UL őrület: a Wizard Mini Slice
Megjelent: 2020. szeptember 17. | Forrás: Halmos Mihály

A Wizard Slice fogósságáról, a vele szerzett tapasztalatokról olvashattatok már nálunk idén többször is, a balinok és harcsák körében aratott sikerekről beszámoltam nektek a korábbi írásaimban. Most viszont egy igazi újdonságot tárok elétek, a hozzám hasonló UL fanatikusok egyik leendő kedvence, a Wizard Mini Slice lesz a főszereplője mai cikkünknek. 

Nagy becsben tartott Wizardos dobozom immár a minikkel kiegészülve várja a következő bevetést.

Ugyan az a jól bevált fémötvözet, ugyan az a forma és kialakítás, csak éppenséggel sok-sok grammal és centivel kevesebb a Mini Slice a 10, 15, 20 és 30 grammos nagytesóinál, melyek nálam főként a balinok és a harcsák körében arattak nagy sikereket. Egyetlen különbség van még a súly és a méret mellett, az pedig nem más, mint hogy a mini Slice apró drillingjén nem található színes piros toll.

A legújabb sügér és domolykó falat pont, mint a hozzájuk használt wobblerek többsége 2,5 és 4 grammos változatokban készült.

Kétféle méret mellett négy ütős szín teszi változatossá a mini Slice kínálatát.

Aprócska mérete és a csekély súlya ellenére a mozgása pont olyan ingerlő, mint a nagyoké, hibátlan kígyózó veretéssel készteti kapásra a kisragadozókat már lassú bevontatás mellett is. 

A sügérek és domolykók után kölyökcsukát csábított el a hínártakaró mellé pöccintett pici fémes falat.

Akár a nagy Slice-ok esetében, itt is a csali hátsó része felé nő a súly, melynek köszönhetően az ingerlő-imbolygó mozgás.

Mérete és csillogása akár egy ivadékhalnál, mely megtéveszt minden rablót, ami ezt a méretet vadássza. 

A minik esetében fogadjátok el jó tanácsként, hogy vékony monofil zsinórral használjátok. Annak érdekében, hogy a mozgását semmi ne rontsa, a 0,16-os, maximum 0,18-as monók mellett a legkisebb és legkönnyebb pergető gyorskapcsokat részesítem előnyben. Köthetjük közvetlenül a főzsinórunk végére, de akkor csakis laza és nagy fület képező kötéssel, mondjuk Rapala-csomóval. Ha vastagabb monót, vagy akár fonottat használnánk, akkor annak felhajtó ereje már egyértelműen bénítja a parányi fémcsalit süllyedésében és mozgásában. 

Nagyon sekély, alig 20 centis vízben vezetett csalira támadt a domolykó.

A könnyű csali kis merülése miatt lehetőséget kínál a legsekélyebb jó domolykós, sügéres szakaszok átfésülésére. Úgy csobban a vízen, mint egy megugró kishal, sőt mi több, pont úgy is viselkedik bevontatásnál, mint egy sebzett ivadék. 

A minik távoli, pontos eldobásához tapasztalatom szerint a tűspicces UL pergető botok passzolnak leginkább. A legkönnyebb Wizard Samurai-ok mellett tökéletes választás a szintén tűspicces, új L&K Perch Blade is.

Csak a legkönnyebb és legkisebb pergető gyorskapcsokkal tudjuk garantálni a Mini Slice hibátlan mozgását.

Borotvaéles fogaik miatt az ő megfogásukhoz viszont szerencse kell, de készüljünk fel rájuk is, mert imádják a minit!

Forrás: Halmos Mihály

L&K DUO LOCK SNAP KAPOCS
450 Ft
Részletek
WIZARD MINI SLICE TÁMOLYGÓ
550 Ft
Részletek