Fogós plasztik finomságok
Megjelent: 2016. szeptember 27. | Forrás: Halmos Mihály

Vizeink fokozatos lehűlése joggal teszi indokolttá, hogy wobblereinket egyre gyakrabban plasztik csalira váltsuk. Bizonyára mindenkinek megvan a saját kedvence, mégis érdemes újabb anyagokkal, formákkal és színekkel próbálkozni, a tavalyi sláger csalik tudását egy-egy jól eltalált újdonsült favorit hamar képes felülmúlni. Mert nemcsak nekünk ismeretlenek, de a ragadozók számára is az újdonság erejével hatnak.
Mai írásunkban az új L&K plasztik csalik segítségével próbálunk mindenkit bíztatni arra, hogy a jól bevált szilikonok mellett érdemes új típusokkal kísérletezni!

Az új L&K gumik legnagyobb erénye talán az, hogy a pergetés legszélesebb skálájának csali igényét lefedi. És valóban, a termékválaszték tudatos felépítése mind az öt új típusnál megfigyelhető. A Power Kick, a Kick, a Warrior Shad, a Light Shot és a Grub Hunter a legváltozatosabb szín és méretválasztékot biztosítja! Így fordulhat elő az, hogy például amíg a nappali órákban a Light Shot legkisebb 50 mm-es darabjaival UL felszereléssel domolykóra pergetünk, addig az esti fényváltásban erősebb motyóval ugyanezen család 8,5 cm-es, legzöldebb tagjával már süllőre dobálhatunk.

A Power Kick az L&K gumis szekciójának legszívósabb, legellenállóbb, legnehezebb anyagú plasztikcsalija

Egyedülálló eredményesség és az ellenállhatatlan mozgás volt a Power Kick család fejlesztésének mérföldköve. A Power Kick minden olyan elemet magáénak tudhat, amely garantálja azt, hogy óhatatlanul felhívja magára a ragadozók figyelmét.

A hatalmas korong, az elvékonyodó farokrésznek köszönhetően ingerlően veret még lassú vontatásnál is

Tömör, erős szerkezetű szilikon anyag. A test bordázottsága a plusz ingerkeltést garantálja A könnyed veretés érdekében figyeljünk arra, hogy a jigünk ne nyúljon túl a test felénél

A Power Kick és a Kick típusok esetében a hát és a hasi részen található bevágások segítenek elrejteni az Offset horgokat, amely így kapás esetén azonnal tud akadni a legkeményebb ragadozó szájban is. Az anyagban elhelyezett nagyszámú flitterek, nagymértékben növelik a fogósságot, hasonlóan a csali sós íze is kiemeli a többi plasztik csali közül. Egy speciális természetes, és az„Attack" aroma keveréke már bizonyította a ragadozókra gyakorolt pozitív hatását. A Power Kick 12 cm, 9,5 cm és 7 cm-es hosszban érhetőek el, a legfogósabb színkombinációkban!

A Kick anyagában megegyezik a Power Kick-kel, viszont alakjában némi eltérést mutat. A haránt irányú bordázottság kevésbé érvényesül, a korongja kisebb, viszont a farokrész jelentősen hosszabb, alakjában is jól elkülöníthető a testtől.

100 és 75 mm-es Kick típusok a legfogósabb sülős, csukás, balinos színekben

Az 50 mm-es változatok az UL technika csalijai, sügér, domolykó, jász lehet a célkeresztben

Az Offset horgok elrejtését szolgáló bevágások a háton Az Offset horgok elrejtését szolgáló bevágások és a hasi oldalon

Örök dilemma: szilikonok esetében szükséges-e az ízesítés vagy nem? Véleményünk szerint igen, a halak mindenképpen jó néven veszik!

Tökéletes anyag, alak és szín kombináció

Az L&K plasztikok leglágyabb típusai a Ligth Shot nevet viselő féregutánzatok. Tapintásuk sokkal puhább, lágyabbak és könnyebbek is a Kick változatoknál. 8,5 cm, 7,5 cm és 5 cm-es hosszban készülnek, tehát a közepes, a könnyű és az UL pergetéshez tudunk tökéletes csalit választani közülük. Erőteljes bordázottsága rendkívül hatásos rezonanciát kelt a vízben, a lágy farokrészt a legkisebb áramlás is ingerlőn lebegteti.

Alaki adottságai révén megítélésem szerint az egyik legütősebb plasztikcsali a Light Shot

Szerény véleményemmel nem voltam egyedül…

Az ingerkeltése tényleg varázslatos

Süllyedés közbeni lágy veretése minden ragadozóval elhiteti, hogy ő bizony kell nekik!

A Light Shot álló és folyóvízen egyaránt a legütősebb csalivá avanzsálhat a repertoárunkban. Lassú és ütemesebb vontatásra is hihetetlenül jól reagál, szóval nagy hibát nem tudunk elkövetni vele.

A Warrior Shad gumihal hagyományos vonalvezetésén kár lett volna módosítani, akár újat szabni. Az igazi Shad formával, elvékonyított bordázott farokkal felvértezett plasztik csali kiválóan mozog a legkisebb mozdításra is, éppen ezért tökéletes választás álló és lassan áramló vizekre, de természetesen univerzalitásának köszönhetően egy agresszívebb mozgást produkálva az átlagos mélységű folyóvizekben is használhatjuk a megfelelő súlyú ólomfejjel ellátva.

Warrior Shadok süllőre

Tömör, kellő tartást adó test és elképesztően lágy, elvékonyított farokrész jellemzi a Warrior Shad-et A hagyományos vonalvezetésű, univerzálisan használható öt és fél centis árnyékhoz 1,8 gramm társul!

Az L&K plasztik csalik közül az egyetlen a Grub Hunter, mely a klasszikus irányzatot képviseli. A tervezéskor elsődleges szempont volt a lehető legjobb mozgás és rezonanciakeltés. Ezt a kritériumot a szélesebb farokrész speciális alakjával, kövérebb ívelésével érték el. A vastagabb farokba könnyebben belekap a víz, áramláskeltése intenzívebb.

Grub Hunterek szintén speciális aromával, fogós, jól bevált színekben

A szélesebb farok nagyobb felhajtóerőt is jelent, így a twister súlyosabb jigfejjel is használható a távolabbi pontos dobások, vagy a kívánt süllyedési idő előnyösebb szabályozása érdekében.

Jól látszik a lényeg: széles farokrész, mely intenzívebb hullámkeltésre képes

A legjobb süllős színek: az öt és fél centi ellenére akár fogas is jöhet

Talán nem vagyok egyedül azzal a gondolattal, hogy a legintenzívebb, legkeményebb süllős kapásokat a plasztik csalis pergetés adja

Cserélgessük bátran a gumikat, a szavazást bízzuk a süllőkre! Fantasztikus színekben játszó vadvízi domolykóm Light Shot-tal

Ahogyan már azt a legelején említettem, a legapróbb, 5 cm körüli kis plasztikokkal az UL célhalak körében lehetünk népszerűek. Sügérek, domolykók, jászkeszegek foghatók eredményesen a Kick, illetve a Light Shot gumiférgekkel.

Ahogy hűl le a víz, egyre jobban kelleni fog nekik!

Forrás: Halmos Mihály

L&K GRUB HUNTER
730 Ft
405 Ft
Részletek
L&K POWER KICK
830 Ft
Részletek
L&K WARRIOR SHAD
830 Ft
Részletek