Wobbler újdonságok: bemutatkozik a Salmo Freediver
Megjelent: 2016. március 18. | Forrás: Halmos Mihály

Untitled Document

A Salmo cég 2016. elején mutatta be legújabb fejlesztésének eredményét, a Freediver-t. A 12 centis wobbler felépítése, hatalmas terelőlemeze joggal sejteti hivatását, úszásból mélyre törővolta miatt magyarországi viszonylatban a legmélyebb víztározóink, bányatavaink és folyóvizeink meghorgászására lesz maradéktalanul alkalmas.

A Freediver a legmodernebb Salmo fejlesztésekkel van felvértezve, mint például a Lil Bug esetében már bemutatott, a hosszú dobásokért felelős rendszer, az Infinity Cast System, a 3D szemek, a szuper erős műanyag test és a prémium kategóriás Mustad KVD drillingek.



Négy bevált szín, melyek hazai viszonylatban is jó eredményekkel kecsegtetnek

Mint említettem, a Freediver a legmélyebb zónák feltérképezésére hivatott, méretéből adódóan a kapitális csukák és a folyók, tavak mély kutyraiban megbúvó harcsák lesznek az ő áldozatai. A wobbler extra erős műanyag teste, minőségi karikái és horgai állni fogják a sarat, hiszen a gyártás előkészítésekor a kapitális halak megfogása inspirálta a tervezőt.


Freediver-ek bevetésre készen

A 24 grammos áramvonalas testű csali önmagában jó dobási tulajdonságait egyedül a hatalmas kanál alakú nyelve csorbítja. Ezt hivatott kiküszöbölni a beépített távdobó rendszer , mely a levegőben való kóválygást küszöböli ki. Az Infinity Cast System lehetővé teszi a pontos, tökéletesen célirányos, hosszú dobások kivitelezését!


Minimum közepes erősségű pergetőbot, és fonott zsinór passzol
a Freediverrel történő horgászathoz

A csali felépítését, mozgását az átlagosnál nagyobb terelőnyelv határozza meg. Wobblerünk merülési mélysége – a bevontatás sebességétől függően - 5 és 9 méter közé esik, tehát úszó helyzetből egy nagyon drasztikus mélyre törő mozgást kell elképzelnünk.


A 6 és fél centis nehéz terelőlemez a wobbler testének felét teszi ki


Ritkán látni ennyire precízen összehangolt felépítést


A feltűnően széles nyelv mellé …


… jellegzetesen homorú kanál forma is társul

Külön dicséretet érdemel a gyártó a rendkívül magas minőségű biztonsági megoldásaiért. A wobbler testében az acéldrót a kulcskarikától egészen az utolsó horogtartó szemig fut, amely több rejtett helyen ponthegesztéssel van ellátva. Ennek köszönhetően a kapitális harcsát még akkor is partra vezethetjük, ha a wobbler műanyag teste valamely drasztikus fizikai erőhatásra végzetes sérülést szenvedne.


A terelőlemez oldalánál jól látszik a biztonsági ponthegesztés


Hazai viszonylatban az RPH színváltozat az egyik legkedveltebb Salmo modell!


A 12 cm-es test mellé 6,5 cm-es nyelv társul

A hosszú testen három egyenletes távolságban 8-as méretű Mustad KVD hármas horgok vannak arányosan elosztva, így a nagy drillinger dobás közbeni összeakadása teljességgel kizárt.


Salmo Freediver 8-as méretű Mustad KVD horgokkal szerelve


Jöhet kapitális süllő, csuka, vagy akár harcsa is, a Freediver felépítésén,
horgain semmi nem fog múlni!


A kőkemény többrétegű lakkozás alatt természetes hatású
pikkelyminta figyelhető meg egy SIB típuson

A Freediver-ek alkalmazásához csak és kizárólag a közepesnél erősebb kiváló minőségű pergető felszerelések jöhetnek szóba. A 30-60 gr, vagy még inkább egy 40-80 grammos pergetőbot tekinthető kiindulási pontnak, orsóból 4000-es méret alapkövetelmény, ahogy a legalább 0,15-ös fonott zsinór is. A wobbler felkínálásához tökéletesen alkalmazható a 0,60-as méretű L&K Fluorokarbon előke, így ezzel a megoldással a csukák és a harcsák támadását is kipipálhatjuk.


A tökéleteses összehangolt végszerelék: 40 cm 0,60-as
L&K Fluorokarbon előkével nincs okunk az aggodalomra!


Kötelező az extra erős pergető gyorskapocs használata!


Egy fajtája a vastag fonott főzsinór és az átlátszó előke összehangolásának


Egy kis hatáskeltés Salmo módra: S(almo) mintás 3D-s holografikus szemek


GT a legmélyebb, legsötétebb vizekhez!


Mi már ismerjük, a csukák, harcsák kapitális egyedei, pedig csak fogják!



Új csalik összhangja a régi, sokat látott felszereléssel. Kell ennél jobb párosítás?

Forrás: Halmos Mihály

SALMO FREEDIVER
4 990 Ft-tól
Részletek