Etetőanyagos vödrök, dézsák és csalihalas kannák az Energofish kínálatában
Megjelent: 2016. június 21. | Forrás: Halmos Mihály

A könnyű vászon keverőedények megjelenésével sokan már a plasztik edények létjogosultságát vonták kérdőre. A különféle méretű, műanyagból készült etetőanyagos vödrök, nagy dézsák hagyományát kár volt előre temetni, ugyanis az egyre erősödő finomszerelékes berkekben töretlenül mutatkozik rájuk az igény. Mai cikkünkben a finomszerelékes-békéshalas és a ragadozóhalas horgászok figyelmét szeretnénk felhívni az Energofish kínálatát színesítő új, kiváló minőségű plasztik edényekre, az etetőanyagos vödrökre, dézsákra, valamint a rendhagyó technikai megoldást tartalmazó csalihalas kannákra.

1. kép Soha nem látott minőségű francia vödrök és dézsák

A Franciaországból származó, első osztályú műanyagból készül 25 literes hagyományos etetőanyagos, illetve 8 literes tállal és tetővel ellátott, valamint 40 literes etetőanyagos dézsánk anyagában színezett metálkék színt kapott. Nem lehet eléggé hangsúlyozni az átlagosnál puhább, lágyabb, rugalmasabb plasztik anyag jótékony tulajdonságait! Idővel nem lesz hajlamos az öregedésre, valamint a metálfényt az UV sugárzás sem fogja kikezdeni!

A 25 literes etetőanyagos vödör minden igényt kielégít. Jól terhelhető, könnyű, kényelmes használatot biztosít. Lakkozott, ergonómikus fa fogantyúja könnyebbé teszi a cipelést, valamint stabil, biztos fogást eredményez

Mindegyik vödör a kereskedelmi forgalomban lévő törőszitákkal kompatibilis

40 literes dézsánk a nagyobb mennyiségű etetőanyag kézzel és géppel (akkumulátoros fúróval) történő bekeveréséhez nyújt nagy segítséget. Óriási előnye a versenyekre, vagy a hosszabb, több napos horgásztúrákra való készülődésnél mutatkozik meg. A felhasználni kívánt több kilónyi etetőanyagot, pelletet, szemes takarmányt, bojlit egy helyen tárolhatjuk benne.


Hatalmas, stabil kialakítású, extra erős etetőanyagos dézsa. Óriási nyílásán keresztül könnyen, zavartalanul dolgozhatunk az etetőanyaggal.
Erősített fülei lehetőséget biztosítanak a „kétemberes" cipelésre is. A vödrök alján található felirat jó biztosíték a minőségre.

Az előzővel megegyező térfogatú, szintén 25 literes etetőanyagos vödör egy kivehető 8 literes keverő tállal és zárható tetővel van ellátva. Ez a kompakt plasztik edény tökéletes választás arra az esetre, ha sűrűn, nagy mennyiségben kell etetnünk, vagy többféle keveréket alkalmazunk.

25 literes vödör tökéletesen záródó tetővel.
A patentszemek oldalirányú meghúzásával oldható a rögzítés. A 8 literes tál tökéletesen illeszkedik a vödör belső falán.
A 25 literes vödrökben kényelmesen, akár egyszerre három kilónyi etetőanyag bekeverésére is lehetőségünk van. A vödör peremére stabilan felülő rostával gyorsan áttörhetjük az etetőanyagunkat a homogén szemcseszerkezet elérése érdekében.
A tálat magunk mellé helyezve kényelmesen elvégezhetjük az alapozó etetést. Okos megoldás, mely több funkciót is képes ellátni, illetve betölteni horgászataink során!

A kínálatunkban újdonságnak számító csalihalas kannák legfontosabb tulajdonsága az, hogy mind a három típus elemes levegőpumpával van ellátva. E rendkívül hasznos megoldásnak köszönhetően a nyári nagy melegben történő csalihalszállítás is megoldottá vált, vagyis az oxigénhiányos állapot ettől fogva egyetlen gombnyomással megszűntethető.
A 2 darab LR20-as (góliát) típusú elemmel működtetett levegőpumpa segítségével bárhol és bármikor friss oxigént juttathatunk csalihalaink vizébe.

7, 13 és 18 literes kannákból válogathatunk
A pumpát stabilan rögzíthetjük a kanna műanyag felnyitható tetején. Ha a víz cserélődése folyamatos, akkor elegendő a rácsos betétet lógatni a vízbe, pumpa nélkül.
A kivehető rácsos betétnek köszönhetően csalihalaink közül anélkül válogathatunk, hogy közben könyékig vizesek lennénk.

A levegőpumpa stabil rögzítését 3 lépésben, a következőképpen valósíthatjuk meg:

A képen látható fekete, műanyag rögzítő fület csúsztassuk ki a fedélből… …a pumpát helyezzük a részére kialakított mélyedésbe…
… majd a rögzítő fület úgy csúsztassuk vissza a sínbe, hogy az a fedélen és a pumpa hátoldalán található pánton is keresztülhaladjon Ezzel a biztonságos megoldással és rögzítési móddal számtalanszor nyithatjuk, zárhatjuk a fedelet pumpástul.
A porlasztókövet és a levegőcsövet a pumpa házában találjuk. A cső egyik végét szorosan húzzuk rá a pumpa kimeneti ágára…
… majd a cső másik végét a kanna fedelén átvezetve a porlasztóra erősítjük. A kanna fedelét anélkül nyithatjuk-zárhatjuk, hogy a levegő útját bármi módon befolyásolnánk.

Kis mennyiségű, vagy nagyon apró csalihalak szállításához, tárolásához a legkisebb, 7 literes kannát is választhatjuk. Természetesen ő is kivehető betétes, valamint pumpa is tartozik hozzá.

Minek a nagy, ha a kicsi is elég…
A praktikus megoldás nála sem hiányozhat. Könnyű, kis helyigényű kompakt megoldás.

Forrás: Halmos Mihály.