Kukoricázás a part alatt
Megjelent: 2021. szeptember 20. | Forrás: Frankó Zoltán

Hosszú évek óta horgászom nyaranta, ráérős reggeleken, Kiszomboron, a Vályogos-tavon, kukoricával, magmix-el, etetve pontyra. Ennek igazi fegyvere egy rövid feederbot. Nekem a 3,30-as Concourse és Universal feederek a kedvenceim.

A két bot.

Magam is erjesztek kukoricát, de egyre többet használok kész, előre csomagolt magmixet, ezek kitűnőek és sokkal kevesebb rosszalló pillantást kapok otthon. Csalizni is válogatok szemeket a zacskóból, illetve időnként jót tesz, ha egy-egy szem édes, mézes, vaníliás kukorica kerül a horogra. Valamiért az etetésről szívesen választják ki a pontyok az édes szemeket.

Holiday mix, Sweet Corn, vaníliás és mézes kukorica csalizáshoz.

A tálcára is ezek kerülnek, így minden kéz alatt van. Az etetőanyag a kosár lezárásához kell, így nem hullik ki a kukorica a dobás közben.

A horgászathoz kell pár kosár, nagyok etetni, kicsik horgászni.

Az etetéshez fonott zsinórral szerelt botot használok, így könnyű pontosan és sokat etetni. A távolságot kimérjük, a zsinórt a klipbe akasztjuk és mehet az etetés.

Az etetéshez a kosarat megfogva, jól megfeszítem a botot, majd innen, alulról lendítem a helyre, ahol kirántom belőle a kukoricát. 10-12 nagy kosár kerül a helyre kezdésnek.

Az etetődobás pillanata.

A kis kosár a horgászós bot szerelékére kerül a csendes peca kedvéért. A víz nagyon sekély, nem szabad elijeszteni a halakat.

Zsinórok, horog. 40 cm-es előkét kötök a 0,18-as zsinórra, a főzsinór 0,25.

10. kép: Egy bot pont elég. A botot kihúzom a választott távra, majd megjelölöm a távolságot zsinórjelölő filc segítségével. Véletlenül sem akasztom a zsinórt az orsó klipjébe, hiszen a rövid távolság miatt, azonnal megtépne a hal. Jelre horgászom, túldobok és visszatekerem a szereléket, lazítom a féket, jöhet a hal.

A 3,30m-es Concurs feederrel élmény a kapás és a pontyok fárasztása.

Időnként egy-egy szép amur is beköszön.

A tőpontyok pedig gyönyörűek.

Az idei legszebb, 12967g.

Frankó Zoltán

Energofish Feeder Team

BENZAR CONCOURSE FEEDER BOT
38 990 Ft-tól
Részletek
BENZAR METHOD FEEDER MONO SÖTÉTZÖLD ZSINÓR 300M, 600M
1 790 Ft-tól
Részletek
BENZAR MONO FEEDER HOOKLINK TRANSZPARENS ELŐKEZSINÓR 50M
1 150 Ft-tól
Részletek
BENZAR UNIVERSAL FEEDER BOT
25 990 Ft-tól
Részletek
CARP EXPERT HOLIDAY MIX
1 590 Ft
Részletek
CARP EXPERT ÜVEGES PÁCOLT KUKORICA
1 290 Ft
Részletek
EXCALIBUR HOROG SWEETCORN FEEDER
590 Ft
Részletek