A pinkrátor!
Megjelent: 2019. március 28. | Forrás: Lukácsi Béla

A műcsalik manapság már hatalmas színválasztékban kaphatóak. Sokszor zavarba ejtő ez a kínálat és nehéz eldönteni, melyik színt válasszuk. Természetesen vannak favorit színek is amelyek valamiért talán egy picit fogósabbak, ezek közé a színek közé sorolható a rózsaszínű csali is.

Az L&K floatink plasztik csalik színkínálatában, mostantól elérhető a pink is.

A pink szín nem csak elsőre tűnhet furcsának, azonban érdemes elgondolkodnunk rajta. A műcsalik színei első sorban a horgászoknak tetszenek meg. Csak később derül ki, hogy a ragadozóknak mennyire tetszik. Amelyik már sikert hozott, többször rakjuk fel, hiszen több esélyt látunk vele a halfogásra. Mindenkinek van favorit szine, amelyben biztos, hogy a legjobb választás.

Azonban óriási csapdába kergethetjük magunkat, hiszen általában azzal a csalival és azzal a színnel kezdjük el a horgászatot, amelyik nekünk is teszik, amennyiben eredménytelenek vagyunk, akkor jönnek elő azok a csalik, amelyekben eddig nem bíztunk. De miből.gondoljuk, hogy ez megváltást fog hozni, vagyis ha nincs étvágyánál a hal, vagy éppen rossz helyen horgászunk, csak kivételes esetekben fogunk egy színváltoztatással kapást kicsikarni.

Az eddig már megszokott színek mellé érdemes újat is berakni.

Ennyi bevezető után térjünk rá a pink színre, mert érdemes vele foglalkozni. Azt mindenki tudja, hogy az élénk színek kiválóan működnek a hazai vizeinkben, ez mellé már néhány sötétebb árnyalatú csali is besorakozott, mint például a motorolaj, vagy kóla szín. Azért azt is szögezzük le, nem tudjuk hogyan vagy mit látnak a halak pontosan. Csak elméletek vannak arról mit láthatnak, de úgy ahogy a halak látnak, még senki nem látott.

Bármennyire is tűnik hihetetlennek, a pink csalik már sok harcsát adtak.

Adja a halat télen, nyáron.

Ráadásul egy meglepetés kapitális példány is bepinkeződött.

Sokszor csak próbálgatják a horgászok a színeket, így sok szín fog működni és lesz ami ezekből kiemelkedően adja a halat. A pink szín kicsit problémás lehet, ennek pszichikai okai is lehetnek, ugyanis a horgászok nagy része férfi, a pink meg ugye erősen csajos, vagyis példának kedvéért ki szeretne egy pink autót? Hasonlóan vagyunk a pink csalikkal is, mit szólnak majd a haverok a csali láttán?

No eddig ezért a csali arzenálért lehet cikiztek a haverok, de használatuk után már irigykedni fognak.

Nos a csali láttán lehet elsőre cikiznek majd, aztán, a fogások láttán a cikizőknek vált a színűk az irigy sárgáról akár pinkre is, mert a pink rendkívül fogós szín.

Nem csak a kapitális példányok imádják, a sügér is agresszíven támadja ezt a színt.

A balin sem ritka erre a színre.

Mikor, vagy mely helyzetben javasolt a használata? Igazából érdemes rendszeresen a horogra rakni. Természetesen nem, akkor amikor más színnel sem fogunk. A jó helyeket próbáljuk meg ezzel a színnel meghorgászni már az első dobástól kezdve, kiválóan működik tiszta vizekben is, de a zavaros vizek egyik csoda csalija. Vannak már olyan horgászok, akik a pink színű csali nélkül el sem indulnak horgászni, már nekem is állandóan ott lapul a plasztikcsalis dobozomban. Ráadásul már nem zrikát kapok érte, hanem elismerést.

Ennek a te dobozodban is ott a helye!

Lukácsi Béla

L&K FLOATING LONG FLY
1 690 Ft
Részletek
L&K FLOATING SHAD
990 Ft
Részletek