Sügérlesen a Malom csatornán
Megjelent: 2022. május 18. | Forrás: Őze Dániel

A Duna és Tisza mellett, a kisebb csatornák és patakok is megannyi lehetőséget és egyediséget kínálnak a horgászok számára, főleg, ha sügérek pergetéséről van szó. Utóbbi célhalat kitűzve, ez a horgászat a Fejér megyében található Malom csatornáról szólt, mely számomra ezidáig ismeretlen terület volt.


A Sárvíz-Malom csatorna, a Gaja patak és a Nádor csatorna szomszédságában található meg. Első ránézésre a víz kristály tiszta arcát mutatja a horgászok felé, de szerencsére akadók és nádasok tarkítják a partját, így bár nem könnyű pálya, de sok lehetőséget nyújtó vízterületet rejt magában. 

Halállományának utánanézve, hatalmas domolykók, vörösszárnyúak és a mostani célpontok, a sügérek lakják és még extraként pisztránghoz is lehet szerencséje a pergetőknek.

Mivel a célhal a sügér, így az elmúlt időszak újdonságai közül a már nagy kedvencemmé vált WFT Ghost UL változatát hoztam el erre a horgászatra, ami nagyfokú érzékenységével minden kapást és fárasztást igazi szórakozássá varázsolt.

Ehhez egy megfelelően könnyű Ryobi Slam ULHS 2000 orsót használtam, egy a helyzethez kellő 0,03-as fonottal felvértezve, ami tökéletes választásnak bizonyult.

Nehéz víz volt, 0,3 és 1,5 méter közötti mélységekkel, így 1 és 3 gramm közötti súlyokkal kellett megoldani a szituációt, amihez a Micro Jigek tökéletes opciót nyújtottak.

Csalinak most a legapróbb lebegő Floating Long Fly változatok kisebbik, 5 centis változatait próbálgattam, mely talán a legjobban utánozza a csatornában élő ragadozók táplálékait.

Ezen kívül a legkisebb, szintén lebegő Floating Shad is adott pár halat.

1 Grammos Micro Jig és az 5-ös Pink Long Fly, az egyik legjobb sügér kombó!

Nagyon vegyes szakaszai és halállománya volt a csatornának, így egy kb 5 km-es részt bejárva, rendkívül sokszínű arcát tudta megmutatni a Malom csatorna.

Ezekért a rendkívül szép színezetű sügérekért megéri cserkelni!

Remélem meghoztam a kedvet ezzel a rövid írással a csatornapergetéshez, akár Fejér megyében vagy egyéb helyszíneken, ahol elrejtve, ilyen színfoltok találhatóak, mint a Malom csatorna. 

Forrás: Őze Dániel

L&K FLOATING LONG FLY
1 690 Ft
Részletek
L&K FLOATING SHAD
990 Ft
Részletek
L&K MICRO JIG FEJ 2316
890 Ft
Részletek
WFT MICRO BRAID UV ZÖLD FONOTT ZSINÓR 150M
12 500 Ft-tól
8 990 Ft-tól
Részletek
WFT PENZILL GHOST SPIN UL PERGETŐ BOT
55 990 Ft-tól
44 990 Ft-tól
Részletek