CXP PRO LONG CAST RUNNER 8000 ORSÓ
Terhelhetősége
Távdobáshoz
Nyeletőfék
Zsinórrakás
Ár-érték arány

Carp Expert Pro Long Cast Runner orsó

A CXP márka a békéshalas horgászathoz, illetve pontyhorgászathoz is rendkívül széles termékpalettát kínál. Ezen LC, távobó nyeletőfékes orsó is ezt a szegmenst bővíti.

A mai modern pontyhorgászat egyik sarkallatos pontja lett mára a távoli horgászat. Sok horgászhelyen 100-150 métert kell dobni a megfelelő törés vagy nádas, a jó haltartó helyek eléréséhez. A behordás is egy alternatíva, e helyek eléréséhez, az orsó nagy zsinórkapacitású dobja erre is teljesen alkalmas, de akinek nem áll rendelkezésére csónak, az Ő számára csak a dobós peca jöhet szóba, amihez is egy heavy feeder vagy bojlis pálcával kiegészülve, elérhetőek ezek a távlatok.

Fontos kiemelni a nagyobb keverőgyűrűs botok használatát távdobáshoz, mivel kisebb ellenállást generálnak dobás közben.

Az orsóház anyaga extra keménységű grafit, mindezt egy gyönyörű fekete külső dizájnban összehangolva, a külsejére nem lehet panasz, rendkívül impozáns darab.

Az alap dob anyaga alumínium, a pluszban hozzá járó dob pedig grafit. A fém dobon természetesen a klipsz is tartós fém, melynek használata garantálja a pontos, egy helyre történő horgászatot.

Zsinórkapacitása kiemelkedő, 0,30-as damilból akár 460 méter is a dobra csévélhető, behúzós pecáknál ez jól fog jönni. Ergonómikus, erős fém hajtókarjával pillanatok alatt, könnyen kitekerhetőek, még a nehezebb végszerelékek is.

7+1 csapágy biztosítja a rendkívül sima futást, melyek nagy része a masszív grafit házban kapott helyet, a meghajtással együtt. Elsőfékes modell, mely párosul egy hátsó nyeletőfékkel, melynek használata növelni tudja a horgászat komfortját.

Áttétele: 4,1:1, ami nagy dob átmérővel párosulva jelentős mennyiségű zsinórt húz be egy tekerésre (90 cm). Külön kiemelendő tulajdonságai között szerepel a lassú dobemelés.

Ennek köszönhetően a zsinór menetei gyönyörűen egymás mellé kerülnek, ezáltal dobás során azok nem keresztezik egymást, így szinte ellenállás nélkül peregnek le a dobról. Biztosított a hosszú és pontos dobások kivitelezhetősége.

Bojlis vagy heavy feederekhez szuper választás a termék, ha 100 méter felett lehet a keresett, nagyobb halakat megtalálni.

Az orsókon egyre gyakrabban találkozhatunk fém dobbal. A könnyített, külső fizikai hatásokkal és a korrózióval szemben ellenálló, klasszikus fazonú dob használata elegáns megjelenést kölcsönöz az orsónak.

Az orsó hátuljában található nyeletőfék bekapcsolásával a hal képes zsinórt lehúzni a dobról. Ennek főleg éjszaka és rablóhalas horgászatnál van fontos szerepe. Míg az utóbbinál megkönnyíti a nyeletés folyamatát, addig az éjszakai horgászatnál elkerülhető, hogy a hal a botunkkal együtt távozzon. A nyeletőfék keménysége az orsó hátuljában lévő csavarral szabályozható. Fontos, hogy a fárasztáskor mindenképpen a dobban lévő főféket kell használni! Fárasztásra a nyeletőfék nem alkalmas, túlzott terhelése orsó károsodását idézheti elő. Bevágás előtt a nyeletőfék legyen kikapcsolt állapotban, mert ellenkező esetben nagy mennyiségű zsinór szaladhat le az orsóról, ami nem kívánt csomók kialakulásához vezethet. A nyeletőfékes orsók egyre népszerübbek a horgászok körében. Mára a klasszikus fenekező és feeder horgászok is nagy előszeretettel használják ezt az univerzális orsótípust.

Cikkszám Kép Ár Rendelt db. Kosár Méret Csapágy Fékrendszer Áttétel Orsóház anyaga Orsódob Zsinórkapacitás Súly
20113-800 CXP PRO LONG CAST RUNNER 8000 ORSÓ 30 990 Ft
- +
Kosárba 80007+1Elsőfék + Nyeletőfék4.1:1GrafitAlumínium + Grafit pótdob0,30 mm / 460 m637 g
BANAX HELICON 5600NF ORSÓ
28 990 Ft
17 990 Ft
Részletek
LINEA ALL BLACK NYELETŐFÉKES HORGÁSZORSÓ MONOFIL ZSINÓRRAL
9 490 Ft
Részletek
LINEA VIGOR CARP NYELETŐFÉKES HORGÁSZORSÓ
6 990 Ft-tól
Részletek
LINEA HYPER CARP NYELETŐFÉKES HORGÁSZORSÓ
8 990 Ft-tól
Részletek
LINEA VIGOR CARP NEW NYELETŐFÉKES ORSÓ ZSINÓRRAL
6 490 Ft
Részletek
KAMASAKI SUPER RUNNER ORSÓ
6 290 Ft-tól
Részletek
TOP 10 karácsonyi ajándék ötlet feeder horgászoknak
Megjelent: 2019. december 06. | Forrás: Szabó Bence

Rohamléptekkel haladunk az év talán legszebb, legmeghittebb időszaka, a karácsony felé. Az ünnep közeledtével sokunkban ott motoszkál, hogy vajon mivel ajándékozzuk meg szeretteinket. Természetesen a karácsony nem szabad, hogy kizárólag az ajándékokról szóljon, azonban egy jól eltalált meglepetés nagy örömet okozhat családtagjaink, esetleg barátaink számára. Márpedig adni jó, nagyon jó! A következőkben összeszedtem azokat az ajándék ötleteket, amelyeknek úgy ...

Árulkodó RSD - Skultéti László
Megjelent: 2024. március 07.

A horgászatban talán az a legszebb, és legnagyobb kihívás, hogy a természet részévé válva, annak jeleit figyelve juthatunk el kapásig. Skultéti László ez alkalommal is a megfigyeléseinek köszönhette a sikert, hiszen, bár eredetileg úgy tervezte, hogy mindkét botjával a medret vallatja majd, miközben felszerelte horgászbotjait, felfigyelt rá, hogy tőle balra, a sás egy kiszögellésénél már többedszer gyöngyöződik fel egy-egy buboréksor és a sás széle is meg-megrándul, biztos jelét adva a pontyok jelenlétének. Ennek hatására döntött úgy, hogy az egyik végszerelékét a sás elé helyezi el, minek köszönhetően egy igazán sikeres horgászatban lehetett aztán része.

Nádszéli methodozás nagy pontyokra
Megjelent: 2020. szeptember 02.

A Homoródszentpáli nagyhalas tó messzeföldön híres nagy pontyairól, de hogyan foghatunk belőlük szebb példányokat eggyetlen nap alatt? Megtudhatják filmünkből.

Csurgó nagypontyai - 2. rész
Megjelent: 2019. november 13.
A film második részéből kiderül, hogy mi történt a Fehérvárcsurgói-víztározón Bencével az éj leple alatt, na meg a horgászat második napján! A türelem és a kitartás, ha némi szerencsével is párosul, fantasztikus élményekben lehet részünk egy ekkora vízen is. Hatalmas izgalmakra van kilátás, hiszen a horgászat java még csak most jön! Nagytestű pontyokból nem lesz hiány! 
Csurgó nagypontyai - 1. rész
Megjelent: 2019. november 07.
A fehérvárcsurgói Víztározó messze földön híres nagypontyait vette üldözőbe ezúttal Szabó Bence. A tározó nem egy tipikus feederes pálya, hiszen a bojlis technika és a behúzós horgászat az, ami itt igazán eredményre vezet. Ennek ellenére kellő felkészültséggel, kitartással és némi szerencsével fantasztikus horgászatban lehet része az embernek feeder bottal is ezen a hatalmas vízen! Hogy Bence mit fogott az itt eltöltött másfél nap alatt? A filmből kiderül! ;)  Az első részben a horgászat első napjának részleteibe nyerhet minden érdeklődő betekintést, az egy hét múlva megjelenő második részben pedig jön a folytatás, a finálé!