Pontyokra hangolva
Megjelent: 2024. július 06. | Forrás: Csala Viktor

Amikor kifejezetten pontyokra szeretnénk horgászni és minden más halfajt „kizárni”, nincs könnyű dolgunk, pláne akkor, ha több nehezítő tényező is van a pakliban. Akik ismernek tudják, szeretem a kihívásokat, ezért a Maty-ér felé vettem az irányt és elhatároztam, hogy ezen a horgászaton csak pontyot szeretnék fogni. Nehéz belekezdeni egy ilyen témába, de sikerrel jártam; csak és kizárólag bajszosok akadtak a horgomra. Na de lássuk, hogyan is állt össze ez az eseménydús kis délután!

A horgászhelyet elfoglalva orkán fogadott. Persze ilyenkor kell rakózni - mondom magamban - a legjobb idő. Eszembe sem jutott a tizenhárom méteres hossz ekkora szélben, ezért tíz méterben horgásztam, de majdnem ez is soknak bizonyult. Mivel kizárólag a pontyokra koncentráltam, ezért vettem elő a Benzár Mix Particle Pasta-t.

Két félét vittem magammal.

Két félét vittem magammal.

Hal legyen az uszonyán, aki ennek ellenáll!

Hal legyen az uszonyán, aki ennek ellenáll!

Alapesetben etetőanyaghoz szoktuk adagolni, hogy tartalmasabbá tegyük azt. Én önmagában kupakoltam, egy kis csemegekukorica társaságában. Nagyon attraktív és megőrülnek érte a pontyok!

Finom csemege a kupakban.

Finom csemege a kupakban.

Mi is ez a Particle Pasta? Szemes anyagok részben pépesítve, amit egyfajta pasztaként be tudunk juttatni a meghorgászandó területre. Mindössze húsz percet kellett várni az első kapásra és már nyúlt is a gumi. Fenéken horgásztam, kukoricával, körülbelül öt centi volt lerakva az előkéből.

Kardozás a szélben.

Kardozás a szélben.

Nagyon fontos, milyen horgot használunk! Én, ha kukoricával pecázom, kedvelem az ET Excalibur Carp Classic NS horgot, 14-es méretben. Az első óra elteltével szinte megállás nélkül húzta a ponty. Jogosan merül fel a kérdés, miért nem használtam etetőanyagot? Nagyon egyszerű a válasz. Kizárólag pontyot szerettem volna fogni, illetve nagyon sajnálatos, de a busa volt a másik ok. A Maty-érre is oda értek sajnos állomány létszámban, hogy számolni kell velük.

Kiváló akadás.

Kiváló akadás.

A Particle Pasta ezért kiváló választás, olyan vizekre, ahol ki akarjuk kerülni ezeket a planktonfalókat, ugyanis ez a csalogatóanyag nem ködöl, nem csinál felhőt, szinte letapad a fenékre az állaga miatt.

Ponty-kárász ízesítésben.

Ponty-kárász ízesítésben.

Darabos nyurga a szákban.

Darabos nyurga a szákban.

Nagyon jól sikerült az ütemes etetéssel ott tartani a halat, sok szép ponty akadt a horogra és külön öröm, hogy a taktika teljes mértékben hozta az elvárt eredményt: kizárólag a bajszosok vették fel a horgot. Plusz adalékanyagot és aromát nem használtam, hiszen ezek a paszták elég attraktívak önmagukban is. 

Egészséges szépség.

Egészséges szépség.

Vitathatatlan, miért az egyik legjobb víz a Maty-ér: nagyon jó a halállománya, mindannyian egészségesek. amikor itt van verseny sok száz kilométerről szívesen jönnek ide a versenyzők nekem is a kedvenc pályám.

Tükrös.

Tükrös.

A pontyok étvágya miatt elég gyorsan fogytak a kupakolni való falatok, így a peca is lassan a végéhez közeledett. Élő csali nélkül is lehet eredményesen horgászni, ne féljünk kipróbálni új technikát és stratégiát. A puding próbája az evés, szokták mondani!

Első pillantás.

Első pillantás.

Sikerekben gazdag szezont kívánok mindenkinek!

ÍAz utolsó hal.

Az utolsó hal.

Csala Viktor 

BENZÁR PARTICLE PASTA KUKORICAPASZTA 1,5KG
1 390 Ft
Részletek
CARP EXPERT BAIT CORN NATUR KUKORICA TÉPŐZÁRAS DOBOZBAN
390 Ft-tól
Részletek
EXCALIBUR CARP CLASSIC NS HOROG
590 Ft
Részletek