Újdonság a method kosarak között
Megjelent: 2019. november 30. | Forrás: Szabó Bence

A method technika népszerűségének egyik kulcsa az egyszerűsége, hiszen az eredményes műveléséhez szükséges eszközök köre lényegesen szűkebb, mint a többi finomszerelékes módszer esetében. Vannak azonban olyan aprócikkek, kiegészítők, amelyek vonatkozásában kulcsfontosságú, hogy minden a helyén legyen. Ilyen például a kosár, hiszen mégiscsak ez a lelke a „töltögetős" stílusnak. Fontos, hogy olyan súlyú, méretű és bordázatú modellt válasszunk, ami az adott szituációban a leginkább megfelel! Ezzel az írással a célom, hogy segítsek eligazodni a method kosarak útvesztőjében, hiszen a boltok polcain sorakozó választék rendkívül széles, Benzár márkajelzésű típusból is van már három különböző.

Természetesen minden kereskedelmi forgalomban lévő kosarat górcső alá venni lehetetlen, így azzal a három variánssal foglalkozom az alábbiakban, amelyek az elmúlt hetekben jelentek meg és a Pontyshow tapasztalatai alapján túlzás nélkül kijelenthetem, elnyerték a horgászok tetszését. Mind az ARC, az EASY és a SPIDER Flat kosarak kiváló minőségű termékek, melyekkel bátran leülhetünk akár versenyezni is, a hobbi horgászatokról nem is beszélve. Az említett kosarak alapvetően egymáshoz hasonlók, azonban van köztük néhány olyan apró különbség, amely mindenképpen említést érdemel. Nézzük sorban ezeket!

ARC Flat, EASY Flat és SPIDER Flat, avagy a három új Benzár kosár. Ízléses, bliszteres csomagolásuk különösen figyelemfelkeltővé teszi őket.

Az ARC Flat mind közül a leguniverzálisabb, hiszen szinte bármilyen szituáció megoldására alkalmas. Közepesen magas bordáinak köszönhetően jól tartja a beléje töltött etetőanyagot, ami egyaránt lehet pellet vagy klasszikus method mix, illetve alsó részén akkora a hely, hogy ott egy nagyobb méretű csali, például egy Floating pellet is biztonságosan elfér. Ez az oka annak, hogy akár olyan vizeken is érdemes használni, ahol a csali nagyságával kell szelektálni a sok zavaró, kisebb testű hal, például törpeharcsa miatt.

Az EASY Flat egyértelműen a mélyebb vizekhez készült, hiszen mindkét kereszt és hosszanti oldalán magasra nyúló bordák sorakoznak, amelyek nagyon jól tartják az etetőanyagot, így garantáltan leviszik azt az akár 4-5 méteres vízmélységbe. Arról nem is beszélve, hogy gyakorlatilag bármekkora csali gond nélkül elfér a közepén, elvégre hatalmas ott a hely. Tapasztalatom szerint egy „hóember" felkínálása sem jelenthet gondot ebben a kosárban, ami a kimondottan nagyhalas horgászatok során feederezve is egy lehetséges csalikombináció.

A SPIDER Flat kimondottan a sekélyebb vizekhez készült, hiszen ennek a legalacsonyabb a bordázata, ergo ebből bont a leggyorsabban a kaja. Főként porózus etetőanyagokkal szoktam használni, de természetesen a mikropelletek bejuttatását is lehetővé teszi a kosár kialakítása. A csalinak ennél a modellnél is külön hely lett létrehozva, ami tulajdonképpen egy kis tálca a kosár kellős közepén.

Mindhárom kosár rendkívül széles méretszortimentben kapható, hiszen a sor 30 grammtól egészen 100 grammig terjed.

Mivel a kosarak alakja teljesen egyforma, ezért egyazon töltőszerszámmal kompatibilisek.

Ezt a szerszámot szinte lehetetlen tönkre tenni, annyira masszív!

Ebben az időszakban már érdemes a csalit legalulra (vagy legfelülre, nézőpont kérdése) tenni, hogy minél előbb kibukkanjon a kupacból.

Meg lehet nyomni igazán erősen, a töltő és a kosár is bírja!

Minőségi, mikropellettel gazdagított etetőanyag, egy apró csali és egy kellően rugalmas bot. Minden adott az eredményes hidegvízi horgászatokhoz!

Vajon mikor fogja elhúzni?

Esetenként a hideg víz ellenére is komoly küzdelemre késztet egy izmos potyka.

Bár az akadás szájszéles, a megfelelően összeállított felszerelés és végszerelék tökéletesen tette a dolgát.

A jutalom egy szépségdíjas töves.

Szabó Bence
Képek: Molnár Zoltán

BENZÁR ARC FLAT METHOD FEEDER KOSÁR
1 110 Ft-tól
Részletek
BENZAR METHOD ROUND FEEDER HOROG 8 DB/CSOMAG
790 Ft
Részletek
BENZAR METHOD TÖLTŐSZERSZÁM
2 060 Ft
Részletek
BENZAR MIX SERIA METHOD MIX 800G
1 990 Ft
Részletek
BENZÁR SPIDER FLAT METHOD FEEDER KOSÁR
1 190 Ft
Részletek