RYOBI ZAUBER TM ORSÓ
Terhelhetősége
Fárasztás hatékonysága
Futása
Fékrendszer
Zsinórrakás
Ár-érték arány

Ryobi Zauber TM orsó

Kevés olyan orsó van amely azt a megbízhatóságot és stabilitást tudná nyújtani, mint a Ryobi Zauber!

Fém ház és fém dob a jellemzője ennek a nyolc csapágyas, csúcsminőségű orsónak.

Első ránézésre kicsinek tűnik a harcsázó pergetésre ez a teljes mértékben fémből készült orsó, de ha részletesebben megnézzük, láthatjuk, hogy sugárzik belőle az erő.

Mint minden Ryobi orsóról, erről is elmondhatjuk, hogy a precíz illesztés és a finom fékrendszer az erőssége. A sima futás eléréséhez nagyban hozzájárul a 8+1 csapágy alkalmazása.

A kétsebességű, oszcillációs (Wormshaft) tengelyemelő szerkezet és a csapágyazott zsinórvezető görgő használatával a fonott zsinór elrendezése is tökéletes.

Az erősített felkapó kar és a kiváló fék lehetővé teszik a kapitális példányok fárasztását.

A gombnyomással behajtható karral ellátott verzió ide kattintva érhető el.

Az orsó minden egyes darabjáról az erő és a megbízhatóság sugárzik. A zökkenőmentes futást garantáló, precíz illesztésekkel szerelt meghajtás strapabíró, a kiemelkedő minőségű orsókra jellemző fém házban kapott helyet.
Az orsókon egyre gyakrabban találkozhatunk fém dobbal. A könnyített, külső fizikai hatásokkal és a korrózióval szemben ellenálló, klasszikus fazonú dob használata elegáns megjelenést kölcsönöz az orsónak.
Az orsóra tökéletes működésű letapadás mentes első fék került. Nagy előnye, hogy használatával elkerülhetjük a fárasztott hal hirtelen kirohanásaiból adódó halvesztést. Az orsó fékjét érdemes már a horgászat előtt oly módon beállítani, hogy összhangban legyen a szerelék többi elemével. Az orsó dobján található fékerő állító csavar használatával a fárasztás menete gyorsan és hatékonyan kontrolálható.
Cikkszám Kép Ár Rendelt db. Kosár Méret Csapágy Fékrendszer Áttétel Orsóház anyaga Orsódob Zsinórkapacitás Súly Változat
22106-200 ORSÓ RYOBI ZAUBER 2000 8+1CS TM (Ehhez a termékváltozathoz nem tartozik egyedi termékkép, ezért a fő termékképet jelenítettük meg.) 48 990 Ft
- +
Kosárba 20008+1Elsőfék5,1:1FémAlumínium0,23 mm / 155 m233 gTM
BLACK FIGHTER SPIN ORSÓ
9 990 Ft
Részletek
RYOBI ZAUBER 8+1 ORSÓ
57 990 Ft-tól
46 990 Ft-tól
Részletek
KAMASAKI SUPER FD ORSÓ
3 390 Ft
Részletek
WIZARD SAMURAI SPIN ORSÓ
11 490 Ft-tól
Részletek
BOKOR PRO SPIN ORSÓ
13 490 Ft-tól
12 320 Ft-tól
Részletek
RYOBI CYNOS III ORSÓ
32 990 Ft-tól
24 990 Ft-tól
Részletek
A Békésszentandrási duzzasztó ragadozói
Megjelent: 2022. augusztus 03. | Forrás: Őze Dániel

Régóta tervben volt a Körös és annak mentén található vízterületek ragadozóállományának feltérképezése és becserkészése, melynek első állomása számomra, az igazán sok és pozitív visszajelzéssel bíró Békésszentandráson található duzzasztó volt. Ezen rapid, pár órás pünkösdi horgászat kapcsán remélem, másnak is meghozom a kedvét a Körösök felfedezéséhez. Maga a helyszín nem csupán egy vízügyi létesítmény, hanem turisztikai látványosság ...

Pergető kiegészítők és csali tippek
Megjelent: 2021. április 03. | Forrás: Lukácsi Béla

Amikor pergetésről van szó, általában a csalikról esik kérdés, vagy esetleg a csalik kiegészítőjéről, mondjuk egy jig horogról, vagy cseburashkáról. De sok kérdés merül fel a botokról azok erősségéről, vagy arról milyen orsót rakjunk a botra, azon milyen zsinórt használjunk. A pergetés kiegészítőjei már kevesebbszer kerülnek előtérbe, pedig nagyon fontosak tudnak lenni, hiszen ezek nélkül sokszor elképzelhetetlen a horgászat, vagy legalább is nagyon hiányoznak, ...

Olt völgyi paducok és márnák bolognai bottal
Megjelent: 2020. január 08.
Az Olt szeszélyes vízállása sokszor megtréfálja a horgászokat, ezért is jó a bolognai botos technika, mert könnyű alkalmazni a változó körülmények között is. Egy ilyen szituációba csöppent bele Benzár Zsolt, aki megmutatta a technikában rejlő lehetőségeket.
November utolsó kárászai
Megjelent: 2019. december 05.
A kárászok a késő őszi időszakban már nagyobb csapatokba verődnek, így egy megfelelő taktikával szép zsákmányra tehetünk szert. A legnépszerűbb módszerrel feederrel horgászunk erre a népszerű halfajra.