BENZAR MIX CSONTIRAGASZTÓ

Benzár Mix Csontiragasztó

Benzár Zsolt már évtizedek óta sikerrel alkalmazza a ragasztott csontis technikát mind folyó-, mind pedig állóvízi horgászatai során, mostanra pedig elkészült a nevével fémjelzett ragasztó is, amely kettő kiváló minőségű porózus anyag keveréke.

200 ml-es kiszerelésben került a boltok polcaira egy praktikus, csavaros fedelű dobozban. Használata során törekedjünk arra, hogy csontink tiszta, fűrészportól mentes legyen, hiszen így a leghatékonyabb a ragasztás. Legjobb, ha lemászatás után meg tudjuk mosni őket és egy törölközőben szárazra törölni.

Elsőként ragasztóval szúrjuk meg a nyűveket, majd jó alaposan rázzuk össze az edény tartalmát, hogy minden lárva kapjon ragasztót. Ezt követően permetezzünk rá egy kevés vizet, majd ismét alaposan keverjük át a csontikat. Majd pedig, nagyon fontos: Jól nyomkodjuk le őket az edény aljára, hogy kipréseljük közülük a levegőt és jól egymáshoz tudjanak tapadni.

Ha mosott, osztályozott kaviccsal szeretnénk nehezíteni, akkor azt még a ragasztás művelete alatt, a nyomkodás előtt tegyük hozzá. Ha mindent jól csináltunk, akkor néhány percen belül készen is van a ragasztott csontink.

Természetesen, ha nem érezzük kellően tapadósnak őket, akkor egy kevés ragasztó hozzáadásával még tudunk korrigálni. A cél, hogy az egész egy hatalmas gombóccá formálható legyen.

TIPP: Kukoricalisztbe mártott kézhez kevésbé tapadnak majd a csontik, így a gombócok formázása is sokkal könnyebb!

Cikkszám Kép Ár Rendelt db. Kosár Egység ár Típus Szín Kiszerelés
94005-150 BENZAR MIX CSONTIRAGASZTÓ 200ml 1 690 Ft
- +
Kosárba 8450 Ft/L CsontiragasztóFehér200 ml
TÍMÁR MIX ETETŐANYAGRAGASZTÓ
890 Ft
Részletek
Ragadós megoldás
Megjelent: 2021. február 10. | Forrás: Ujszászi Dániel

Amikor a csonti felhasználásáról van szó, az esetek többségében elsőnek a horgon történő felkínálás, a nyüvek attraktív mozgása jut a horgász eszébe. Ezen túlmenően azonban adott egy olyasfajta felhasználási lehetőség is, amelyet megfelelően alkalmazva gyakran kiugró eredményt érhetünk el. A method technikával kapcsolatban joggal állítható, hogy talán a leghatékonyabb módszer, amennyiben egy rövidebb hangvételű, pontyos pecáról van szó. Viszont a következőkben ...

Feederrel a téli Dunán
Megjelent: 2020. február 01. | Forrás: Szabó Bence

Legutóbb 2017-ben volt igazán kemény tél, amely természetesen a Dunát, a dunai pecásokat sem kímélte. Az emlékezetes jégzajlás bizony nemcsak a horgászatot lehetetlenítette el, de nagyon komoly károkat is okozott az épített és természetes környezetben, hiszen stégeket zúzott porrá, hajókat, csónakokat tett tönkre, megmutatva ezzel, hogy azért a víz az úr. Szerencsére idén közel sem ilyen rossz a helyzet, sőt, még a vízállás is kifejezetten kedvező a nagydunai ...

Márnák wafterrel - Szabó Bence
Megjelent: 2024. március 07.

A dunai, feederes horgászatok során amennyiben szóba kerülnek a csalik, szinte mindenkinek egyből a csonti jut az eszébe. Sokáig így volt ezzel Szabó Bence is, azonban az elmúlt hónapokban egyre többet kísérletezett márnás horgászatai során a különféle wafterekkel, amelyek meglepően eredményesnek bizonyultak az Öreg Folyón is! Ennek, azaz a wafter csalikkal történő dunai feeder horgászatnak a sajátosságait mutatja be Bence ebben a videóban.

Dunai feederes praktikák
Megjelent: 2020. február 05.
Benzár Zsolt és Szabó Bence együtt látogattak el a Dunára, ahol egy rendkívül agyalós, ugyanakkor fantasztikus fogásokban gazdag napot tölthettek el. Nem volt egyszerű dolguk a srácoknak, hiszen a pálya meglehetősen akadós volt, így jó néhány halat veszítettek, mire minden apró részlet a helyére került és végre beindulhatott a halfogás! A Duna több halfaj képviselőjével is megajándékozta a fiúkat, hiszen márnát, koncért és domolykót is fogtak ezen a rövid, reggeltől szürkületig tartó pecán. Különleges végszerelékekből és folyóvízi praktikákból nem lesz hiány a filmben!
Olt völgyi paducok és márnák bolognai bottal
Megjelent: 2020. január 08.
Az Olt szeszélyes vízállása sokszor megtréfálja a horgászokat, ezért is jó a bolognai botos technika, mert könnyű alkalmazni a változó körülmények között is. Egy ilyen szituációba csöppent bele Benzár Zsolt, aki megmutatta a technikában rejlő lehetőségeket.
Az Olt torpedói
Megjelent: 2019. március 14.
Az olt folyó völgye sok szép halat rejt, megfogásuk azonban nem egyszerű a gyors folyású vízben. Az egyik lehetséges megoldás, a Bolognai botos módszer, amely pont a hasonló vizekre lett kitalálva, Ennek a lehetőségét vizsgálva látogattunk el erre a festői szépségű folyóra.
Egy víz két technika
Megjelent: 2019. február 14.
A Budapest környéki intenzíven telepített tavakon, bár a halfogás nem nehéz, mégis esetenként alaposan meg kell küzdeni minden kapásért. Bence ebben a filmben két olyan technikát mutat be, amelyek a nehezebb napokon is rendkívül eredményesek tudnak lenni. Az egyik a ragasztott csontival történő horgászat, míg a másik a method technika egyik legfinomabb válfaja.