KAMASAKI jigekkel tilalom után
Megjelent: 2021. június 15. | Forrás: Ország Bálint

A tavasz utolsó hónapját már nagyon vártam, hiszen végre újra lehet horgászni az egyik kedvenc tüskéshátú ragadozómra, a nemes süllőkre. Hiánypótló termékként éppen jókor érkeztek meg a KAMASAKI ragadozóhalas kiegészítői közé a jig fejek, melyek közül a legkisebb méretűek egyből felkeltették az érdeklődésemet. Összekötve a kellemeset a hasznossal elindultam kedvenc folyómra, hogy az újdonságokat a halaknak is „bemutassam”…

Sokat változott a folyó arca április közepe óta, valósággal berobbant a tavasz, mindenhol nyílnak a virágok, zöldellnek a fák, repülnek a rovarok hála a meleg időnek. A süllők (remélhetőleg) sikeresen leívtak és éhesen várják óvatlan prédájukat azokon a szakaszokon, kanyarulatokban, gödrökben, ahol egész évben szívesen tartózkodnak.


Néhány hét alatt minden kizöldült kedvenc folyócskámon.

A természettel összhangban az én felszerelésem is „felvette” a környezete színösszeállítását, habár ezt csak a fotók készítése során vettem észre. Ultra Light pergetéshez a legrövidebb (180 cm) és leglágyabb (0,5-5 gramm) WIZARD SAMURAI SPIN botot és a hozzá minden szempontból passzoló WIZARD SPIN II orsót (2000-res méretben) vittem magammal.


A fotók készítésekor vettem észre, hogy a felszerelésem is teljesen „bezöldült” .

Hogy teljes legyen az összhang a színekben (persze nem csak emiatt) az orsóra jól látható, erős, de mégis „pókháló” vékonyságú WFT MICRO BRAID fonott zsinór került, amely 0,035 mm-es átmérőjével és 2,5 kg-os szakítószilárdságával új fejezeteket nyit meg az UL horgászatban. A végszerelékhez már csak egy jó minőségű WIZARD FLUOROCARBON előkezsinórra és egy ultrakönnyű ENERGOTEAM BLACK FIGHTER NICE kapocsra volt szükség.


Folytatva a színösszeállítást az orsó dobjára zöld, „pókháló” vékonyságú WFT MICRO BRAID fonott zsinór került.


A WIZARD FLUOROCARBON előke süllőzéshez is tökéletes.


A végszerelék utolsó eleméhez könnyű, de erős kapcsot választottam.

Ahogy már a bevezetőben is említettem éppen jókor érkeztek meg a KAMASAKI új twisterfejei, melyek három különböző formavilágot képviselnek: a KAMASAKI PRESSION hagyományos, gömb alakú, a KAMASAKI RED SHOT egy ovális, míg a KAMASAKI RIVER PREDATOR gúla alakú ólmot kapott. Ráadásul utóbbi kettő vörös színű szemekkel is el van látva, ami még inkább ösztönözheti a ragadozókat a támadásra. Emellett széles méretválasztéka és kiváló ár/ érték aránya igazán vonzóvá teszi ezeket a jig horgokat.


Megérkeztek a KAMASAKI hiánypótló jig fejei.

A három féle fejforma közül a RED SHOT és a RIVER PREDATOR vörös színű szemeket is kapott.

A legkisebb méretű jig fejekhez kiválóan passzolnak a MANN’S SHAD 4,5 centis gumihalak. Napszaktól illetve fényviszonyoktól függően választottam meg a színt mindamellett, hogy a víz átlátszóságát is figyelembe vettam. Napsütésben a sötétebb, természetes tónusúak váltak be, míg felhős időben a fekete hátú, zöld hasú csali  volt az abszolút favorit.

Napsütésben a sötétebb, természetes tónusú csalik váltak be…


…míg felhős időben a fekete- zöld kombináció volt a favorit.


Mérges kölyöksüllő az akadó mögül.


A predátor szájában a PREDATOR horog, de ki a vadász és ki az áldozat?

Írta: Ország Bálint

Fotózta: Ország Bálint

KAMASAKI PRESSION JIG FEJ
570 Ft
Részletek
KAMASAKI RIVER PREDATOR JIG FEJ
570 Ft
Részletek
MANNS SHAD
950 Ft
Részletek
WFT MICRO BRAID UV ZÖLD FONOTT ZSINÓR 150M
12 500 Ft-tól
8 990 Ft-tól
Részletek
WIZARD FLUOROCARBON TRANSZPARENS ZSINÓR 20M
1 990 Ft
Részletek
WIZARD SPIN II PERGETŐ ORSÓ
8 990 Ft-tól
Részletek