A siker kulcsa: az előkezsinór
Megjelent: 2014. november 06. | Forrás: Halmos Mihály

A melegebb hónapok aktívan táplálkozó halainak megfogásánál is nagyon oda kell figyelni a felszerelés összhangjára. Különösen igaz ez a lehűlt vizek finnyásan csipegető pikkelyeseire nézve is, a szerelékek további finomítása, érzékenyebbé tétele elengedhetetlen követelmény a gyakori kapások reményében. Pontynak, kárásznak, keszegnek az apró horgon felkínált legkívánatosabb csali összhatását is elronthatjuk egy rosszul megválasztott, a kelleténél vastagabb átmérővel rendelkező előkezsinór alkalmazásával. Számomra ebben a kérdésben nem létezik kompromisszum, egyedül csak a leglágyabb, víztiszta előkék jöhetnek szóba a késő őszi, téli finomszerelékes horgászatnál a bodorkázástól egészen a pontyozásig.


Az Energofish termékkínálatában a legjobb minőségű,
versenykövetelményeknek is megfelelő előkék sorakoznak


Az ET Power Winter, az új generációs Excalibur Nase
és az ET Competition Leader előkezsinórok

A hideg idő beálltával egy visszafordíthatatlan folyamat kezdődik. Vizeink nagy mértékű letisztulása, átlátszóságának drasztikus növekedése, ahogy a halakat is új táplálkozási formák felvételére sarkallja, úgy a horgászokat is új praktikák bevetésére ösztönzi. Az eredményesség érdekében nemcsak az alkalmazott horgok méretét, de a horogelőkéink átmérőjét is csökkentjük.


A nyári időszakhoz képest nem kell már a mennyiségre koncentrálni, ellenben
a minőségre nagy hangsúlyt kell fektetni. Kilónyi extra minőségű etetőanyag
némi tuning alappal hosszú időn át képes fenntartani a halak érdeklődését

Az Energo Team Power Winter előkezsinór kifejezettem a téli finomszerelékes horgászat igényeinek kielégítésére készült. Kellően lágy, emellett kifejezettem jó kopásállósággal rendelkezik. Nyúlása közepes, csomótűrő képességével is kiemelkedik, de ami a legszembetűnőbb a többi vetélytársával szemben, az a rendkívül mérsékelt ára. Tökéletes választás azoknak, akik alkalomszerűen keresik fel a hideg időszakban a vízpartokat, kellően finom spicc, rakós, vagy matchbotokkal nem rendelkeznek, hagyományos botokkal horgásznak, de nem szeretnének lemondani egy jó téli keszegezés, bodorkázás élményéről.


A ár-érték arány verhetetlen bajnoka:
ET Power Winter, darabos, 50 méteres kiszerelésben …


…és 10 darabos pack-ban

Vitathatatlanul a kínálat legjobb minőségű termékei az ET Excalibur Nase és az ET Competition Leader előkezsinórok. Az Excalibur teljesen új vérvonalat képvisel, 2014. tavaszán debütált a magyar piacon, míg a Competition-t évek óta a legnagyobb megelégedéssel használják a versenyhorgászok is.


Az Excalibur előkezsinórok gyártásánál is csak a legmodernebb anyagok
és gyártástechnológia jöhetett szóba


Az egyik leglágyabb zsinór, mely laboratóriumi körülmények között volt tesztelve

A víztiszta, alacsony memóriával és nyúlási képességgel rendelkező zsinórral a legérzékenyebb végszereléket állíthatjuk össze, legyen szó úszós, vagy finom pickeres technikáról. Az Excalibur Leader 0,08 mm-es átmérőtől érhető el.


Tízes előkére kötött tizennégyes Excalibur Classic Carp horogán felkínált
vékony gilisztadaraboknak a novemberi kárászok sem tudnak ellenállni


Az óvatos kapások miatt nagyon nagy szerepe van a lefinomított szereléknek

Az ET Competition Leader elit kategóriába tartozó előkezsinór családja érhető el a legszélesebb méretválasztékban. Nem hiába nevezik ezt a típust a maximalisták zsinórjának. 0,06mm-0,28mm-es átmérőig gyártják. Tökéletes átlátszóságával, puhaságával, rugalmasságával vele érhetjük el még a legtisztább vízben is az élő csali legmegtévesztőbb prezentálását. A csomagoláson feltüntetett érték a laboratóriumi körülmények között elvégzett mérés során a csomózott szakítószilárdság értékét mutatja.


Minőség a köbön


Horogelőke készleteinket elkészíthetjük módszerek, halfajok szerint csopőortosítva


Az alapos felkészülés érdekében a legváltozatosabb kombinációkból
is komoly szortiment állhat a rendelkezésünkre


Válasszunk, változtassunk és kísérletezzünk bátran!

Forrás: Halmos MIhály