TOP 10 L&K karácsonyi ajándék ötlet pergető horgászoknak
Megjelent: 2019. december 18. | Forrás: Lukácsi Béla

Nagyon sokan kérnek tőlem tanácsot, mit miért használok, vagy éppen egy adott halfajra vagy szituációra mit ajánlok. Most következzen az L&K termékekből egy ajánló, amely akár a karácsonyfa alatt is szépen mutathat. Mindenféle elfogultság nélkül tudom ajánlani ezeket a termékeket, hiszen én is ezeket használom nagy megelégedettséggel.

L&K ProGuide pergető bot

Mivel is kezdhetnénk a listát, mint egy nagyszerű pergető bottal, vagyis pergető bot családdal. A ProGuide széria egyik zászlóshajója ez a botcsalád, amelyre ráépül az összes többi elem. Aki nem ismerné négy erősségben kapható, ezt színnel is jelöltük az egyszerűbb választás miatt. Ráadásul nemrég jelent meg sok pergető horgász kérésére a hosszabb 220 centiméteres változat is.

L&K ProGuide pergető orsó

A botra természetesen orsó is kell, erre is van a szériában megoldás, a ProGuide orsó két méretben kapható, a 4000-es a nagyobb zsinórkapacitásával hívja fel magára a figyelmet, a 2000-es méret pedig a finomságával. Természetesen kiváló fékű rendkívül strapabíró orsót vehetünk kézbe mindkét esetben.

L&K Fine Braid 8 Dark Green fonott zsinór

Zsinór is kell az orsóra. Az általános pergetésre kiváló lehet a Fine Braid fonott zsinór, amely a legmodernebb gyártási technológiákkal készült, így rendkívül erős, mérethű, és nem utolsósorban kiváló használati értékű. Az utóbbit erősíti a teflon bevonat is amely a téli időszakban való pergetést is segíti.

L&K Fine Mono Transparent teflon bevonatú zsinór

A kisebb orsóra és a finomabb pergetésre ajánlott a Fine Mono monofil pergető zsinór, amely a pergetés igényeire lett kifejlesztve, csekély nyúlást, de viszonylag lágy zsinórt eredményezett. Színe víztiszta, amely a legtisztább vizeinken is használhatóvá teszi ezt a nagyszerű zsinórt.

L&K Fluorocarbon Predator Leader előke zsinór

A fonott zsinór mellé ajánlott lehet még a Fluorocarbon előke is, amely előkeként használva nagy segítség lehet a csukafogak, a kagylók vagy esetleg a kövezések miatti csali vesztés ellen. Ugyanis ez kiválóan bírja ezeket a behatásokat, ráadásul a zsinórunk utolsó szakasza, ami valóban szinte láthatatlan lesz a halak számára.

L&K plasztik csalik

Következzenek a csalik, az L&K plasztik csalik az utóbbi időben méltán szereztek hírnevet, van ahol titkolják is egyes darabok fogósságát, ez is mutatja, hogy egy olyan csali családról beszélünk amely minden vízre, és szituációra kínál megoldást. Van közte lebegő, sós, különböző méretű és színű plasztik csali. A választás nem egyszerű, de megéri mert jól használva és a siker garantált.

Maruto Offset horgok

A csali feltűzésére is van egy kiváló lehetőség, amely bármely helyen megállja a helyét mégpedig a Marutó tűhegyes Offset horga. Ezzel a horoggal a legsűrűbb akadóban is kapásra ingerelhetjük a ragadozókat anélkül, hogy elakadnánk. Kapás esetén pedig egy határozott bevágással máris a meglepett ragadozó szájába akad a horgunk.

L&K Fish Head cheburaskha

A rendszer elengedhetetlen eleme a kiváló cheburashka. Az L&K Fish head fejek sokban kiemelkednek a piac kínálatából, az természetes, hogy excenter, azonban az áramvonalassága is sokat segít a csali vezethetőségén, illetve a színezése pluszban ingerli a ragadozókat, amelyet a rajtalévő szemek is erősítenek.

Salmo Thrill wobblerek

Egy Salmo wobblert is becsempésztem az ajánlatba, nem véletlenül. A Thrill valóban mindenre jó, pedig sokan lesajnálják ezt a csalit, mondván ezzel könnyű halat fogni. Azonban miért másért kell nekünk egy műcsali, ha nem a kapás élményéért? Éppen ezért kihagyhatatlan a Salmo Thrill.

L&K merítő

Ami még kihagyhatatlan a sorból, az a halmerítő, amely sok praktikummal hívja fel magára a figyelmet. Egy rendkívül kicsire összehajtható, ám mégis tekintélyes méretű szák, a csónakos vagy a parti pergető horgászok kedvence. Egyrészt kis helyen szállítható, másrészt könnyen kihajtható, harmadrészt pedig nem szívja magába a vizet így kevésbé bántja a megfogott hal nyálkáját, éppen ezért nem is büdösödik be a horgászat után, ami szintén előny a későbbiekre nézve.

Lukácsi Béla

L&K FINE BRAID 8 SÖTÉTZÖLD FONOTT ZSINÓR 150M
6 990 Ft
Részletek
L&K FISH HEAD CHEBURASHKA
1 100 Ft
Részletek
L&K FLOATING LONG FLY
1 690 Ft
Részletek
L&K FLOATING SHAD
990 Ft
Részletek
L&K FLUOROCARBON BEVONATOS RAGADOZÓS ELŐKEZSINÓR 10M
1 190 Ft-tól
Részletek
L&K ÖSSZECSUKHATÓ MERÍTŐ
13 990 Ft
Részletek
L&K POWER KICK
990 Ft
Részletek
L&K PROGUIDE PERGETŐ BOT
23 990 Ft-tól
12 205 Ft-tól
Részletek