ProGuide – A piros zóna
Megjelent: 2022. március 14. | Forrás: Őze Dániel

Az idei év süllőszezonja szeszélyesen indult, de a végére igazi meglepetéseket is tartogatott, mely egyben új süllőrekordot is jelentett számomra, egy közel 100 cm-es dunai sárkány formájában. Ezzel a 2022-es szezont úgy gondolom kellően pozitívan kezdtük el Lukácsi Bélával. Ebben a cikkben összefoglalom, hogy melyek voltak azok a felszerelések, melyek ezen fogásokat lehetővé tették és kellőképp elősegítették.

Elég szeszélyes és áradásokkal, negatív vízmozgásokkal tarkított szezonon vagyunk túl, mely megkarcsúsította a Tiszai süllőzések lehetőségét is, így idén Bélának köszönhetően többször volt lehetőségem a Dunán is kergetni a tüskéshátúakat. 

A Duna áramlását és mélységeit figyelembe véve, jigezni a ProGuide széria piros nyéltaggal ellátott legerősebb változatát használtuk mind a ketten ebben a szezonban, mely minden próbát kiállva 100%-osan teljesített. Gerincességének és a blank akciójának hála, tökéletes a nagyobb fejekhez, maximálisan közvetíti a csalik mederfenékre érkezését.

Orsónak én egy 3000-es méretű brutálisan masszív Ryobi Zauber GT-t használtam. Az alumínium és a carbon anyagok tökéletes kombinációja (NCRT) teszi ezt az orsót tökéletesen kiegyensúlyozottá.

Zsinórnak egy 12-es chartreuse színű fonottat használtam. Jigelésnél én kiváltképp kedvelem a rikítóbb külsővel rendelkező fonottakat, jobban észrevehető bármilyen körülmények között, plusz fényváltás után is jó láthatóságot biztosít.

A piros ProGuide-hoz, piros jelölésű Jig illik. A Legend Jig-ek formája mellett, méretszortimentje is tökéletessé avanzsálja folyóvízi pergetéshez őket, mivel a legfelsőbb tag 44 grammot nyom, ami a húzós tartományokban is lerakható.

Csalinak nagyobb amplitúdóval rendelkező plasztikokat érdemes választani, mint például a PowerKick-et.

Nekem a széles színskálából a 109-es zöld-sárga kombinációjú csali vált be legjobban.


Ez a korongfarok a leglustább süllők figyelmét is felkelti a víz alatt!


Ha pedig akadósabb pályánk volt, akkor előkerültek a Fish Head Cheburashkák. Extra szín és extra forma jellemzi ezt a cheburashkát, ami tökéletes csalifelkínálást garantál a meder alján.

A cheburashkás használathoz egy kiváló alternatíva a japán Maruto ODZ offset horga. Ezek a horgok még sose hagytak cserben, kiváló acél és kiváló hegykiképzés jellemzi az összes ODZ változatot.

Egy szép dunai sárkány a sok közül! 

Forrás: Őze Dániel

L&K FISH HEAD CHEBURASHKA
1 100 Ft
Részletek
L&K LEGEND JIG
1 390 Ft-tól
Részletek
L&K POWER KICK
990 Ft
Részletek
L&K PROGUIDE PERGETŐ BOT
23 990 Ft-tól
Részletek
RYOBI ZAUBER GT ORSÓ
66 990 Ft-tól
53 990 Ft-tól
Részletek