Az új Wizard Larva első bevetése
Megjelent: 2022. augusztus 20. | Forrás: Ország Bálint

A plasztik csalik fejlődése megállíthatatlan. A pergető horgászok számára egyre több féle méret, forma, szín- és ízvilág áll rendelkezésre, hogy becsapják velük a ragadozókat. Egyes csalikról már azt sem lehet megállapítani, hogy melyik bolygóról származik az a lény, amelyet megformáz, míg más típusok esetén a természet minél tökéletesebb reprodukálása volt az alkotók célja. A WIZARD kínálata is sok újdonsággal bővült főként az Ultra Light vonalon, ebből szeretném bemutatni a LARVA első bevetését…

Egy forró nyári napon mi lehet jobb annál, hogy egy árnyékos medencében, lágy zeneszó mellett, hideg limonádét szürcsölgetve élvezzük az életet? A választ azt hiszem, minden fanatikus horgász tudja: ennél jobb csak a vízparton üldözni pikkelyes barátainkat. Én is az utóbbiak táborát erősítem és magamat nem kímélve, nyakig beöltözve indulok az erdő mélyén csordogáló folyó partjára éhes domolykókat keresni a legnagyobb kánikulában is. Nem csak egy egyszerű pergetésre készültem, hanem alig vártam, hogy élesben is kipróbálhassam az új WIZARD LARVA plasztikokat.

Egy forró nyári napon mégiscsak a vízparton a legjobb.

Mélyebb, lassú részeken nagy domolykók is lapulhatnak.

A természetes „gátak” mögé mindenképp érdemes bedobni.

Kedvenc „patakpecára” használt botomat (WIZARD SAMURAI SPIN 180 cm, 0,5-5 g) szereltem fel az egyre jobban megszeretett WIZARD EDGE 2000- res orsómmal, melynek dobján 0,06 mm átmérőjű WIZARD MXT8 BRAID fonott zsinór volt feltekerve. Már csak egy körülbelül fél méteres WIZARD fluorocarbon előkét és egy BLACK FIGHTER NICE „triplanullás” kapcsot kellett felkötni és már válogathattam is a gumicsalik között.

Rövid, „patakpecára” alkalmas bot a WIZARD SAMURAI SPIN.

A WIZARD EDGE orsót egyre jobban megszeretem.

Tökéletes zsinórkép!

Most is került a szerelékbe fluorocarbon előke.

A táskámban kutatva a sok újdonság között WIZARD LARVA csomagok kerültek a kezembe. Az öt különböző szín közül három világos (törtfehér, zöld, rózsaszín) és kettő természetes sötét árnyalatú. A napszaknak megfelelően a mélyzöld piros flitteres közül vettem ki egyet, ám a simítózáras tasak felbontásakor máris meglepetés ért. Ezek a csalik ugyanis egy erőteljes, halas- kagylós aromába vannak áztatva, így nincs kellemetlen gumi szaguk és az ízükkel is pluszban ingerlik a ragadozókat. A csali megformálása rendkívül precíz, a vékony lábbakkal pedig egészen élethűre sikeredtek. 

Megérkeztek a WIZARD LARVA műcsalik!

A simítózáras tasakban megőrzik a „ragadozós” aromájukat.

Élethű lárva imitáció.

Nem is tudtak ellenállni nekik a domolykók.

Mivel a víz sok helyen nagyon sekély volt és túl nagyot sem kellett dobni, az 1 grammos súly ideális volt a plasztik felkínálására. Miután a gumit feltűztem a WIZARD MASTER jigre, egy vízben lévő faág alatt egy gyönyörű süllőt láttam meg. Egy kicsit távolabbra be is pottyantottam a lárvát, majd szépen lassan elkezdtem a hal felé pöcögtetni. Ekkor a semmiből három termetes domolykó jelent meg, melyek közül az egyik habozás nélkül felhörpintette a csalit. A kapás látványa hihetetlen élmény volt, pláne, hogy amúgy is felfokozott hangulatban voltam a süllő miatt.

A WIZARD és az L&K jig fejei közül választottam.

Bevetésre készen.

A semmiből támadta meg a csalit.

Tökéletes akadás.

Ettől kezdve aztán igazán ráéreztem a lárvával való horgászatra és a domolykók is rajongtak az újdonságért. Érdekes volt megtapasztalni, hogy ahol az előző időszakokban wobblerrel eredménytelen voltam, a plasztik csalival még a legjobb látási körülmények között is tudtam halat fogni. Az éles egyágú horoggal pedig a kapások sokkal nagyobb részét sikerült megakasztani, ráadásul minimális sérülést okozott a domolykóknak. Így sikerült az új WIZARD LARVA első bevetése.

Kiemelés előtti pillanatok.

Ritka az ilyen nyugodt példány, amelyik nem ugrik a fotózás közben.

Nyakon csípve, lárvával a szájában.

Írta: Ország Bálint

Fotózta: Ország Bálint

WIZARD EDGE ORSÓ
24 990 Ft-tól
Részletek
WIZARD FLUOROCARBON TRANSZPARENS ZSINÓR 20M
1 990 Ft
Részletek
WIZARD LARVA 6DB/CSOMAG
1 050 Ft
Részletek
WIZARD MASTER TWISTERFEJ
490 Ft-tól
290 Ft-tól
Részletek