CARP EXPERT ADIGE ELEKTROMOS KAPÁSJELZŐ

Carp Expert Adige elektromos kapásjelző

Elektromos kapásjelzők használata igen elterjedt a horgászok körében. Könnyen és pontosan kapnak információt a kapásról anélkül, hogy folyamatosan figyelnék a botot. Ez főként akkor előnyös, ha a másik bottal úszózunk, ami folyamatos koncentrációt igényel, vagy esetleg az elektromos kapásjelzőre helyezett felszerelésünk nem közvetlen mellettünk van, hanem pár méterrel távolabb.

De nézzük, mire számíthatunk, ha bizalmat szavazunk az Adige önálló kapásjelzőnek

- A kapásjelző esetében állíthatunk hangerőt (BE/KI kapcsoló gomb is egyben), hangszínt és érzékenységet. Mindhárom esetben 8 fokozat áll rendelkezésünkre, mely teljes mértékben kielégíti a pontyhorgászok igényeit. A fokozatok változásairól az állítást kísérő hang mellett, a kapásjelző bal oldalán található ledsor felvillanásával is kapunk információt. Ha az első fokozatban vagyunk, akkor egy led fog világítani, ha a másodikban, akkor kettő és így tovább. Ez a ledsor jelzi a húzás erősségét is! Minél agresszívebb a kapás, annál több led világít egyszerre. A kapást követően még 20 másodpercig világít a jelzőnk, hogy mindig pontosan tudjuk melyik felszerelésünkön volt az érdeklődő.

- Éjszakai ledet is be tudunk állítani, ehhez tartsuk nyomva 3 másodpercig a ’T’ gombot. Ha alacsony az elem energia szintje, szintén led világítással jelzi számunkra. - Külön érdekesség az a bot biztosító bővítmény, amit a kapásjelző felső, hátsó részébe tudunk betekerni, így a vehemensebb kapások sem rántják le botunkat az állványról.

- Esőálló, tehát bármilyen szakadó esőben nyugodtan kint hagyhatjuk, nem fog beázni és minden esetben megbízhatóan jelez.
- 2,5 mm-es jack dugó bemenet, melybe az elektromos swingerünket tudjuk behelyezni. - Menetes vége bármelyik horgászatban használatos leszúróval, rodpoddal kompatibilis.
- A Carp Expert Adige rádiós kapásjelző szettel nem lehet összehangolni

Technikai adatok:
Elem szükséglet: 1 x 9V 6LR61 / készülék
Áramfelvétel működés közben: 30 mA
Áramfelvétel készenléti üzemmódban: 0,15 mA
Működési hőmérséklet: -30 és +70 Celsius között

Cikkszám Kép Ár Rendelt db. Kosár Típus Erőforrás Hatótávolság Jellemző
78006-120 CARP EXPERT ELEKTROMOS KAPÁSJELZŐ ADIGE 612 5 790 Ft
- +
Kosárba Adige9V elem (nem tartozék)200 mBeépített Snag Bar
ELEKTROMOS KAPÁSJELZŐ ET CARP EXPERT
6 490 Ft-tól
Részletek
CARP EXPERT SMART ALARM ELEKTROMOS KAPÁSJELZŐ
3 390 Ft
Részletek
E-SENTIAL RÁDIÓS ELEKTROMOS KAPÁSJELZŐ SZETT
35 900 Ft-tól
27 990 Ft-tól
Részletek
BLACK FIGHTER ELEKTROMOS KAPÁSJELZŐ
5 590 Ft
Részletek
CARP HUNTER STARFISH DIGITÁLIS KAPÁSJELZŐ
3 590 Ft
Részletek
CARP EXPERT PIAVE RÁDIÓS KAPÁSJELZŐ SZETT
31 990 Ft
Részletek
Rapid vadvízi bojlizás
Megjelent: 2024. február 10. | Forrás: Szabó Attila

Úgy gondolom, nem vagyok egyedül azzal, hogy a hétvégék alkalmával is csak pár órám van kijutni a vízpartra. Ilyen kevés időráfordítással a különböző vadvizeinken halat fogni szinte lehetetlennek tűnhet, azonban ez nem mindig van így. Ha ismerünk olyan horgászhelyeket, folyószakaszokat, ahol már korábban találtunk halat, mindenképpen érdemes lehet ezekre rápróbálni. Természetesen nem lesz akkora esélyünk, mintha folyamatosan „szórnánk” az adott ...

Vízparti komfort eszközök pontyhorgászatokra
Megjelent: 2020. október 12. | Forrás: Kubuk Dániel

Emlékszem régen, mikor horgászni kezdtem édesapám elvitt egy lakóhelyünkhöz közeli bányatóra. Ezelőtt nem sokkal kaptam meg szüleimtől első horgászbotomat és orsómat. Ekkor még a kényelem számunkra nem jelentett mást, mint egy stégre leterített plédet. Természetesen ez sem szegte kedvünket, ugyanis a közös kaland élménye messzemenően kárpótolt. Később aztán édesapám meglepett engem két háromlábú kisszékkel, mely nem volt túl kényelmes ugyan, de már ...

Felturbózva
Megjelent: 2020. június 17. | Forrás: Kubuk Dániel

Mint már egy korábbi cikkemben említettem, biztos volt számomra, hogy visszatérek még Pródra, hogy az ott megszerzett tapasztalatokat felhasználva növeljem a kifogott halak méretét! Ez a nap most érkezett el Június második péntekjén! Délután háromkor elindultam haza a munkahelyemről, hogy 17:00-kor már a tóparton lehessek! Gyorsan vettem magamhoz némi ételt és italt tudván, hogy 24 órára készülök a vízpartra. Egy kollégámmal indultunk útnak ezúttal a nagyhalak ...

Szabó Attila - Nagypontyos rapid peca
Megjelent: 2024. március 07.

Egy rövid, mindössze néhány órás horgászat is lehet igazán eredményes! Jó példa erre pontyhorgászunk, Szabó Attila őszi, vésztői pecája, amely során, bár nem volt sok kapás, a megfogott halak mérete és szépsége miatt mégis felejthetetlenül zárult a nap.

Árulkodó RSD - Skultéti László
Megjelent: 2024. március 07.

A horgászatban talán az a legszebb, és legnagyobb kihívás, hogy a természet részévé válva, annak jeleit figyelve juthatunk el kapásig. Skultéti László ez alkalommal is a megfigyeléseinek köszönhette a sikert, hiszen, bár eredetileg úgy tervezte, hogy mindkét botjával a medret vallatja majd, miközben felszerelte horgászbotjait, felfigyelt rá, hogy tőle balra, a sás egy kiszögellésénél már többedszer gyöngyöződik fel egy-egy buboréksor és a sás széle is meg-megrándul, biztos jelét adva a pontyok jelenlétének. Ennek hatására döntött úgy, hogy az egyik végszerelékét a sás elé helyezi el, minek köszönhetően egy igazán sikeres horgászatban lehetett aztán része.

A csatorna pontyai - Szabó Attila
Megjelent: 2024. március 07.

Legújabb kisfilmjében Attila egy háborítatlan horgászvíz, a Szeghalmi Övcsatorna halait vette üldözőbe és mutatta be minden érdeklődőnek, hogy milyen módszerrel lehet eredményesen pontyozni egy ilyen vadvízen.

24 óra Püspökladányban - Szabó Attila
Megjelent: 2023. szeptember 30.

Legújabb filmünkben Szabó Attila, pontyhorgász csapatunk ifjú tagja a püspökladányi V-ös tóra látogatott el barátaival. A tó nagyon szép halállománnyal rendelkezik, de nem adja könnyen kincseit. Attilának az itt töltött 24 óra alatt egy igazán mozgalmas, de korántsem egyszerű horgászatban lehetett része, melynek történéseit most mindenki megismerheti a videónak köszönhetően.

Amikor a halak írják a forgatókönyvet - Szabó Attila
Megjelent: 2023. augusztus 05.

A horgászat egyik legnagyobb szépsége annak kiszámíthatatlansága, hiszen soha nem tudhatjuk, hogy éppen milyen hal kapja be a horgunkat. Fiatal pontyhorgászunk, Szabó Attila, legutóbbi, Silver Horgásztavi kalandjai során sem minden a tervek szerint alakult, mondhatni, a halak írták a forgatókönyvet. Hogy pontosan mi történt ezen a horgászaton Attilával? A filmből kiderül!