Kamasaki Super Cat – Harcsás kiegészítők!
Megjelent: 2021. július 07. | Forrás: Energo Team

A harcsák megfogása és a rájuk való horgászat mindig élvezetés és izgalmas időtöltés. A hazai vizek legnagyobb ragadozója mindig tartogat meglepetéseket a horgászok számára, ami e módszer izgalmait fokozza, sose lehet tudni mi akad a horogra. De nem mindegy, hogy mivel vesszük üldözőbe e ragadozókat. Erre kínálunk kedvező ár-érték aránnyal bíró megoldásokat a Kamasaki márka kínálatában, ami a kezdő harcsásoknak is kitűnő alternatívát adhat, ha szeretnének belekóstolni e módszerek egyik válfajába.

A harcsahorgászat kellék és módszertára, mint ahogy a feederezés, bojlizás és pergetés is, manapság milliónyi kiegészítővel bír és könnyen kijelenthető, hogy el lehet veszni a módszerek és apró kiegészítők között, főleg kezdő harcsahorgászként. A Kamasaki Super Cat szériájával egy biztos pontot szerettünk volna adni ezen szisztémára, mely egy erős belépőszintű, megfelelő „arany középutat” biztosít a horgászok számára, ha harcsázáshoz támad kedvük.

A széria legújabb tagja a képen látható Super Cat 8000-es méretű, igazán szép kék külsőbe burkolt robosztus, „harcsázó” méretekkel és belsővel ellátott elsőfékes orsó. Kedvező paramétereinek köszönhetően, minden igénynek megfelel, mely a következő sorokban felsorolásra kerül.

Áttétele 4,1:1, mely a kategóriára általánosan jellemző számot takarja, ami azt jelenti, hogy a rotor 4x fordul körbe a tengely körül egy tekerés alatt. Ez optimális a nagyobb súlyokkal, illetve halakkal történő horgászatkor.

Masszív, robosztus és kellően erős grafit ház, egy egyszerű, de kellően magabiztos belső szerkezettel, nem túlbonyolított, megbízható szerkezet. (Tengely 6 mm vastag acél!)

A stabil fogásért egy igazán esztétikus és jó fogású fa fogantyú gondoskodik az orsón.

A fogantyú mellett, egy praktikus kiegészítő is található még a hajtókaron, mely a nyomógombosan behajtható kar.

Szállításkor és a felszerelés összeállításakor ez a funkció időspórolási tényezőjével is megkönnyíti a horgászok életét.

Az orsóhoz természetesen botot is ajánlunk, melyhez a szériával azonos Kamasaki Super Cat az egyik legjobb választást nyújtja ebben az árkategóriában. A teljes botszéria rövidebb változatai tökéletesek a csónakos harcsázáshoz, a hosszabb tagjaival pedig partról is sikeresen felvehető a verseny, akár a legnagyobb harcsák ellen is.

A botok igazán ellenálló, magas teherbírású kompozit anyagból készültek. A széria minden tagja 2 részes és 100-300 grammos dobósúly tartományban érhető el.

Akár vastag monofil vagy azonos fonott, ezek az erősített gyűrűk strapabíróságukkal bírni fogják a felállított követelményeket.

A gyűrűk mellett fontos megemlíteni a botszéria utolsó részét is, mely egy a kapásokat kiválóan közvetítő és kellően érzékeny üvegspicc, ami fenekező és kuttyogató harcsázáskor is jó szolgálatot tesz.

A megfelelő zsinórválasztás alapkritérium. Harcsára való felkészüléskor nem kell félni a vastagságtól, mert ha nagyobb halakra pályázunk, bizony jól fog jönni az a plusz szakító! Általánosságban az EnergoTeam Specialist Catfish monofiljének 50-es vagy 60-as tagját érdemes választani az orsóhoz.

A dob befogadóképessége 0,60 mm-es zsinórból 140 méter. Kisebb átmérőjű zsinórokkal tökéletes bójás vagy behúzásos módszerekhez is.

A hazai körülményekhez viszonyítva, a bemutatott felszerelés tökéletesen megbirkózik a harcsák erejével, legyen szó stupekes, csúszó úszós, behúzós vagy akár csónakos kuttyogatásról.

Energo Team
HARCSÁZÓ ÚSZÓ
1 490 Ft-tól
Részletek
KAMASAKI FEKVŐ STUPEK ÚSZÓ
2 990 Ft-tól
Részletek
KAMASAKI PREDATOR CSÚSZÓ ÚSZÓ
3 590 Ft
Részletek
KAMASAKI SUPER CAT 8000 HARCSÁZÓ ORSÓ
12 990 Ft
Részletek
KAMASAKI SUPER CAT HARCSÁZÓ BOT
9 490 Ft-tól
Részletek