Busára egyszerűen!
Megjelent: 2016. szeptember 09. | Forrás: Nagy Levente

Céltudatosan busára kevesen horgásznak, nem tartozik ez a halfaj a sporthorgászok kedvencei közé. De miért is van ez így? A válasz roppant egyszerű. Ez a halfaj planktonokkal táplálkozik, ezért horogra csalni nem egyszerű. Léteznek, működő módszerek, technikák (TECHNOPLANKTON TABLETTA), de mégis kevés azon horgászok száma, akik ezzel érdemlegesen foglalkoznak.

A legtöbb busafogás a véletlen műve, külső akadásból adódik.

Sportszerű módszerekkel célzottan busára kevesen horgásznak, pláne feederrel.

Pedig feledhetetlen élményt nyújthat egy több kilós busa fárasztása.

Talán ez most megváltozik?

A tapasztalatok alapján a busa gyorsan felfigyel a vízbe juttatott etetőanyagra, mely, ha kellő felhőt képez, odacsalja őket táplálkozni. A sikeres busára való horgászat egyik kulcsa tehát nem más, mint az etetőanyag milyensége (minősége), melynek képesnek kell lennie a halakat a horgászat helyszínére csalni, és ott is tartani.

A siker kulcsa a megfelelő etetőanyag!

Íme az egyik bizonyíték...

...meg a másik

No de melyik ez az etetőanyag? Ez nem más, mint a BENZAR MIX BUSA névre keresztelt keverék, mely az idei évben egy hiánypótló újdonságként került a piacra. Az etetőanyag egy ősi kínai receptúra alapján lett kifejlesztve, a többszörös román bajnok BENZÁR ZSOLT jóvoltából.

Kilós, illetve háromkilós kiszerelésben is megvásárolható.

Ez az igen finom szemcsézetű etetőanyag tejport, plankton őrleményt, illetve különböző proteineket tartalmaz, melynek köszönhetően erőteljes felhőt képez a vízben, melyre a felszínen (és nem csak) táplálkozó halak azonnal reagálnak.

Ez a keverék a busa horgászata mellett, kiválóan alkalmazható más békés halak, ponty, kárász, amur, keszegfélék horgászatánál is.

Szárazon.

Vízzel nedvesítve és rostán áttörve.

A vízbe jutva azonnal bontani kezd, hatalmas felhőt képezve, hamar felhívja magára a halak figyelmét.

Önmagában, semmilyen adalékanyag hozzáadása nélkül is kiválóan felhasználható, viszont más etetőanyagokkal kombinálva is használhatjuk, ha azt szeretnénk elérni, hogy a vízbe juttatott etetőanyagunk még nagyobb felhőt képezzen.

Bekeverése roppant egyszerű! A zacskó tartalmát a vödörbe helyezve, víz hozzáadásával elkezdjük keverni. Ahhoz, hogy a megfelelő állagot elérjük javasolt 2-3 (10 percnyi) szünetet tartani, hogy az etetőanyag szemcséi megfelelően átnedvesedjenek. Az etetőanyagot, benedvesítés után javasolt törőszitán áttörni.

Az etetőanyag megjelenése óta számos pozitív visszajelzés érkezett, melyeket röviden egy mondatba a következőképpen lehetne összefoglalni: Bizony ez működik! De, hogy még hitelesebb legyen ez az állítás, szó szerint idézem egy horgászcimborám szavait, aki néhány fotóval hozzájárult e rövid írás megszületéséhez.

„Szeretek busára horgászni! Ha kellően meleg a víz, könnyebb megfogni őket, hisz olyankor jobb a kapókedvük. A feeder horgászat híve vagyok, így a busákra is így horgászom.

A kapásokat mindig egy óvatos botspicc rezgés jelzi, olyankor ott van a hal és elkezdi az etetőanyagot ki-be fújni, ennek következtében beszívja a horogra felkínált lebegő csalit. Ezzel a módszerrel majdnem mindig a szájában akad a horog!

A jó minőségű etetőanyag hamar meghozza az eredményt...

Szabályos belső akadás.

Csalinak bármilyen lebegő csalit használhatunk, melyet a busa az etetőanyaggal együtt könnyedén beszívhat: lehet az bojli, különböző lebegő pelletek vagy akár egyszerű hungarocel golyócska is.

Ha beiktatunk szerelékünkbe egy néhány centis erőgumit, azzal egy nagyobb hal fárasztása esetén, nagyban megnövelhetjük esélyeinket.

Fontos az előke és a főzsinór minősége. Bajnokok termékeit használtam. A horogéról nem is beszélve. Ha túl vékony húsú horgot választunk, az fárasztáskor kinyúlhat.

Ezt a gyönyörű amurt is ez az etetőanyag csalta az etetésre.

A horgászatban biztosra soha nem lehet menni, viszont ezzel az etetőanyaggal nagyban megnőnek esélyeink.

Forrás: Nagy Levente

Forrás: Fotók: Nagy Levente, Incze Levente

BENZAR MIX BUSÁZÓ ETETŐANYAG
1 090 Ft-tól
Részletek