Csukapergetés spinnerekkel
Megjelent: 2023. július 22. | Forrás: Halmos Mihály

Minden műcsalinak eljön egyszer a maga helye és ideje, ami ott és akkor úgy fog működni, ahogyan semmi más típus nem képes akkor. Ez az áttörés aztán megváltoztatja az addigi rangsort. Minden pergető horgász dobozában ott lapulnak a favoritok, melyek persze számos esetben képesek elvérezni, mégis hiszünk bennük, mert tudjuk, hogy működnek. Ugyan ezt a bizalmat kell, hogy megelőlegezzük azoknak a méltatlanul háttérbe sorolt csaliknak, mint amilyenek a spinnerbaitek. Szent meggyőződésem, hogy bizony sűrűn vannak olyan periódusok, amikor csukára nincs, és nem létezik nála eredményesebb csali!

Ideális vízállás mellett, esőfelhők szűrte nappali fényviszonyok csábítottak pergetésre egy májusi hétvégén.

A 7-35 grammos Wizard Samurai már elég kemény a 14 grammos spinner határozott kezeléséhez, a pontosdobásokhoz, és a hatékony bevágásokhoz.

A Wizard spinnerbaitek nagy előnye, hogy torzsás, növényes részeken is többnyire elakadás nélkül vezethető. Függőleges álló helyzetben nagyon szűk keresztmetszetben szeli a vizet, pont ezért preferált csali minden más előtt, nádasokban és töklevelek között is a bosszantó leakadásoktól mentesen terelgethető.

Az ingerlő vibrációt a felső részen elhelyezett dupla forgó kanál adja, pont azon a rezonancia tartományban, amelyért minden csuka megőrül. 

A forgókanalak hosszúkás, keskeny formájuk miatt a vízben kisebb ellenállással vezethetők amellett, hogy a forgásuk intenzitása nagyon is optimális.

Az ötezres méretű Wizard Edge orsóm dobjára a fonottal való feltöltés előtt pár menetet tekerek vékony monofilból annak érdekében, hogy a fonott semmiképpen se csúszhasson meg!

A tökéletesen szabályos, körkörös keresztmetszettel bíró, nyolcszorosan szőtt csúcsminőségű fonott zsinórban minden körülmény között megbízhatunk.

Az Edge mindent tud, amit egy modern pergető orsónak tudnia kell. A súlycsökkentésre itt is kényesen ügyelt a tervező, emellett elnyűhetetlen, precíz kulisszás dobemelést kapott.

A nagyméretű Edge pergetőorsó nálam spinnerbaitek, nagyméretű wobblerek, valamint körforgók használatánál teljesít szolgálatot a legnagyobb megelégedésemre. Futása precíz, finom légies, hatalmas dobja az átlagosnál vastagabb, a nagyobb kiszerelésű vastag fonott zsinórokat is észrevétlenül felszippantja.

Ezen a májusi, kissé borult hétvégén több csukának is elnyerte tetszését a Wizard fekete bojtos spinnere. Ő egy titkos csali nálam, amikor a hagyományos villantók helyett valami alternatív megoldás kell, ahol muszáj előtérbe helyezni a lassabb csalivezetést.

Tökéletes alsó akadás, mely jól állta a fárasztás alatti piruetteket és bukfenceket.

Alkonyatra eltűntek a felhők az égről. Abban a bizonyos egy órában volt, hogy egy 20 méteres szakaszról féltucat csukatámadást kellett elviselnie a spinnernek.

Egy bátor jelentkező, akit az első rontott kapás után a partszélből csalogattam ki a következő dobásnál.

A csatornán vagy a parttal párhuzamos, vagy a túloldalról átlósan lassan átvezetett csali hozza meg a kapást.

A nap egyik legszebb pöttyös tigrise. Hatalmasat küzdött azért, hogy kamera elé kerülhessen egy gyors exponálás idejére.

Bíztatok minden pergetéssel próbálkozó, kezdő vagy haladó társamat, hogy bátran nyúljatok a nem mindennapi, extrémnek számító, bizarrnak tűnő műcsalik után is. A csukák nagyra értékelik! Spinnerre fel!

Forrás: Halmos Mihály

WIZARD EDGE ORSÓ
24 990 Ft-tól
Részletek
WIZARD FLUOROCARBON TRANSZPARENS ZSINÓR 20M
1 990 Ft
Részletek
WIZARD MXT8 BRAID SÖTÉTZÖLD FONOTT ZSINÓR 150M
8 290 Ft-tól
Részletek
WIZARD SPINNERBAIT
1 890 Ft-tól
Részletek