Horgok a modern pontyhorgászatban
Megjelent: 2014. január 28. | Forrás: Halmos Mihály

Napjaink fejlett horgásztechnikái számos területen megkövetelték az eszközök specializálódását, az eredményesség, a siker érdekében a kísérletezési, a javítási szándék töretlen. A ponyt horgászatában alkalmazott különleges zsinórok, előkék és modern csalik a horoggyártás területén is óriási változásokat eredményeket. A tervezés célja egyértelműen az volt, hogy a speciális módszerekhez a létező legprofesszionálisabb horgok szülessenek meg.


A kifogástalan anyag és a legmodernebb japán technológia ötvözete:
E.T. Excalibur Carp horgok

Excalibur Carp Classic


Az Excalubur Carp Classic horgok használhatóságukat tekintve
univerzálisnak számítanak

A tradicionális, hagyományos módszerekhez, mint például feltolós, vagy felfektetős úszózásnál, nehéz fenekezésnél egyaránt előszeretettel alkalmazott horogtípus. Ívelt hegye egyenletes ívvel haljuk befelé, az öböl ívétől megfigyelhető folyamatos szűkítéssel. Ennek célja, hogy az átütőképesség jó legyen, a behajló ív és a horog szakálla révén nemcsak a ponty, hanem a puha szájú halakat is (pl. dévér) jól tartja a fárasztás során. Kiváltképpen állóvízi horgászatnál van létjogosultsága, az aljzaton, így a növényzetben is kevésbé hajlamos az elakadásra.


Minden csalit jól megtart, legyen az növényi, vagy állati jellegű


Az Excalibur Carp Classic nikkel változata is rendkívül népszerű.
Sötét aljzaton, félénkebb természetű halakra szánva


Speciálisan képzett lapkája kíméletes a csomó megtartásánál, hegye természetesen
lézerélezett, a legtartósabb fajta


A csaliból kissé kiemelkedő horoghegy biztos akadást tesz lehetővé

Excalibur Carp D-Killer


Az extra erejű és tartósságú Excalibur D-Killer

Az Excalibur Carp D-Killer típusú horga a páratlan eredményességet produkáló bojlis horgászat eszköze. E horgászmódszer által támasztott rendkívüli követelmények maximális kielégítésére lett kifejlesztve. Kovácsolt testű, nagy keresztmetszetű, belső öblén vékonyított kialakítású. Széles szakállal ellátott horoghegye biztosan akad, majd a fárasztás alatt megtartja a zsákmányt. Kiakadása, kihajlása teljességgel kizárt.


Rendkívül gyors behatolást biztosít

Excalibur Carp Method Feeder


Modern, rövid előkés feederbotos horgászathoz fejlesztve

A rövid - általában fonott - előkén fellépő erőhatások nagy része a horogra hatnak, kihajlásuk veszélye, a zsákmány elveszítése fokozottan fennáll. A megnövelt acélszerkezet, a speciális horogforma mindennek lehetőségét a legminimálisabba csökkenti.


Alap method szerelék

A kis szakállal ellátott extra vékony horoghegy enyhén visszahajló formája maximálisan elősegíti a hal önakadását már a csali felszippantásának pillanatában. A horog így elvégzi a feladat ezen részét, a horgász a bot kézbevételével szinte csak megerősíti a hal megakasztásának tényét.


A method szerelék eredménye

Excalibur Carp River Feeder


Speciális folyóvízi pontyhorog

Az Excalibur Carp River Feeder horga a folyóvízi pontyhorgászathoz kifejlesztett típus. A horog öblén található törések felelősek a kiemelkedő tartásért a fárasztás során, még abban az esetben is, ha kapitális példányt kell erősen sodró vízből a parthoz vezetni. A vékony és rövid szakáll rész a speciális horogheggyel karöltve gyors, akadálytalan behatolást tesz lehetővé. Főleg állati eredetű csalikhoz ajánlható.

Excalibur Carp Pellet Feeder

A mai modern pontyhorgászat elképzelhetetlen a különféle ízesítésű és nagyságú pelletek nélkül. Speciális anyagszerkezete révén a nagy szilárdság mellé csekély súly párosul, így a csali lebegését nem akadályozza a nehéz horog. A pellettel való horgászat alapkövetelménye még, hogy a horgunk kifelé hajlított legyen, ugyanis a szokásos csaliktól ellentétben a nagyobb átmérő jelen esetben nem biztosítaná az akadás zavartalanságát.


A kiválóságát már bizonyította a Pellet Feeder horog


A megszokottól vastagabb, de súlyában lényegesen könnyebb horgok


Tökéletes akadást eredményező forma

Excalibur Pellet Carp

A Pellet Feeder típusú horog módosított változata, mely minőségének köszönhetően az egyik legkiválóbb horog, ami kapható a piacon. A Pellet Carp-pal ellentétben szára nem lapkás, hanem füles kialakítású, anyagának keresztmetszete kisebb, vékonyabb annál. Rendkívül erős, rugalmas horogtípus, a kémiai és a fizikai eljárásmódoknak köszönhetően nagyon hosszú tartóságot eredményez.


Excalibur Pellet Carp = minőség a köbön

Excalibur Carp Big Corn

A Big Corn horogtípus a Carp Classic füles kialakítással rendelkező változata. Tulajdonságaiban megegyezik a Classic-kal, őt is elsősorban növényi eredetű csalik alkalmazására ajánljuk.


Szigorúan ellenőrzött minőség. Működőképességében,
tartósságában hiba nem merülhet fel.

Excalibur Carp Boilie


Extra erős, extra tartós horog a legkeményebb csatákra

Az önakasztásra épülő technika eszközeiben nem férhet meg a kompromisszum halvány esélye sem. A legjobb felszerelés is csak az átlagon felüli végszerelékekkel, kiváltképpen horgokkal lesz teljes értékű partnerünk a többkilós, vagy több tíz kilós halak megfogásában. Az Excalibur Carp Boilie horgok „acélosak", erősebb anyagszerkezettel bírók, öblük kialakítása szélesebb, mint a hagyományos bojlis horgok esetében az eddig tapasztalhattuk.


Kapitális pontyok, amurok méltó ellenfelei lehetünk ezzel a horoggal

Forrás: Halmos MIhály

EXCALIBUR BIG CORN HOROG
590 Ft
Részletek
EXCALIBUR CARP CLASSIC GOLD HOROG
590 Ft
Részletek
EXCALIBUR CARP CLASSIC NS HOROG
590 Ft
Részletek
EXCALIBUR CARP METHOD FEEDER NS HOROG
590 Ft
Részletek
EXCALIBUR HOROG CARP BOILIES BN 4
650 Ft
Részletek
EXCALIBUR HOROG D-KILLER
590 Ft
Részletek
EXCALIBUR HOROG PELLET CARP
650 Ft-tól
335 Ft-tól
Részletek
EXCALIBUR HOROG SWEETCORN FEEDER
590 Ft
Részletek
EXCALIBUR PELLET FEEDER HOROG 10DB/CSOMAG
590 Ft
Részletek