BANAX KOÓS SI 7000P 6CS ORSÓ
Terhelhetősége
Fárasztás hatékonysága
Fékrendszer

 

Banax Koós SI7000P harcsázó orsó

Kivitelezéséhez rengeteg tapasztalatra és hozzáértésre volt szükség, erről árulkodik minden apró részlete.
A kiegyensúlyozott, bivalyerős első fékrendszer precízen állítható, ami különösen nagy szerepet kap a fárasztás alatt.

A 6 darab rozsdamentes golyóscsapágy alkalmazása és a remek, lassított áttétel (3.7:1) használata sokkal nagyobb erőátvitelt eredményez.

A kis áttétel a nagyméretű dob alkalmazása miatt egyáltalán nem hátrány. Sőt, további különlegessége ennek a robusztus orsónak a hidegen sajtolt dúralumínium dob. A dupla vastag dobtengely és a zárt, akár a tengervíznek is ellenálló csapágyak garantálják a hosszú élettartamot.

Az orsóra tökéletes működésű letapadásmentes első fék került. Nagy előnye, hogy használatával elkerülhetjük a fárasztott hal hirtelen kirohanásaiból adódó halvesztést. Az orsó fékjét érdemes már a horgászat előtt oly módon beállítani, hogy összhangban legyen a szerelék többi elemével.

Az orsó dobján található fékerő állító csavar használatával a fárasztás menete gyorsan és hatékonyan kontrollálható. A nagytestű halak fárasztásakor elengedhetetlen a megbízható felszerelés.

A fémházzal készült orsó nem csak megjelenésében, de minőségében is a felsőkategóriába tartozik.


Az orsóhoz illeszkedő pótdob ide kattintva érhető el.

A nagytestű halak fárasztásakor elengedhetetlen a megbízható felszerelés. A fémházzal készült orsó nem csak megjelenésében, de minőségében is a felsőkategóriába tartozik.
Az orsókon egyre gyakrabban találkozhatunk fém dobbal. A könnyített, külső fizikai hatásokkal és a korrózióval szemben ellenálló, klasszikus fazonú dob használata elegáns megjelenést kölcsönöz az orsónak.
A felsőkategóriás orsókra jellemző óriáslamellás első fék rendszer került az orsóba, mely a precíz illesztésekkel szerelt meghajtással kombinálva legyőzhetetlen párost alkot. Főleg kapitális halak fárasztásakor fontos, hogy az orsó elején lévő csavarral az orsó fékereje széles határok közt pontosan az éppen szükséges igényekhez hangolható.
Cikkszám Kép Ár Rendelt db. Kosár Méret Csapágy Fékrendszer Áttétel Orsóház anyaga Orsódob Zsinórkapacitás Súly
21601-702 ORSÓ BANAX SI 7000P 6CS KOÓS SZÉRIA CNC KARRAL 41 990 Ft
- +
Kosárba 70006Elsőfék3,7:1FémFém0,52 mm / 240 m945 g
BANAX KOÓS SI7000P CNC KAR
6 990 Ft
Részletek
ET SPECIALIST CATFISH ORSÓ
14 490 Ft
Részletek
RYOBI SAFARI ORSÓ
53 990 Ft-tól
43 990 Ft-tól
Részletek
WFT PRO SALT 2 9+1 ORSÓ
79 120 Ft-tól
60 390 Ft-tól
Részletek
KAMASAKI SUPER CAT 8000 HARCSÁZÓ ORSÓ
12 990 Ft
Részletek
ARNO GIANT CAT ORSÓ
20 990 Ft
17 990 Ft
Részletek
Fantasztikus küldetés
Megjelent: 2024. február 03. | Forrás: Koós Ferenc

A csapattal egy fantasztikus idényen vagyunk túl. Az idei tavaszi idény kicsit korábban indult a megszokottnál, a harcsák március közepére minden vízen kivermeltek. Az időszaknak megfelelően a harcsások élménybeszámolói záporoztak a különböző felületeken. Egyre többen ismerik fel és élnek a koratavaszi táplálkozási hullám adta fogási lehetőségekkel. Ennek a kihagyhatatlan időszaknak az előnyeit nekünk, a Koós Catfish csapatnak is sikerült kihasználni. Kiemelkedően ...

Kisgyalánban jártunk
Megjelent: 2023. november 18. | Forrás: Koós Ferenc

A kedvenc vizeim közé tartoznak a tőzegbánya tavak. A haleltartó képességük átlagon felüli, kiváló életteret nyújtanak a vízivilág számára. 2019. tavasza óta én és Czimmermann Gábor (Csoszi)-val egy verseny csapatot alkotunk, a neve: Koós Catfish Team. Tőzeges környezet. Ebben a tőzeges környezetben sikeresebbek az ívások, gyorsabban növekszenek az ivadékok és rengeteg búvóhely biztosítja a magas megmaradási arányukat is. Az eltartó ...

Alapkészségek
Megjelent: 2023. augusztus 26. | Forrás: Koós Ferenc

Az idei télen több időt szántam a felszerelésem meg újítására, mint általában szoktam. A sokéve halogatott zsinór cseréken túl a régebbi, ritkán használt botjaimat is lecseréltem Koósra. A húszévesnél idősebb Banax orsóimmal nem kellett sokat babrálnom. A mély dobra ráfér a 76-os. Kaptak egy mélydobot a zsinór kapacitás miatt és már mehettek is fel az új Shadowokra. A strapabíró Shadow. A még 2000-ben vásárólt darabok ...

Már kaphatók az új harcsázó bottartók
Megjelent: 2019. október 22. | Forrás: Koós Catfish Team

Szeretnénk bemutatni a Kamasaki fekete szinterezett fém harcsázó leszúróját. A Kamasaki márka kedvező ár-érték arányú termékeket sorakoztat fel kínálatában. Ennek a sorozatnak a része ez a nem hétköznapi használatra tervezett bottartó, mely a harcsásoknak nyújt kitűnő megoldást, a botok álló helyzetben való elhelyezéséhez. A tartó rendkívül robosztus kialakítású, erős fém vázból készült, időtálló darab. Kialakításának köszönhetően ...

Úsztass harcsára! - Szabó Lóránt
Megjelent: 2023. október 04.

A harcsahorgászat egyik nagyon különleges módszere az úgynevezett úsztatás, amely bizonyára sokak számára ismeretlen technika. Ebben a videóban azonban Szabó Lóránt, aki a harcsák megszállottja, bemutatja, hogy valójában mennyire könnyen és gyorsan elsajátítható metódusról van szó, melyhez még egy konkrét szereléket is ajánl horgászunk!

Harcsás megoldások - Koós Ferenc és Czimmermann Gábor kedvenc aprócikkei
Megjelent: 2023. május 03.

Harcsás szakértőink ebben a videóban, melyet a Fehova kiállításon rögzítettünk, bemutatják kedvenc zsinórjaikat, kiegészítőiket és aprócikkeiket, melyeket használva már oly sok harcsát zsákmányoltak.

Bokros harcsázás - Szabó Lóránt
Megjelent: 2023. április 19.

A peca egyik legizgalmasabb műfaja a harcsahorgászat, főleg akkor, ha az akadóban történő, nagyon direkt, félelmetesen dinamikus műfaját választjuk! Ennek a speciális technikának a sajátosságait Szabó Lóránt teszthorgászunk mutatja be ebben a videóban

Energofish Magazin - 2020 május
Megjelent: 2020. május 27.
UL pergetés is témaként szerepel a mai adásban, a legnagyobb ragadozóknak a harcsáknak is nyomába eredünk Koós Ferenc segítségével. A The One legújabb csalikülönlegességét is megismerhetjük, és a Dunán feederezünk a mostani adásunkban.