BENZÁR MIX ETETŐANYAG 1KG, 3KG

Benzár Mix etetőanyag 1kg - 3kg

Márna Paduc
A folyóvízi horgászok egyik kedvence ez a jó minőségű, kiváló tapadással bíró, piros színű etetőanyag, melyet elsősorban a márna illetve a paduc horgászatára fejlesztettek ki. Az etetőanyag 20%-ban sajtlisztet tartalmaz, mely ellenállhatatlan a márna, illetve a paduc számára. Megfelelő mennyiségű csontkukac hozzáadásával egy kiváló keveréket kapunk, mely a természetes vizekben ellenállhatatlan hatást fejt ki.

Ponty Kárász Piros
Egy jó minőségű, erős citrom és narancs aromával rendelkező piros színű kárász, illetve a ponty horgászatára kifejlesztett etetőanyag, mely kiválóan fejti ki a hatását a hideg vizekben is, mikor azok hőfoka még nem éri el a 15 fokot. Különösen eredményesek lehetünk vele tavasszal, mikor a halak még óvatosan táplálkoznak, kapókedvük nem az igazi!

Domolykó
Kevés etetőanyag gyártó palettáján találni kifejezetten a domolykó horgászatára kifejlesztett etetőanyagot. A etetőanyag család erre is kínál egy kézzelfogható megoldást. Elsősorban olyan kisebb folyókon, csatornákon lehet eredményes használata, melyekben ez a halfaj nagyobb egyedsűrűséggel képviselteti magát. A keverék olyan összetevőket tartalmaz (selyemhernyó báb, parmezán), mely a domolykó étrendjéhez igazodik. Hatásfoka csontkukac illetve egyéb élő csalik hozzáadásával fokozható!

Extra Ponty
Ez az etetőanyag mindazokat a minőségi összetevőket tartalmazza, melyek egyetlen jó minőségű pontyos etetőanyagból sem hiányozhatnak. A keverék apró pelleteket is tartalmaz, mely még jobban megnöveli annak hatékonyságát. Az év bármely szakában bevethető, ez az extra minőséget képviselő pontyos etetőanyag!

Epres Ponty
Egy piros színű a horgászok által igen kedvelt intenzív eper illatú, eper aromával ellátott etetőanyag, mely elsősorban a ponty horgászatára ajánlott. Nagy népszerűsége nem véletlen, hisz ennek a keveréknek a pontyok nem tudnak ellenállni. A vízben jól oldódik és intenzív illatának köszönhetően a halakat a távolból is odavonzza. Nagy mennyiségű kender és lenmag őrleményt tartalmaz, melyek köztudottan étvágyfokozó hatással vannak a halakra. 

Folyó
Mint a neve is sugallja ez egy kimondottan folyóvízre kifejlesztett etetőanyag. Ahhoz, hogy egy etetőanyag a megfelelő hatást fejtse ki tartalmaznia kell azokat az alapanyagokat, melyeket a halak előszeretettel fogyasztanak. Ebben az etetőanyagban ezeket mind megtalálni! Legyen szó úszós, illetve etetőkosaras módszerről, márnáról, paducról, vagy keszegfélékről a River etetőanyag egy jó választásnak fog bizonyulni!

Ánizs
Nem lenne teljes egy etetőanyag család olyan etetőanyag nélkül, mely ánizst tartalmaz, kombinálva különböző őrölt, illetve pörkölt magvakkal mint például a kender, len, vagy napraforgó. Ez az etetőanyag mindezeket tartalmazza, így egy olyan keveréket alkot, mely elengedhetetlen a sikeres pontyhorgászatban. Eme etetőanyag igazi ereje az ánizsban rejlik, mely a pontyokra étvágyfokozó hatással van. Akár önmagában, akár különböző magvak, pelletek, hozzáadásával az év bármely szakában sikeresen bevethető.

Ponty Mézes
Egy világos színű, igen erős méz aromával rendelkező etetőanyag, mely egyik kedvenc csemegéje a pontyoknak és egyéb „édesszájú" halaknak. Ezzel az etetőanyaggal kiváló eredményeket érhetünk el extrém körülmények között is, zavaros vizekben, vagy nagyobb mélységekben, ahol a víz áttetszősége alacsony. Elsősorban a nyári hónapokban, meleg vízben ajánlott a használata!

Eper
Egy piros színű a horgászok által igen kedvelt intenzív eper illatú, eper aromával ellátott etetőanyag, mely elsősorban a ponty horgászatára ajánlott. Nagy népszerűsége nem véletlen, hisz ennek a keveréknek a pontyok nem tudnak ellenállni. A vízben jól oldódik és intenzív illatának köszönhetően a halakat a távolból is odavonzza. Nagy mennyiségű kender és lenmag őrleményt tartalmaz, melyek köztudottan étvágyfokozó hatással vannak a halakra.

Fokhagyma
Egy világos színű emberi orrnak kellemetlen illatú fokhagyma aromával ellátott etetőanyag, melyet elsősorban a kárász horgászatára javasolnak, de használatával meglepő eredményeket érhetünk el az intenzíven telepített pontyos vizeken is.

Ponty-Kárász
Egy jó minőségű, sárga színű erős citrom és narancs aromával rendelkező kárász, illetve a ponty horgászatára kifejlesztett etetőanyag, mely kiválóan fejti ki a hatását a hideg vizekben is, mikor azok hőfoka még nem éri el a 15 fokot. Különösen eredményesek lehetünk vele tavasszal, mikor a halak még óvatosan táplálkoznak, kapókedvük nem az igazi!

Mester ponty
A pontyhorgászatban a legkedveltebb aromák közé tartozik az eper, illetve a mandula. Ebben az etetőanyagban mindkettő megtalálható, és a kettő kombinációja egy igazán fogós, minőségi etetőanyagot eredményezett. Elsősorban meleg, 15 foknál melegebb vízre ajánlott. Hatásfoka különböző magvak és pelletek hozzáadásával fokozható!

Márna-paduc
Egy bármely évszakban egyaránt alkalmazható koriander magot is tartalmazó folyóvízi etetőanyag, mely egy kis élő csali, csontkukac hozzáadásával ellenállhatatlan hatást fejt ki. A javasolt mennyiség 1 kg etetőanyaghoz 200 gramm csontkukac. Ez a világos színű etetőanyag elsősorban a paduc horgászatára lett kifejlesztve.

Lucerna
Egy zöld színű különleges lucerna aromával rendelkező etetőanyag, mely kifejezetten az amur, illetve a ponty horgászatára lett kifejlesztve. Ez az etetőanyag nem csupán az etetés helyszínére vonzza a halakat, de több ideig ott is tartja őket. A keverék helybenntartó hatását különböző a ponty, illetve az amur által kedvelt magvakkal, peletekkel fokozhatjuk!

Amur-ponty
Egy piros színű különleges, édes, tutti-frutti aromával rendelkező etetőanyag, mely kifejezetten az amur, illetve a ponty horgászatára lett kifejlesztve. Ez az etetőanyag nem csupán az etetés helyszínére vonzza a halakat, de több ideig ott is tartja őket. A keverék helybenntartó hatását különböző a ponty, illetve az amur által kedvelt magvakkal, peletekkel fokozhatjuk!

Betain ponty
Egy jó minőségű, világos színű, betaint tartalmazó etetőanyag. Ennek az összetevőnek a fő tulajdonsága, hogy egy hosszan tartó éhségérzetet vált ki a halakból, mely arra készteti őket, hogy több ideig az etetés helyszínén tartózkodjanak, és folyamatosan táplálkozzanak. Ez az etetőanyag kiválóan alkalmazható egy több napos horgászaton, mikor nagyobb mennyiségű etetőanyagot juttatunk a vízbe. Az év bármely szakában használhatjuk!

Big Fish
Egy kifejezetten nagy testű halakra kifejlesztett etetőanyag, mely olyan pörkölt magvakat tartalmaz, melyeknek a nagyobb testű halak nem tudnak ellenállni. A tesztek bebizonyították, hogy ez az etetőanyag olyan körülmények között is helytáll, melyekben más etetőanyagok kudarcot vallanak. Különösen jól működik tiszta vízben, a nagy mélységekben történő horgászatoknál, mint amilyenek a bányatavak. Pontyra, dévérkeszegre illetve nagyobb testű keszegfélékre ajánlott!

Paduc
Egy bármely évszakban egyaránt alkalmazható koriander magot is tartalmazó folyóvízi etetőanyag, mely egy kis élő csali, csontkukac hozzáadásával ellenállhatatlan hatást fejt ki. A javasolt mennyiség 1 kg etetőanyaghoz 200 gramm csontkukac. Ez a világos színű etetőanyag elsősorban a paduc horgászatára lett kifejlesztve.   

Rák
Attól függetlenül, hogy folyóvízről, bányatórol, vagy egy nagyobb kiterjedésű állóvízről beszélünk köztudott, hogy az ott élő nagyobb testű pontyok előszeretettel fogyasztanak kagylót, sőt egyes vizeken, az képezi a pontyok fő táplálékforrását. Ennek az etetőanyagnak a kifejlesztésénél elsősorban ezt vették figyelembe. Módszertől függetlenül egyaránt alkalmazható folyóvízen, mint például a Dunán, illetve állóvízen. Megfelelő módon és helyen felkínálva, a siker nem marad el!

Verseny Speciál
Egy prémium minőségű etetőanyag, melyet Benzár Zsolt a több évi versenyhorgászatban szerzett tapasztalatait felhasználva fejlesztett ki. Olyan összetevőket tartalmaz mint, koriander, ánizs, szegfűszeg, melyek az összes békés halra nagy hatással vannak. Az etetőanyag akár verseny körülmények között is eredményesen alkalmazható. 
Kétféle, barna illetve fekete színben kerül forgalomba. Különböző aromák hozzáadásával egyaránt használható felmelegedő, meleg, illetve hideg vizekben is. Ennek az etetőanyagnak Romániában számos versenyhorgász szavazott bizalmat! 

Dévér
Ez egy kifejezetten a dévér horgászatára kifejlesztett, gondosan összeválogatott alapanyagokat tartalmazó etetőanyag, mely édes mézeskalácsot és kekszet tartalmaz. A megfelelő aromák hozzáadásával az év bármely szakában használható. Az etetőanyag hatásfokát szúnyoglárva hozzáadásával fokozhatjuk!
 
Feeder Speciál
Egy kiváló minőségű alap etetőanyag mely elsősorban az etetőkosárral történő horgászatra lett kifejlesztve. 
Attól függően, hogy milyen halra horgászunk, jól kombinálható a többi Benzár Mix etetőanyaggal, ennek köszönhetően, használható folyó, illetve az állóvízi horgászatoknál. 

Vanília
Egy kiváló minőségű, világos színű, vaniliával ízesített etetőanyag, mely édeskés ízének köszönhetően elsősorban a felmelegedő vizekben fejti ki hatását. Elsősorban a ponty és kárász horgászatához javasolt. Hatásfoka különböző magvak és pelletek hozzáadásával fokozható!
 
Sneci
Egy igen finom szemcséjű, világos színű etetőanyag, mely megfelelően nedvesítve egy az apró halak (küszök) számára vonzó felhőt képez. Elsősorban spiccbotos, gyors, apróhalas horgászathoz ajánlott, akár versenykörülmények között is
 
Halliszt
Nagy fehérjetartalommal rendelkező, igen tápláló etetőanyag, mely 20% hallisztet tartalmaz. Ez az összetevő a haltenyészetekből lehet ismerős a horgászok számára. 
Egy nagyon tartalmas etetőanyag melynek a nagyobb testű pontyok nem tudnak ellenállni!
 
Tutti-frutti
Édeskés ízű, tutti-frutti aromával rendelkező etetőanyag, mely kifejezetten a pontyfélék, édesszájú halak horgászatára lett kifejlesztve. Ez az etetőanyag nem csupán az etetés helyszínére vonzza a halakat, de több ideig ott is tartja őket. 
A keverék helybenntartó hatását különböző, a ponty, illetve az amur által kedvelt magvakkal, peletekkel fokozhatjuk!

Ponty alap
Egy kiváló minőségű, általános pontyos etetőanyag, mely tartalmazza mindazokat az összetevőket, melyek nem hiányozhatnak egy jó minőségű etetőanyagból sem. Ez az etetőanyag jól kombinálható más Benzár Mix pontyos etetőanyaggal, viszont önmagában is jó hatással van a pontyokra még egy több napig tartó, hosszú horgászat során is. 

Ponty betainos
Egy jó minőségű, világos színű, betaint tartalmazó etetőanyag. 
Ennek az összetevőnek a fő tulajdonsága, hogy egy hosszan tartó éhségérzetet vált ki a halakból, mely arra készteti őket, hogy több ideig az etetés helyszínén tartózkodjanak, és folyamatosan táplálkozzanak.
Ez az etetőanyag kiválóan alkalmazható egy több napos horgászaton, mikor nagyobb mennyiségű etetőanyagot juttatunk a vízbe. Az év bármely szakában használhatjuk!

Ponty fekete pelletes
Ez egy fekete színű etetőanyag, mely mindazokat a minőségi összetevőket tartalmazza, melyek egyetlen jó minőségű pontyos etetőanyagból sem hiányozhatnak. A keverék hatékonyságát fokozzák a benne található apró pelletek. Sötét színének köszönhetően a lehűlő, hideg vizekben is jól bevethető, mikor a halak óvatosabban táplálkoznak, amikor a világos színű etetőanyagok riasztó hatást kelthetnek.

Cikkszám Kép Ár Rendelt db. Kosár Egység ár Jellemző Kiszerelés
94001-074 BENZAR MIX CARP VAJSAV 1KG 1 090 Ft
- +
Kosárba 1090 Ft/KG Vajsav1 kg
94003-574 BENZAR MIX CARP VAJSAV 3KG 2 290 Ft
- +
Kosárba 763.33 Ft/KG Vajsav3 kg
94005-001 BENZAR MIX VANILIA 1KG 1 090 Ft
- +
Kosárba 1090 Ft/KG Vanília1 kg
94005-003 BENZAR MIX PONTY MÉZES 1KG 1 090 Ft
- +
Kosárba 1090 Ft/KG Ponty Mézes1 kg
94005-005 BENZAR MIX ANANÁSZ 1KG 1 090 Ft
- +
Kosárba 1090 Ft/KG Ananász 1 kg
94005-013 BENZAR MIX PONTY EPER 1KG 1 090 Ft
- +
Kosárba 1090 Ft/KG Ponty Eper1 kg
94005-020 Benzar Mix Szilvaorru Paduc Zöld 1kg 1 290 Ft
- +
Kosárba 1290 Ft/KG Szilvaorru Paduc Zöld1 kg
94005-035 BENZAR MIX PÁLINKA 1KG 1 090 Ft
- +
Kosárba 1090 Ft/KG Pálinka1 kg
94005-046 BENZAR MIX FOKHAGYMÁS 1KG 1 090 Ft
- +
Kosárba 1090 Ft/KG Fokhagyma1 kg
94005-048 BENZAR MIX PONTY ALAP 1KG 1 090 Ft
- +
Kosárba 1090 Ft/KG Ponty alap1 kg
94005-049 BENZAR MIX PONTY-KÁRÁSZ 1KG 1 090 Ft
- +
Kosárba 1090 Ft/KG Ponty-kárász1 kg
94005-050 BENZAR MIX NAGY PONTY 1KG 1 090 Ft
- +
Kosárba 1090 Ft/KG Nagy ponty1 kg
94005-051 BENZAR MIX AMUR-PONTY 1KG 1 090 Ft
- +
Kosárba 1090 Ft/KG Amur-Ponty1 kg
94005-052 BENZAR MIX KAGYLÓ 1KG 1 090 Ft
- +
Kosárba 1090 Ft/KG Kagyló1 kg
94005-054 BENZAR MIX FOLYÓVIZI SAJTOS (RIVER) 1KG 1 090 Ft
- +
Kosárba 1090 Ft/KG Folyóvízi sajtos1 kg
94005-058 BENZAR MIX PADUC FEKETE 1KG 1 090 Ft
- +
Kosárba 1090 Ft/KG Paduc fekete1 kg
94005-061 BENZAR MIX PONTY-KÁRÁSZ PIROS 1KG 1 090 Ft
- +
Kosárba 1090 Ft/KG Ponty-Kárász (piros)1 kg
94005-063 BENZAR MIX DÉVÉR SPECIAL 1KG 1 090 Ft
- +
Kosárba 1090 Ft/KG Dévér Special 1 kg
94005-073 BENZAR MIX TUTTI FRUTTI 1KG 1 090 Ft
- +
Kosárba 1090 Ft/KG Tutti Frutti1 kg
94005-088 BENZAR MIX CSOKI-NARANCS 1KG 1 490 Ft
- +
Kosárba 1490 Ft/KG Csoki-Narancs1 kg
94005-155 BENZAR MIX HALLISZTES 1KG 1 490 Ft
- +
Kosárba 1490 Ft/KG Halliszt1 kg
94005-190 BENZAR MIX BETAINE PONTY 1KG 1 490 Ft
- +
Kosárba 1490 Ft/KG Betaine Ponty1 kg
94005-301 BENZAR MIX VANILIA 3KG 2 290 Ft
- +
Kosárba 763.33 Ft/KG Vanília3 kg
94005-303 BENZAR MIX PONTY MÉZES 3KG 2 290 Ft
- +
Kosárba 763.33 Ft/KG Ponty Mézes3 kg
94005-305 BENZAR MIX ANANÁSZ 3KG 2 290 Ft
- +
Kosárba 763.33 Ft/KG Ananász 3 kg
94005-313 BENZAR MIX PONTY EPER 3KG 2 290 Ft
- +
Kosárba 763.33 Ft/KG Ponty Eper3 kg
94005-346 BENZAR MIX FOKHAGYMÁS 3KG 2 290 Ft
- +
Kosárba 763.33 Ft/KG Fokhagyma3 kg
94005-349 BENZAR MIX PONTY-KÁRÁSZ 3KG 2 290 Ft
- +
Kosárba 763.33 Ft/KG Ponty-Kárász3 kg
94005-351 BENZAR MIX AMUR-PONTY 3KG 2 290 Ft
- +
Kosárba 763.33 Ft/KG Amur-Ponty3 kg
94005-352 BENZAR MIX KAGYLÓ 3KG 2 290 Ft
- +
Kosárba 763.33 Ft/KG Kagyló3 kg
94005-354 BENZAR MIX FOLYÓVIZI SAJTOS (RIVER) 3KG 2 290 Ft
- +
Kosárba 763.33 Ft/KG Folyóvízi Sajtos3 kg
94005-361 BENZAR MIX PONTY-KÁRÁSZ PIROS 3KG 2 290 Ft
- +
Kosárba 763.33 Ft/KG Ponty-Kárász Piros3 kg
94005-388 BENZAR MIX CSOKI-NARANCS 3KG 2 290 Ft
- +
Kosárba 763.33 Ft/KG Csoki-Narancs3 kg
94005-500 BENZAR MIX BIG FISH 1KG 1 490 Ft
- +
Kosárba 1490 Ft/KG Big Fish1 kg
94005-550 BENZAR MIX VERSENY SPECIAL BLACK 1KG 1 290 Ft
- +
Kosárba 1290 Ft/KG Verseny Special Black1 kg
94005-555 BENZAR MIX VERSENY SPECIAL 1KG 1 290 Ft
- +
Kosárba 1290 Ft/KG Verseny Special 1 kg
94005-556 BENZAR MIX PONTY EXTRA 1KG 1 290 Ft
- +
Kosárba 1290 Ft/KG Ponty Extra1 kg
94005-695 BENZAR MIX PONTYOS PELLETES FEKETE 1KG 1 290 Ft
- +
Kosárba 1290 Ft/KG Pontyos Pelletes fekete1 kg
94008-021 BENZAR MIX AMÚR LUCERNA 1KG 1 290 Ft
- +
Kosárba 1290 Ft/KG Amur-Lucerna1 kg
94008-051 BENZAR MIX FEEDER SPECIAL 1KG 1 290 Ft
- +
Kosárba 1290 Ft/KG Special Feeder1 kg
94008-056 BENZAR MIX SPECIAL SZIVAORRÚ PADUC MÁRNA 1KG 1 290 Ft
- +
Kosárba 1290 Ft/KG Special Szilvaorrú Paduc Márna1 kg
LIFTEZŐ ETETŐANYAG
990 Ft
Részletek
JOKER ETETŐANYAGOK
1 690 Ft
Részletek
TIMÁR MIX ETETŐANYAG 1KG, 3KG
990 Ft-tól
Részletek
BENZÁR ICE MIX ETETŐANYAG 500G
890 Ft
Részletek
Premium Method Mix
2 290 Ft
Részletek
SBS PREMIUM PVA BAG MIX 1KG
2 290 Ft
Részletek
Hideg vízi pontyok rakóssal
Megjelent: 2024. március 16. | Forrás: Csala Viktor

Az első, erős napsugarak megjelenésével a horgászok zöme óvatosan ugyan, de megjelenik a vízparton. Ebben az időszakban, amikor még a vízhőfoka nem éri el az 5 celsius fokot, nehéz kapásra bírni a halakat. Kiemelt fontosságú az átgondolt tudatos horgászat. Alig vártam, hogy kijussak a vízpartra és horogra csaljam a holtág pontyait. Szeretem a tél végi és tavasz eleji horgászatokat, sokat lehet taktikázni, talán ilyenkor tud a legtöbbet fejlődni az ember. Rengeteg ...

Küszök ütemre
Megjelent: 2023. december 30. | Forrás: Csala Viktor

A küszök létezéséről minden pecás tud, de valahogy mindig csak akkor kerülnek előtérbe amikor csalihalakat akarunk fogni, de van amikor ez is nehézséget okoz. Valahogy akkor sosem akad a horgunkra, amikor szükség lenne rá. Ebben szeretnék egy kis segítséget nyújtani. A szélhajtókat nagyon sokszor lehet látni mutatják magukat csapatokban mozognak szedegetik a vízbe pottyant rovarokat és az apró kis táplálékokat. A ragadozó halaink fontos tápláléka sokszor mutatják ...

Az öntözőcsatorna halai
Megjelent: 2023. október 07. | Forrás: Csala Viktor

Többször mikor elhagytam a Szeged táblát egy csatornán kellett áthaladnom. Évek óta nézegettem az útról, ezt a 2-3 méter széles kis medret. Az egyik fele magán terület táblával büszkélkedett, de az út túloldalán egy zsilip állta útját majd kanyargott a messzeségbe. Térképen megnéztem a csatornát majd utána pár telefonhívás következett és a megfelelő utána járás után lehetett gondolkozni azon, hogyan is pecázzuk meg ezt a vizet. Fontos, ha elhagyatott helyet ...

Fókuszban a sajtos íz!
Megjelent: 2023. szeptember 02. | Forrás: Csala Viktor

A vadvízi horgászat szerelmeseként, már alig vártam, hogy a nyárfa pihe lehetővé tegye a horgászatot. Kicsit túlzás, hogy lehetővé tette jól ismerve a szőke folyót van egy két hely, ahol kevésbé rakja ezt az „áldást” a zsinórra, de ez is a természet része. Ahhoz nem fér kétség, hogy a Tisza a kedvenc horgász vizem megannyi kihívást, de legalább ugyanannyi lehetőséget rejt magában. Azt gondolom az igazi horgászatok ezeken a vizeken zajlanak és az ehhez hasonló ...

Örömpeca a Dunán
Megjelent: 2023. július 19. | Forrás: Raffer Kristóf

Soha nem titkoltam, hogy melyik vízen szeretek horgászni a legjobban, hiszen gyerekkorom óta horgászom a Dunán és ez a fajta peca áll a szívemhez legközelebb. Egyik nap gondoltam egyet és kora délután el is látogattam az öreg folyóra, bízva abba, hogy esetleg az estébe bele próbálva sikerül majd egy-egy termetesebb halat is szákba terelni. Duna….mesébe illő környezet. Leginkább, ezért a látványért kedvelem. Ha nem fognék halat, már akkor is megéri, ...

Olaszosan a Tiszán: bolognai horgászat
Megjelent: 2022. október 12. | Forrás: Ország Bálint

A nyaralások során nálam a horgászat csak mellékes dolog, viszont mivel általában valamilyen vízparton töltjük a szabadságot, így mindig hagyok helyet a bőröndben a halfogásra alkalmas eszközök számára. Idén Olaszország volt a célpont, ahol bizony még a tengerparti városokban is bolognai bottal kergetik a halakat a helyiek. Látva őket nekem is nagyon megjött a kedvem egy kis úsztatós horgászathoz a Tiszán, amire nem is kellett sokat várnom… Az olaszok horgász ...

Keszeghorgászat meglepetésekkel
Megjelent: 2021. június 26. | Forrás: Szabó Bence

A célzott keszeghorgászat számomra az egyik legkedvesebb technika, hiszen egy nagyon mozgalmas, sok esetben kiszámíthatatlan horgászati stílusról van szó. Emellett természetesen sok feederes versenyen is a keszegfélék jelentik a fő fogható halfajt, így fontos, hogy erről a fajta horgászatról is annyi információt gyűjtsek a hétköznapi pecák során, amennyit csak tudok. Ezúttal egy számomra ismeretlen tórendszer, a Benta Tavak 1-es számmal jelölt vízfelületére esett ...

Téli paducok bolóval
Megjelent: 2020. december 02. | Forrás: Halmos Mihály

Nagyon sok hozzám hasonló gondolkodású folyóvízi horgász vallja, hogy az igazi paduchorgászat az ősz végével érkezik el. A hűlő vizekben nagy számban gyülekezik, helyenként bizony nagyon közel a parthoz, ezért eredményesen és hatalmas élvezettel horgászhatunk rájuk rövidebb bolognai bottal és a könnyebben kezelhető kisebb úszókkal. Erőtől duzzadó szákfej méretű dunai paduc feederrel, de higgyétek el, bolóval megfogni őket az igazi. Novemberi ...

Bolóval a Dunán
Megjelent: 2020. szeptember 19. | Forrás: Halmos Mihály

Évek nagyon hosszú sora óta a pergetés mellett a legszeretettebb módszerem a nyári folyóvízi bolózás. Tudjátok, az az igazi vízben állós, gondtalan, sokhalas fajta, javarészt paduccal és be-beeső márnákkal, szilvaorrúakkal. Mindennek megvalósulásáról a tartósan húsz fok fölé melegedő Duna és az illatozó sajtos kaja gondoskodik, nekünk pedig egy dolog maradt csak, hogy úszónkat pontosan, az etetés sávján vezessük!  Az egyik legkönnyebb és legkezesebb ...

Match bottal télen
Megjelent: 2020. február 06. | Forrás: Frankó Zoltán

Az éghajlatváltozás, az elmúlt évek enyhe telei négy évszakossá tették a békés halak horgászatát, leginkább dévérkeszegre és pontyra horgászom ebben az időszakban. Nekem erre 2-3 órányi idő is elegendő, így munka után bátran elindulok egy közeli vízre. Van néhány fontos tényező, amihez alkalmazkodni kell annak, aki télen szeretné becserkészni a keszegeket, kárászokat, pontyokat. Talán a két legfontosabb a nappalok rövidsége és a pillanatnyi időjárási ...

Feederrel a téli Dunán
Megjelent: 2020. február 01. | Forrás: Szabó Bence

Legutóbb 2017-ben volt igazán kemény tél, amely természetesen a Dunát, a dunai pecásokat sem kímélte. Az emlékezetes jégzajlás bizony nemcsak a horgászatot lehetetlenítette el, de nagyon komoly károkat is okozott az épített és természetes környezetben, hiszen stégeket zúzott porrá, hajókat, csónakokat tett tönkre, megmutatva ezzel, hogy azért a víz az úr. Szerencsére idén közel sem ilyen rossz a helyzet, sőt, még a vízállás is kifejezetten kedvező a nagydunai ...

Dunai feederes praktikák
Megjelent: 2020. február 05.
Benzár Zsolt és Szabó Bence együtt látogattak el a Dunára, ahol egy rendkívül agyalós, ugyanakkor fantasztikus fogásokban gazdag napot tölthettek el. Nem volt egyszerű dolguk a srácoknak, hiszen a pálya meglehetősen akadós volt, így jó néhány halat veszítettek, mire minden apró részlet a helyére került és végre beindulhatott a halfogás! A Duna több halfaj képviselőjével is megajándékozta a fiúkat, hiszen márnát, koncért és domolykót is fogtak ezen a rövid, reggeltől szürkületig tartó pecán. Különleges végszerelékekből és folyóvízi praktikákból nem lesz hiány a filmben!
Olt völgyi paducok és márnák bolognai bottal
Megjelent: 2020. január 08.
Az Olt szeszélyes vízállása sokszor megtréfálja a horgászokat, ezért is jó a bolognai botos technika, mert könnyű alkalmazni a változó körülmények között is. Egy ilyen szituációba csöppent bele Benzár Zsolt, aki megmutatta a technikában rejlő lehetőségeket.
A holtág ezüstös lakói
Megjelent: 2019. május 09.
Második legnagyobb folyónk, a Tisza számos holtágat hagyott hátra a folyószabályozást követően. Szabó Bence ezúttal a Szegedtől délre található holtág rendszer Lisztes nevű szakaszára látogatott el, ahol egy ízig vérig tavaszias kárászhorgászatban volt része. No, a holtág lakói nem adták ám magukat könnyen, de néhány apró fortélynak köszönhetően sikerült belőlük szép számmal fogni! 
Így készülünk mi egy versenyre!
Megjelent: 2019. április 11.
A versenyszerű horgászatnak megvan a maga varázsa. Nagyon komoly munka előz meg egy-egy országos versenyt, a felkészülés már hónapokkal a megmérettetés előtt kezdődik. A 2018-as Klubcsapatok Feeder Országos Bajnokságát Somogy megye szívében, a Desedán rendezték, csapatunk pedig már jóval a versenyt megelőzően igyekezett rájönni az ottani halfogás titkaira. Ebbe nyerhet most mindenki betekintést, hiszen adásunkban Szabó Bence, Varsányi Miklós és Ujszászi Dániel mutatja be, hogy hogyan zajlik az egyik első horgászat egy ismeretlen versenypályán!
Az Olt torpedói
Megjelent: 2019. március 14.
Az olt folyó völgye sok szép halat rejt, megfogásuk azonban nem egyszerű a gyors folyású vízben. Az egyik lehetséges megoldás, a Bolognai botos módszer, amely pont a hasonló vizekre lett kitalálva, Ennek a lehetőségét vizsgálva látogattunk el erre a festői szépségű folyóra.