Lehet még egyszerűbb? Rapid method!
Megjelent: 2020. november 10. | Forrás: Frankó Zoltán

49 éve horgászom, 25 éve versenyzem, minden finomszerelékes módszert gyakorlok, de mióta a method feeder pecával megismerkedtem, mindig lenyűgöz annak egyszerűsége és eredményessége. Egy bot, pár kosár és előke, némi jó minőségű etetőanyag, egy-két doboz pellet, egy közeli víz és pár óra szabadidő, csak ennyi kell. Nem véletlenül van az autóm csomagtartójában szinte folyamatosan a method felszerelés.

Ezt az egyszerűséget is lehet fokozni! Mióta megjelentek Benzár Mix kínálatában a készre kevert Rapid etetőanyagok, a kész szerelékek és előkék, még több idő marad a horgászatra, a vízpartra érve gyorsabban készülök elő a pecához, otthon sem kell az estéket előkekötéssel tölteni. Szeretném bemutatni, hogyan használom ezeket a rapid eszközöket.

Ennyi kell a horgászathoz: Benzár Rapid etetőanyagok, szerelékek, egy-két doboz pellet.

  A Benzár Rapid etetőanyagokból mindig többféle van nálam, az adott vízhez és évszakhoz választom ki, melyik kerüljön a kosárba. Hatféle ízben kapható. Csoki-mentol, Csili-fűszer, Tintahal-polip, Hal-scopex, Green-betain.  Mindegyik tartalmaz 2 mm-es pelleteket, tartalmasak, megfelelő ütemben horgászva helyben tartják a halakat. Két kedvencem a Hal-scopex és a Tintahal-polip, ezek mindig nálam vannak, hideg vízben is jól működnek.

A kész szerelék szép csomagolásban, gubancmentesen rögzítve kerül forgalomba.

A szereléket fonott zsinórra készítik, erős kapocsba akaszthatjuk a főzsinórt, 10-es horoggal, 7 mm-es csalitüskével, 40-50-60g-os kosárral szerelve elérhető. A leginkább használt méretek!

Az etetőanyagot csalis edénybe öntjük. Ennyi az előkészítése! A Hal-scopex íz pontyra és kárászra egyaránt hatékony.

Amikor mégis előkét kell cserélni, akkor jönnek a Benzár Method Rig előkék! Szakállas és szakáll nélküli horoggal, fonott és monofil zsinórra kötve 8-as, 10-es és 12-es horoggal lefedik egy átlagos horgásznap igényeit.

Ez a fonott zsinórra kötött előke tökéletes, magam se köthetnék jobbat! 7 mm-es csalitüske, 12-es Benzár Method horog, 0,8-as fonott zsinóron, megfelelően nagy füllel a könnyű szerelékre helyezéshez.

A botok közül a Benzár Concurs és Method Concurs feedereket használom. Leggyakrabban egy 3,30-as Concurs van nálam, ez a kisebb tavakon és a holtágakon egyaránt tökéletes 50-55 méterig!

  A method horgászataim során leginkább azt az egyszerű taktikát követem, hogy a horgászat elején 5-10 dobással megetetem a helyet azzal a kosárral, amivel horgászni is fogok, majd még egy jó fél óráig gyorsabb ütemben horgászom, hogy tovább épüljön a hely, ezután igyekszek a halak által diktált ütemet megtalálni. Mindig a tálcámon van egy stopperóra, így pontosan tudom, mennyi idő kellett a kapás kialakulásához.

Egy szép tükrös a Földeáki-tóból.

Tökéletesen akadt a 10-es horog, ott a csali, egy Benzár Turbo Pop Up csoki-narancs ízben.

Tőponty a merítő előtt.

A Földeáki-tavon bevált Tintahal-polip etetőanyag, fekete színű, erős aromájú, sok apró pellettel dúsítva.

Szeretek a lehető legfinomabban horgászni, ezért általában 12-es horgot használok, ha kell a pelleteket némi faragással igazítom a horoghoz. Akkor jó, ha a horog a csalival lassan süllyed, éppen csak megáll a fenéken! Így lesz a legtöbb kapásunk.

Pelletek, hogy mindig a megfelelőt tudjam kiválasztani!

A method módszer eredményessége megköveteli a kíméletes bánásmódot, a visszaengedett pontyok a következő horgászatok zálogjai.

  A képek a Földeáki-tó, a Fehérpart-Szilvás Holtág és az Atkai-holtág partján készültek októberi horgászataim során.

Makó, 2020. 10. 24.

Frankó Zoltán

Energofish Feeder Team

BENZAR CONCOURSE FEEDER BOT
38 990 Ft-tól
Részletek
BENZAR METHOD KÖTÖTT HOROG FONOTT ZSINÓRRAL 2DB/CSOMAG
850 Ft
Részletek
BENZAR METHOD KÖTÖTT HOROG MONOFIL ZSINÓRON 2DB/CSOMAG
850 Ft
Részletek
BENZÁR RAPID METHOD SZERELÉK
1 190 Ft-tól
Részletek