Kősüllős TOP3 műcsali
Megjelent: 2023. június 25. | Forrás: Őze Dániel

A nyári pergetések során sokak népszerű célhala lehet a kősüllő, a tilalom végeztével. Ha sikerül megtalálni a kövesek tartozkodási helyét, akkor bizonyosan kapásra is lehet bírni őket, de hogy mivel? A cikkben bemutatom a 3 kedvenc műcsalimat, ami mindig előkerül kősüllőzés során.

Amikor kősüllőre pergetünk, érdemes a lehetőségekhez képest a legfinomabb, de feszes botokat, kisebb méretű orsókat, és finom fonottakat elővenni. Ezek mellett természetesen fontos a horog is, mely legtöbbször 1,5 és 7 gramm közötti súlytartományból kerül kiválasztásra.

A Wizard Edge Pro jó választás lehet UL plasztikokhoz, mivel a száron 2 plusz szakáll is helyt kapott, ami jól tartja a kis gumikat.

Emellett, a Legend Jig horgokat is előszeretettel alkalmazom, ez a beugró bónusz halakat is bírni fogja UL pergetés során, a forma pedig tökéletes mozgást ad a plasztikoknak.

De jöjjenek is a TOP csalik, amiből nálam az első a Wizard UL plasztikok közül a Paddle Minnow. 

A Wizard Paddle Minnow egy részletgazdag ivadék imitáció, mellyel szinte az összes ragadozó horogvégre csalható. Kősüllőre is tökéletes választás.

A TOP 2 nálam az 1-es és 2-es méretezésű Mann's twisterek családja. Rengeteg színben elérhető ez a plasztik, viszont minden napszak és víz az én tapasztalatom szerint mást kíván meg. Minden víznél van 1 favorit szín, amit ki kell tapasztalni, de ha beletalálunk, rengeteg meglepetés tud érni ezzel a csalival.

A "varázs mákos" zöld szín örök favorit.

Végül pedig egy lebegő plasztik, a Floating Long Fly került be a TOP 3. helyre.

Formailag egy klasszikus féregtestű gumihal. Rendkívül sűrűn bordázott vékony teste van, amely az apró vibrációkeltés mellett a nagyobb kilengéseknek is teret ad. A farok korong merőleges a testre, így a veretés határozottabb álló vízben is.

Próbáljátok ki az általam ajánlott 3 TOP köveses csalit és a csíkoshátúak kapása nem fog elmaradni!

L&K FLOATING LONG FLY
1 690 Ft
Részletek
L&K LEGEND JIG
1 390 Ft-tól
Részletek
MANNS TWISTER
950 Ft
Részletek
WIZARD EDGE PRO JIG 3DB/CSOMAG
850 Ft-tól
Részletek
WIZARD PADDLE MINNOW 10DB/CSOMAG
1 050 Ft
Részletek