Method horgászat: tippek csalizáshoz
Megjelent: 2021. október 26. | Forrás: Energofish Feeder Team

Biztosan sokan tudjátok már, hogy a favorit téli, methodos csalink rendre a Method Tojások közül kerül ki. Ennek az az oka, hogy a Tojások speciális, más csalikra nem jellemző tulajdonságait elsősorban a lehűlt és letisztult vízben tudjuk kamatoztatni. Az említett csalikat szabálytalan formájuk, rugalmas, semmihez sem hasonlítható állaguk, „piacvezetően” élénk színük és nagyon intenzív, robbanásszerűen dolgozó aromájuk teszi igazán fogóssá az őszi és a téli időszakban. Ez idáig a Method Tojás csalikat elsősorban csalitüskén, illetve esetenként hajszálelőkén kínáltuk fel, azonban az elmúlt hetekben sokat kísérleteztünk egy olyan csalifelkínálási lehetőséggel is, amely, most már kijelenthető, hogy még hatékonyabbá teszi ezeket a nem hétköznapi csalikat! 

A Tojások csalitüskén történő felkínálásától azért idegenkedtek sokan, mert a csalik laza szerkezetük miatt a szerelék kicsévélésekor vagy a fárasztás során lecsúszhatnak a tüskéről, emiatt használatuk, valljuk be őszintén, nem volt gazdaságos, hiszen minden dobás előtt egy új szemet kellett feltűzni. Emiatt már jó ideje próbáltunk egy olyan alternatívával előállni, ami az előbbi „probléma” miatt aggódók számára is megoldást jelenthet. Mostanra pedig próbálkozásainkból eredmény és komplex megoldás született, melyet az alábbi képek segítségével igyekszünk szemléltetni! 

A hideg vízi method feeder horgászatok favorit csalijai egyértelműen a Method Tojások. Hogy az egyszínűek vagy a kétszínűek? Ez már a halak döntésén múlik!

Első lépésként válasszuk ki azt az ízt, amellyel próbálkozásainkat kezdeni szeretnénk!

Minden szem rendkívül rugalmas, könnyedén formázható, mely jellemzőjük a most bemutatandó csalifelkínálási metodika során különösen is fontos lesz!

A kiválasztott szemet formázzuk hengeresre ujjaink és tenyerünk segítségével!

Így, kissé hosszúkásan fogjuk tudni felcsalizni a Tojást a pelletkarika segítségével!

Ezt követően a csaligyűrűzőre és a szilikonkarikával ellátott horogelőkére lesz szükség.

A gyűrűző segítségével rögzítsük a megformázott Tojást a pelletkarikában!

Készen is vagyunk a csalizással! Ily módon nem kell attól tartaunk, hogy a szerelék kicsévélését követően nem lesz már csalink, hiszen a karika nagyon stabilan tartja a Tojást!

Mehet is a felcsalizott horog a töltőszerszámba!

Majd jöhet rá az etetőanyag vagy a pellet!

És lehet is tömöríteni jó erősen!

Íme, a bevetésre váró töltet!

Ha mindent jól csináltunk, kisvártatva görbülni is fog a botunk!

Carp Expert Method Feeder – akár a téli horgászatok során is jó szolgálatot tehet ez az erős, de rugalmas peca.

Eltekerte a mangó-fehér csokis Bicolor Method Tojást!

De természetesen kisvártatva visszanyerte szabadságát.

Energofish Feeder Team

Képek: Molnár Zoltán

BENZAR PELLET ÉS METHOD EGG GYŰRŰZŐ FOGÓ
2 290 Ft
Részletek