Légyegében egész évben eredményesen használható csali a kukorica. A horgászatban többféle változata és felhasználása ismert. Kiváló alapanyaga a szoktató etetéseknek, és horogra tűzve kiválóan tudja szelektálni a nagyobb testű halakat.
Ó, mondd, te kit választanál?
Ahogy emelkedik a vizek hőmérséklete, úgy nő a halak étvágya is, és pikkelyes barátaink előszeretettel választanak a „tengeri” étlapról. Sokszor elegendő, ha néhány doboz jó minőségű csemegekukoricát juttatunk csak a horog köré, viszont csalinak érdemes olyan szemet választanunk, ami valamiért kitűnik a többi közül. Legyen ez a formája, az íze vagy a színe, esetleg a felhajtó ereje, de mindenképp más kerüljön a horogra, mint ami az etetést alkotja. Ezeket a szemeket gyorsabban találják meg a halak, hamarabb lehet kapásunk.
A CXP csemegekukorica pontosan azt nyújtja, amire a horgásznak szüksége van! Egyszerű nyitás, egészséges szemek, harsány szín, édes íz.
A csemegekukorica mindig legyen harsány sárga színű, ép egészséges szemű, friss illatú és édes. Igen, ennyi tulajdonságnak kell megfelelnie a jó csemegének. Nem baj, ha a dobozban vannak kisebb nagyobb szemek, hiszen így a horogra is tudunk magunknak megfelelőt választani. Persze nem igazi horgász, akinél nincs mindig konzervnyitó, de azért így is előfordul, hogy nem kerül a kezünk ügyébe ez a hasznos eszköz, ezért is érdemes mindig olyan konzervkukoricát választanunk, amely feltéphető, hogy minél egyszerűbben hozzáférjünk a csemegéhez.
Érdemes odafigyelni a felhasználásra. A lesüllyedt szemekkel etessünk, a lebegőkkel csalihatunk.
A kibontott csemegekukoricát érdemes vízben tárolni, a horgászat idején is! Minden dobozban vannak olyan szemek, a melyek nem merülnek el. Ezeket érdemes elkülönítenünk a többitől. Ha nem így járunk el, akkor a napon további szemek „levegősödhetnek el”, amely szemek a vízben könnyen elsodródhat az etetésről, vagy akár el is elemelkedhetnek a meder fenekéről, ami rontja a fogási esélyünket.
Én mindig egy tál vízbe öntöm és a felszálló szemek közül olykor a horogra is tűzök, ezek lebegő tulajdonsága azért nem egyezik a waffters, vagy popup csalikkal, de tény, hogy egy könnyű horogra tűzve gyorsabb kapást eredményezhetnek pontyos-kárászos vízen.
A horogra tűzhető kukoricából szerencsére nagy a választék.
A CXP pácolt kukoricaszemei sokféle helyzetben húztak már ki a csávából.
Szerencsére tudunk variálni.
A csalizáskor én mindig kint hagyom a horog hegyét, így nagyobb az esély a jobb akadásra.
Minden nap más szituációkat szül, sőt egy horgászaton belül is alakulhatnak ki különbségek, a csalik eredményességé illetően. A horogra tűzhető kukorica kínálat óriási. Sokféle szín és ízvariáció kapható. Szerencsére ezek a felbontás után is, a kupakot visszazárva még sokáig megőrzik szavatosságukat, színüket, aromásságukat. A pálinkás és méz ízű kukorica már-már klasszikus, de érdemes kipróbálni a kagyló, a fokhagyma és a tutti-frutti ízesítést is. Ha folyamatosan variáljuk őket gyorsabban ráérezhetünk, hogy az adott napon melyik a halak körében a legkedveltebb. Szóval gyerünk, csak bártan kukoricázz!
Gyerekjáték a horgászat, közelítsünk hozzá így és eredményesek leszünk!
A pontyok nagyon szeretik a kukoricát.
Én pedig nagyon szeretek pontyot is fogni.