesen hazai vizeink legnépszerűbb csalihala az aranykárász sem maradt le a sorból, amit szintén hihetetlen érzékkel leutánoztak.

A Slider kárász színben brutálisan hasonlít az eredetire.

Még egy fontos szín maradt a végére a bodorka, amely a csuka egyik nagy kedvence, de például a süllő is imádja, így nem véletlen, hogy ebből is született egy utánzat a ragadozók legnagyobb bánatára.

Tiszta vizekben verhetetlenek a természetes színek.

Az apróbb ragadozókat is becsapja!

A nagyobbakat is...

Természetesen mind visszanyerik a szabadságukat.

                                                                                                                         Lukácsi Béla 

SALMO THRILL
3 490 Ft-tól
1 580 Ft-tól
Részletek