Aquila - napsütésben is legyen komfortos a horgászat!
Megjelent: 2023. május 10. | Forrás: Őze Dániel

Az AQUILA polarizált napszemüvegek fantasztikus dizájnnal rendelkeznek, kiváló védelmet nyújtanak és a legmagasabb kényelmet biztosítják a szemének! A vadonatúj AQUILA Premium Polarized szemüveg széria megfelel a horgászszemüvegekre vonatkozó legmagasabb követelményeknek.

A szemüvegek kerete polikarbonát anyagból készült, amely nagyon tartós és könnyű lett. A keretek kettős fröccsöntési eljárással készülnek. A puha orr- és fülpárnák kényelmes és puha gumiösszetétellel készülnek. A szemüveg viselésének kényelme maximális, ami fontos tényező horgászat során.

TAC lencsék: Az AQUILA Premium polarizált szemüveg lencséi triacetát cellulóz anyagból készültek. 7 rétegből készülnek (beleértve a polarizáló réteget is), ami tökéletes védelmet és kristálytiszta képet eredményez. Ezenkívül a lencsék nagyon tartósak és ellenállnak a pornak és a kopásnak.

Az AQUILA polarizált szemüveg a napfény UV-A és UV-B sugárzásának 100%-át kiszűri és védi a szemet. A polarizált szűrő tükröződésmentességet biztosít a vízfelületeken. Fantasztikus kilátás nyílik a halak megtekintésére, a vízfelszín alatt. Az AQUILA szemüveg tökéletesen megvédi a szemét a napfénytől, a tükröződéstől és a káros sugárzástól.

Alapból tok is jár a Ghillie modellhez, a Sonar-höz pedig bársony tasak.

De nézzük is azokat az okokat, amiért érdemes beruházni egy jó minőségű polarizált szemüvegre:

- a szemüveg alapvetően védi a szemet, ez akár a rovarok ellen, vagy csónakos horgászat során is kedvező tényező nagyobb sebességnél

- a jó polarizált szemüveg kiszűri a szemet károsító magas UV sugárzást (UVA, UVB, UVC...), ami köztudottan kétszer erősebben éri a horgászt a vízen és a vízben...

- a polarizált védőszemüveg jó rálátást ad a horgásznak a vízre - ez sokat segít – akár gázolásnál vagy parti pergetésnél, (látható merre lépsz) - vízmélység becslésénél - a hal helyének megtalálásánál és a műcsalik helyes dobásánál.

- a szemüveg kellemes fény- és látási viszonyokat biztosít (egy elvakult horgász alig tud a horgászatra koncentrálni...) dobás során, legyen szó pergetésről vagy egyéb módszerről.

- a polarizált szemüvegek lencséi a vízszintes irányú fényhullámokat is blokkolják, azaz a nem fémes felületekről (pl. víz, üveg stb.) visszaverődő fényhullámokat = polarizált fény, ennek eredményeként a polarizált szemüvegünk minőségétől függően csökkentett vagy szinte teljesen csökkentett reflexiós hatás mellett jobban átlátunk a vízfelületen.

 

UVA, UVB és UVC elleni maximális védelem! (UV400) és CE pecséttel vannak ellátva a márka termékei.

Minőségi lencsék, egész napos horgászat mellet sem fárasztják le a szemet, tökéletesen alkalmazkodva az időjáráshoz!

A borostyánsárga/sárga lencsék tökéletesek a felhős napokra, kora reggelre vagy késő estére. Ha sötét aljzatú vizeken horgászunk, ez a lencse a megfelelő választás. Világosabbá teszi a nézetet és fokozza a kontrasztokat.

A zöld és kék lencsék pedig kiválóak a legerősebb napsütéssel bíró napokon. Ezek a változatok, akár csónakos pergető használatra is kiváló alternatívák vakító napsütésben.

Tipp: Pergetéshez a napszak és időjáráshoz mérten érdemes kétféle színű lencsével ellátott szemüveget magunknál tartani, hogy alkalmazkodni tudjunk az adott helyzethez, ez balinozásnál sokszor a siker kulcsa is lehet!


AQUILA GHILLIE POLARIZÁLT SZEMÜVEG
14 990 Ft
Részletek
AQUILA SONAR POLARIZÁLT SZEMÜVEG
14 990 Ft
Részletek