Halak a város szívéből bolognaival
Megjelent: 2023. szeptember 30. | Forrás: Csala Viktor

A belvárosi horgászatok nem mindig a kedvenceim, ugyanis szeretem a nyugalmat és a természet közelségét, de a viharos előre jelzések miatt nem akartam egy masszív dagonyát az ártéri erdőben. Korán indultam a várost ketté szelő folyóhoz, ami nem más, mint a szőke hölgy valódi nevén a Tisza.

Imádok úsztatni most is arra készültem a legszebb horgászatnak tartom a bolognai botos úsztatást, amikor az etetésen vezetve a csalit meg-meg állítva vissza tartva az erőtől duzzadó halak szó szerint lebombázzák és érzi az ember a kezében. Ugyan nem egyszerű horgászat ez sok tapasztalat szerzés és mindezzel együtt jár a kitartás, mire sikeresnek mondhatja magát a horgász ebben a műfajban. Elengedhetetlen a jó bolognai bot hamar el lehet hidegülni ettől a pecától, ha egy nehéz „cserépléccel” próbálkozunk. A Benzár River Bolo egy nagyszerű választás, ha az ember egy élvezetes folyóvízi úsztatásra adja a fejét a bot nem teher lesz, hanem társ akár egész nap gerincesége és kifinomultsága társul a kiváló tömegével. Hétméteres hosszban én is egésznap kézben tartva figyeltem az úszó minden rezdülését.

Hajnal a Tiszán.

Kiváló páros.

A meder feltérképezése után öt méteres mélységben találtam meg a meder egyenes szakaszát, ahogy felénk mondják „A teknő alját.”  A vadvizek egyik kedvenc csemegéjét kevertem Benzár mix Kagylós etető anyagját, amit földel nehezítettem. Alapozásnak hat darab kétkezes gombóccal indítottam, ami hamar megtörte az alvó város zaját. Az első fél óra igencsak eseménytelenül telt kezdtem kicsit kétségbe esni hiába volt az a hajnali négyórás kelés. A halak kérették magukat, mondhattuk, hogy az első félidő x na, de megtört a jég. Negyvenöt perc elteltével egy aprócska keszeg kívánta meg a verhetetlen csonti csalit.

A nehezített kaja.

Tartalmas gombóc.

Az első vendég.

Társai követték az apró keszegek megállás nélkül szinte minden úsztatásra jelentkeztek. A szelektálás nem egyszerű az úsztatás során, ugyanis, ha csak simán megszórjuk magokkal, akár méterekkel arrébb sodorja a víz én úgy döntöttem rá etetek még hat gombócot bízva abban a nagyobb halak megérkeznek és odébb tessékelik kisebb társaikat. Az elmélet nem tűnt rossznak kezdett formát ölteni szebb karikák kívánták meg a csalit. A bot is kezdte megmutatni magát, de érezhetően közölte, hogy van még benne tartalék.

Hajnali keszeg.

Egy kis forgolódás a part előtt.

Az úsztatás során nincs idő mindig kezet mosni és törölni elég aktív műfaj, ilyenkor a csúszásmentes blank jó szolgálatot tesz. A tenyeres karika keszegek étvágya tompulni látszott ezért rá etettem még kettő emberes gombócot és feltettem egy szem csemegekukoricát a horogra látszódott az érzékeny úszón, hogy súly változás történt ezért kicsit faragtam az ólomból és mehetett tovább a peca.

Joker úszó 6gr teljesen jó úsztatni a Tiszán.

Tíz perc úsztatás után egy elég agresszív kapással jelentkezett valaki kis harcias volt és érezhető, hogy otthon érzi magát. Egy kis márna volt a tettes sajnos elég ritka vendég nálunk az alsó szakaszon gyorsan vissza is engedtem éltető elemébe. Ritkultak a kapások a csemegére, de kitartottam tenyeres keszegekből eleget fogtam valami maradandóra vágytam, esetleg egy szebb jászra. Egyszer csak egy szemrebbenés alatt merült alá a hat grammos Joker úszó és elég erős ellenállásba ütköztem még a fék is dolgozott. Érezhető volt az érzékeny boton, hogy kereste a menedéket ágakon pattogott a zsinór, de a Benzár Mono Bolo Line bírta a strapát és a hét méteres bottal elég jól bírtam irányítani a halat. Egy szép harminc centi fölötti szilva orrú keszeggel küzdhettem egy hatalmasat.

Márna ifjonc.

Ezért érdemes úsztatni.

 Ha az ember bele szeret ebbe a módszerbe nem szabadul mindig vágyakozik rá, hogy lássa ballagni azt az úszót a sodrásba eléggé ritkán látni úsztató sporttársat őrizzük ezt a szép műfaját a folyóvízi horgászatnak válasszunk megfelelő botot hozzá és tanuljunk és csak tanuljunk.

Könnyű gerinces pálca.

 A Benzár River Bolo kitűnő választás. Sikeres szezont kívánok mindenkinek.

                                                                                                         Csala Viktor

 

 

 

BENZAR RIVER BOLO
43 990 Ft-tól
Részletek