Dupla, vagy semmi!
Megjelent: 2024. augusztus 03. | Forrás: Szabó Attila

Azt gondolom, bátran kijelenthetem, hogy a Double Tip a Carp Expert széria egyik legnépszerűbb botcsaládja volt, ami nem véletlen, hiszen egy botban kaptunk egy nagyszerű bojlis pálcát, illetve egy távdobó feeder botot. Azonban ezek a botok nem ma jelentek meg, így gondoltunk egyet, és a rendelkezésre álló legmodernebb technológiákat felhasználva megalkottuk az utódot, a Carp Expert Max2 Double Tip botokat!

Újdonságok 360 és 390 centiméteres hosszban!

Újdonságok 360 és 390 centméteres hosszban!

Természetesen az alapkoncepción mit sem változtattunk, hiszen a Double Tip pálcák igazi mindenesek voltak. A bojlis harmadik taggal a nehezebb tömegű, bojlis végszerelékeket is könnyedén repíthettük nagy távolságba, a legnagyobb pontyok nyomában járva. Emellett azonban a feeder spicctagot alkalmazva egy olyan botot kaptunk, amely érzékeny spicce ellenére könnyedén repítette a nagyobb method kosarakat akár 100 méter felé is!

Természetesen a 4 részre osztott vászontok is megmaradt a tagok biztonságos tárolása érdekében.

Természetesen a 4 részre osztott vászontok is megmaradt a tagok biztonságos tárolása érdekében.

Az új Max2 Double Tip botok minden, az előző szériában fellelhető jó tulajdonságot örököltek, azonban az IM12-es karbon alapanyagnak köszönhetően még karcsúbb, és könnyebb pecákat foghatunk kezünkbe. Természetesen ezek a jellemzők már méltán illenek a Max szériába, hiszen az itt található termékekből mindig, minden helyzetben a legtöbbet tudjuk kihozni. Ez teljes mértékben igaz a Double Tip botokra is, amelyeket sok, különböző helyzetben teszteltünk, de erről essen szó egy következő írásomban.

A Double Tip név lényege, a feeder és bojlis harmadik tag, melyeknek köszönhetően játszi könnyedséggel váltogathatunk a horgászmódszerek között akár a vízparton is.

A Double Tip név lényege, a feeder és bojlis harmadik tag, melyeknek köszönhetően játszi könnyedséggel váltogathatunk a horgászmódszerek között akár a vízparton is.

A megújult technológiáknak köszönhetően a bojlis és a feeder spicctag is tökéletesen passzol a bot alapvetően feszes blankjához, a görbében nem látni különbséget a két tag alkalmazása között. Az előző szériában némileg eltérő gyűrűméret is megfigyelhető volt, azonban itt a megnövelt feeder, és a némileg lekicsinyített, de még mindig távdobó bojlis gyűrűk pazar egységet alkotnak.

Mindkét tag spiccgyűrűje meg lett támasztva, így a terhelésnek maximálisan ellenállnak.

Mindkét tag spiccgyűrűje meg lett támasztva, így a terhelésnek maximálisan ellenállnak.

Természetesen a feeder taghoz 2 különböző erősségű feeder spicc jár, aminek köszönhetően igazán egyszerűen tudunk alkalmazkodni a meghorgászandó távolsághoz, és a halak kapókedvéhez egyaránt. A piros színű spicc az erősebb, így a lágyságot, a finom pecát a zöld színű képviseli.

Eltérő erősségű spiccek a további variálási lehetőségekért!

Eltérő erősségű spiccek a további variálási lehetőségekért!

A botok erősségét tárgyalva érdemes megvizsgálnunk a blank alján feltűntetett adatokat: a bojlis tag esetében egy 3 librás távdobó botról beszélünk, míg a feederezés esetén egy vérbeli heavy pálca áll a rendelkezésünkre.

A fotón is jól látszódik, hogy mind a 360-as, mind a 390-es hossz szinte megegyező paraméterekkel rendelkeznek, így érdemes a horgász magassága és a meghorgászandó távolság alapján választani a két lehetőség között

A fotón is jól látszódik, hogy mind a 360-as, mind a 390-es hossz szinte megegyező paraméterekkel rendelkeznek, így érdemes a horgász magassága és a meghorgászandó távolság alapján választani a két lehetőség között.

A techikai dolgokat végigbeszélve térjünk rá kicsit a minimalista, de annál mutatósabb dizánjra. A Max szériára jellemző felirat nagyon elegáns, így ezen a karbon mintán is fantasztikusan mutat. A gyűrűk nem a megszokott, merőlegesen felhelyezett "bojlis, távdobó" gyűrűk, hanem egy előre hajló, kifejezetten távdobó típust képviselő darabok. A kisebb méret ellenére semmit sem fog csökkenteni a dobástávolságon, hiszen a gyűrű talpai ellenállás nélkül terelik befelé a zsinórunkat.

Precízen megtervezett távdobó gyűrűsor kapott helyet az új Double Tip szérián

Precízen megtervezett távdobó gyűrűsor kapott helyet az új Double Tip szérián.

Az orsótartó kialakítása abszolút ergonomikus, nagyon kényelmes fogást biztosít, így egy fárasztó, sok halas pecán is komfortos a botok használata, és a nagy dobások során is rendesen meg tudjuk markolni, a maximális erőátvitel érdekében.

Igényes kidolgozású, alulról csavaros orsótartó.

Igényes kidolgozású, alulról csavaros orsótartó.

A bot nyele, illetve annak hossza szintén a nagy távolságú dobásokhoz lett kialakítva, arra azonban figyeltünk, hogy ne legyen túl hosszú sem, ami kényelmetlenné tenné a használatot, és akár akadályozhatná is a horgászokat a fárasztásban. A markolat teljes mértékben csúszásmentes fogást nyújt, így határ a csillagos ég!

A bot végét mutatós fém kupak zárja le, Carp Expert logóval gravírozva.

A bot végét mutatós fém kupak zárja le, Carp Expert logóval gravírozva.

Úgy gondolom, hogy a Carp Expert Max2 Double Tip botok ár-érték arányban fantasztikus választást képviselnek, és méltó utódjai a rendkívül közkedvelt, előző szériának.

Szabó Attila
CARP EXPERT MAX2 DOUBLE TIP BOJLIS/FEEDER BOT
27 570 Ft-tól
21 490 Ft-tól
Részletek