Nagykunsági villanások
Megjelent: 2022. február 26. | Forrás: Őze Dániel

Előző sügeres-plasztikos horgászatom és annak tapasztalatai után elterveztem, hogy a Nagykunsági csatornára biztosan visszatérek még. A UL pergetés közben már érződött, hogy szép csuka állománya van a víznek, így egy kicsit erősebb felszereléssel és másabb csalikkal, a csukás oldalát is leteszteltem a területnek.


A környezet és annak miliője már legutóbb is nagyon lekötött és megfogott, igazi „vad” csatorna. Egybefüggő nádtenger 1-2 halat reméltető horgászhellyel tarkítva. Azon pecásoknak, akik a vadvizeket preferálják, 100%-osan ajánlom ezt a vizet is kipróbálni, szinte halfogás nélkül is megéri ellátogatni a csatorna partjára.


De térjünk rá a pergetésre! Mivel célzottan csukára mentem most, így egy 10-30 grammos 240 cm-es SpinBlade botot választottam, a módszer a csukák ellen most a támolygózás volt.

Orsó egy jól bevált favorit! Ryobi Zauber 3000-es méretben, rajta egy 8-as méretű fonott zsinórral. Bőven elegendőnek éreztem ide ezt a méretet.

Viszont, ami fontos a fonott zsinór végére, az a fél méteres bekötött FluoroCoated darab!


Nem kell félni a nagyobb mérettől sem, általában 50-es előkét szoktam kötni.

Csalik tekintetében nálam, ha támolygózás, akkor a nevéből is adódóan a Kamasaki Pike csukás kanalai szinte mindig felkerülnek.

Egy másik jó választás lehet a Kamasaki ezüst színű AT változata, ami mozgásában egy sérült kishalat imitál. Ez egy tradicionális forma.

Ha kisebb halak vannak a pályán, akkor pedig egy Firetiger színű FZ kanál is jó döntés lehet.


Ha nincs nálunk mérce, jól jön a sokat „látott” Blade hossza.

Ezekért a szép színezetű csukákért megéri cserkelni.


Természetesen mind úszott vissza!

Forrás: Őze Dániel

KAMASAKI AT TÁMOLYGÓ
590 Ft
Részletek
KAMASAKI FZ TÁMOLYGÓ
590 Ft
Részletek
KAMASAKI PIKE TÁMOLYGÓ
590 Ft
Részletek