Kedvenc receptjeim: Fókuszban a keszegfélék és a kárászok!
Megjelent: 2019. augusztus 31. | Forrás: Szabó Bence

Egy pörgős keszeghorgászatnál, beeső ezüstkárászokkal, kevés izgalmasabb dolog van egy feeder horgász számára, úgy hiszem. Szerencsére hazánk bővelkedik olyan vizekben, amelyek ideális helyszínei lehetnek egy ilyen pecának, elég csak a nagy kiterjedésű állóvizeink valamelyikére gondolni, de természetesen egy sor intenzíven telepített tó is szóba jöhet. Persze, a mozgalmas horgászat nem jön magától, fontos, hogy megfelelően felkészüljünk és egy jól megválasztott etetőanyaggal vegyük üldözőbe célhalainkat. Ebben az írásban egy, a legapróbb részletekig bemutatott receptet ismertetek, amely számomra kézenfekvő választás, ha szeretnék igazán sok halat fogni!

Lássuk!

A recept nem bonyolult, de minden alkotóelem fontos szerepet játszik és (szerintem) kihagyhatatlan!

A Panettone Black kaja kimondottan az ezüstkárászok kedvéért kerül a keverékbe. Fekete színű, kellemes aromájú, valódi „kárászmágnes" keverék ez!

A Verseny Speciál etetőanyag egy mindenes keszeges kaja, amely oly sokszor bizonyított már, nemcsak a hétköznapi, hanem a versenyszerű horgászatok során is.

Mindkettő közepes szemcseméretű, csupa minőségi összetevőt tartalmazó keverék, melyek elegye kellően sötét színű ahhoz, hogy a keszegfélék és az óvatos kárászok megfogásában is segítségünkre legyen.

Némi aroma is kerül a keverékbe, amely csoki-narancsos Bait Booster. Ez, ízét tekintve, maximálisan igazodik a száraz etetőanyagok által meghatározott vonalhoz.

Nem kell belőle sok, félflakonnyi bőven elegendő a 2 kg etetőanyaghoz!

Az első nedvesítés során keverhetjük nyugodtan ragacsosabbra a megszokottól, hiszen a későbbiekben hozzá kerülő agyag sokat szárít majd a kaján!

Amíg pihen, tömörítsük a dézsában, hiszen így minden szemcse megfelelően át tud nedvesedni!

15 perc elteltével rostáljuk le egy 4-5 mm lyukbőségű rostán!

Félidőnél járunk, már ami a műveleteket illeti. A kaja már most is használatra kész, de kerül még bele két fontos összetevő.

A 2 kg agyagot a kész, megnedvesített etetőanyagra törjük rá egy 3 mm-es rosta segítségével!

Még 1-2 dl víz hozzáadását követően jöhet az angolmorzsa, amely a termetesebb példányok számára is oly kedves falat!

Én keszeg-, illetve kárászhorgászat esetén egyértelműen a piros színt preferálom.

Két marékkal bőven elegendő!

Készen vagyunk!

Természetesen némi élő csalira is szükségünk lesz a halfogáshoz. Ez egy hétköznapi horgászat során csonti, pinki és giliszta, versenykörülmények között pedig általában a szúnyoglárva is képbe kerül.

A csali szintén valamilyen lárva vagy nyű legyen. Amennyiben nincsen kéznél elegendő, úgy bátran nyúljunk a Jelly csaliimitációkhoz, melyek fogósságukat tekintve alig maradnak el az igazitól!

Ez az etetőanyag a keszegfélék számára rendkívül vonzó!

Ha lakják kárászok a meghorgászott vizet, szinte biztos, hogy belőlük is szép számmal fogunk majd!

Egy ilyen szép példánnyal már lehet birkózni, pláne finom végszerelék esetén.

BENZAR JELLY BAITS
1 100 Ft
510 Ft
Részletek
BENZÁR MIX ETETŐANYAG 1KG, 3KG
1 090 Ft-tól
Részletek
BENZAR MIX PANETTONE ETETŐANYAG 1KG, 3KG
1 290 Ft
Részletek
TÖRŐSZITA FÜLES KEREK 44CM
4 590 Ft-tól
Részletek