CARP EXPERT PRO POWER FEEDER 5000 ORSÓ
Terhelhetősége
Távdobáshoz
Futása
Carp Expert Pro Power Feeder 5000 orsó

Kifejezetten a feeder technikához készített modell, mely a medium-heavy, heavy karakterű, de akár a távdobó botokhoz is kitűnő választást nyújt. Nagy méretű dobja alkalmassá teszi távdobáshoz, de masszívitása a folyóvízi horgászat igényeit is kielégíti. Grafit ház, fém dob és fém hajtókar, az erős, ám mégsem túlságosan nehéz orsók alapkövetelménye.

A grafit ház kellő tartást ad az orsónak, megfelelő foglalatot biztosítva a meghajtásnak. A fém dobról könnyedén pereg le a zsinór, nincs koptató hatása a peremnek, ami más orsóknál a dobás távolságát is csökkentheti. A fém hajtókarral pedig könnyedén tekerhetjük ki a nagy tömegű végszerelékünket és kellő lendülettel tudjuk felcsévélni a fárasztás során a visszanyert zsinór métereit. 5+1 csapágy biztosítja a kellemes és kellően sima futást az eszközön. 4,4:1-es áttétele a nagyméretű dobbal, egy tekerésre is rengeteg zsinórt felszed (75 cm), ami a nagy távolságok meghorgászásánál vitathatatlan előny.

A modellhez egy grafit pótdob is tartozék, mely lehetőséget ad a lehetőségekhez mérten, legjobban alkalmazkodni az adott szituációkhoz, egy plusz zsinórral a horgásztáskában.

Gyorsfékes modell, mely a modern feederbotos horgászatban, igazán kedvező tulajdonságnak számít, akár a nagyobb halakra való horgászatkor is élvezhető ezen kedvező funkció.
Az orsó meghajtása grafit házban kapott helyet. Megbízhatóságának, strapabíróságának és a kényelmes használatot segítő könnyű felépítésének köszönhetően a grafitház az orsó gyártok kedvelt alapanyaga.
A távdobó orsókra jellemző, nagy zsinórkapacitású könnyűfém dob került az orsóra. A nyújtott, kúpos forma segíti dobáskor a zsinór leszaladását. Az orsó peremére kopásálló, kis súrlódási együtthatóval rendelkező bevonat került, ami megnyújtja a dobás hosszát és a zsinórt is kíméli.
Az orsóra tökéletes működésű letapadás mentes első fék került. Nagy előnye, hogy használatával elkerülhetjük a fárasztott hal hirtelen kirohanásaiból adódó halvesztést. Az orsó fékjét érdemes már a horgászat előtt oly módon beállítani, hogy összhangban legyen a szerelék többi elemével. Az orsó dobján található fékerő állító csavar használatával a fárasztás menete gyorsan és hatékonyan kontrolálható.
Cikkszám Kép Ár Rendelt db. Kosár Méret Csapágy Fékrendszer Áttétel Orsóház anyaga Orsódob Zsinórkapacitás Súly
20112-350 Orsó CXP Pro Power Feeder 5000 14 490 Ft
- +
Kosárba 50005+1Elsőfék4,4:1GrafitAlumínium + Grafit pótdob0,30 mm / 175 m431 g
CARP HUNTER FEEDER RUNNER 6000 ORSÓ
9 490 Ft
4 495 Ft
Részletek
CARP EXPERT NEO LONG CAST FEEDER 6000 ORSÓ
12 490 Ft
Részletek
CARP EXPERT FEEDER NEO NYELETŐFÉKES ORSÓ
15 490 Ft
Részletek
ORSÓ INTRUDER FEEDER
7 990 Ft
Részletek
CARP EXPERT PRO POWER METHOD FEEDER 6000 ORSÓ
15 490 Ft
Részletek
SONIK SKSC COMMERCIAL FEEDER ORSÓ
18 990 Ft
Részletek
Nincs kapcsolódó cikk
Energofish Magazin - 2020 április
Megjelent: 2020. április 29.
Csukázáshoz és süllőzéshez ad tippeket Lukácsi Béla, Szabó Bence segítségével két eredményes method technikát hasonlítunk össze. Partközeli feederezésben is lehet részünk, de a gyerekek is középpontba kerülnek, megnézzük hogyan tudjuk megszerettetni a gyerekekkel a horgászatot.