Method kosár tuning
Megjelent: 2021. január 23. | Forrás: Lázár József

Nem kell semmiféle eget rengető dologra gondolnia címet olvasván, csupán egy egyszerű módját szeretném bemutatni, hogyan is lehet a method kosarat vezetőszárral ellátni. Miért is van erre szükség? A távoli pontos dobásokhoz szerintem nagyban hozzájárul, a vezetőszár, mert dobás közben nem kóvályog kosarunk, hanem szépen pontosan repül a kívánt helyre. Kereskedelmi forgalomban számtalan méretű, formájú kosarat lehet kapni, természetesen még vezetőszárral is, de most abban szeretnék segítséget nyújtani azoknak, akik kacérkodnak a gondolattal, hogy szárat építenek a kosarukba. Kaphatóak olyan kosarak, amelyekbe könnyedén belecsúszik a cső, viszont vannak olyanok, amelyekbe egyáltalán nem megy bele, erre kínálok most egy egyszerű bárki által kivitelezhető megoldást.

A barkácsoláshoz szükséges kellékek.

Először húzzuk le a kosárról a gyári gumikúpot.

Majd a képen látható módon egy 3 mm-es fúrószár segítségével a óvatosan, kis fordulattal fúrjuk át a kosarat teljes hosszában, ügyelve arra, hogy a kosarat stabilan fogjuk, mert a fúró kikaphatja a kezünkből ezzel sérülést okozva. Nem kell félni attól, hogy esetleg félre fúrunk, mert a kosáron található gyári furat megvezeti a fúrószárat, így tulajdonképpen csak tágítjuk a furatot a megfelelő méretűre.

Mérjük ki az ideális hosszt az előre megvásárolt gubanc gátló csőből, ezt igazából mindenki maga dönti, el milyen hosszú legyen, én 13,5 cm-re szoktam vágni egy tapétavágó kés segítségével.

A méretre vágott csövet toljuk bele a kosárba, és a kosár alsó részén lévő csődarabot öngyújtó segítségével melegítsük, meg óvatosan. Ekkor a cső pereme kicsit megolvad egy és perem képződik rajta, ez kb. fél perc elteltével kihűlik és akkor húzzuk vissza a csövet az olvasztásig, tehát teljesen a kosár aljáig.

Így néz ki egy jól megolvasztott cső, garantáltan nem csúszik ki a kosárból.

A cső másik végére húzzuk vissza agyári gumikúpot, ennek a kúpos végéből célszerű levágni néhány mm-t, hogy könnyebben visszacsússzon a helyére ezzel stabilizálva a csövet, hogy alulról se tudjon kicsúszni. A cső másik végét ezután egy picit olvasszuk meg így eltávolítjuk a vágás során keletkezett sorját. Remélem néhányan hasznát veszitek eme praktikának.

BENZÁR ARC FLAT METHOD FEEDER KOSÁR
1 110 Ft-tól
Részletek