A nőkre mindig hallgatni kell vagy legalábbis erősen ajánlott!
Megjelent: 2021. június 24. | Forrás: Szebenyi Péter

Egy kislányommal töltött horgászbolti bevásárláskor történt amikor megláttam az L&K Floating Shad-et elősször a boltok polcain. Bevallom egy ideig csak kerülgettem, végül 3 szín csak a kosaramban landolt kisérőm unszolására, hisz a rózsaszín dolgoknak soha nem tudott ellenállni.

Napokig nem is használtam, sőt ki sem bontottam. Nem az a tipikus hal alakú plasztik és nem az a jellemzően férges féreg forma volt, így szkeptikusan álltam hozzá. Ez mind nagy-nagy hiba volt!

Első ránézésre ez a kicsit sem megszokott külső szó szerint érzékeny belsőt takar, hisz az L&K Floating Shad egy merőben más, mégis hatékony technikával készült plasztik.


Ilyen segítséggel csalihalban soha nincs hiány.

Mivel lányom nem csak a boltba, de a tópartra is szivesen velem tart, így egy közösen  eltöltött pergetés alkalmával jelezte felém melyik csalit is szeretné ha használnám az Ő kis szolid őszinteségével:

- Apa-apa! Azt a csini rózsaszínt tedd fel!

Rendes szófogadó apuka lévén és mivel nővel nem vitázunk, már fűztem is a JIG-et a plasztikba.

A sekély vízbe pottyantott csali számomra ismeretlen „gyertya” pozitúrát vett fel és a környéken lévő keszegek mint a jó diákok, beálltak mellé és hasonlóan függőlegesesen elkezdték csipegetni a talajról a táplálék szemcséket.

Itt már kezdett tetszeni a dolog, úgyhogy percek múlva már vallattam is vele a vizet.

Ezen alkalommal egy kicsi, de annál vehemensebb jelentkező érkezett egy méreten aluli csuka személyében. Olyan kis agresszív, csukától nem várt kapást kaptam a lassan, szinte állítva pattogtatott csalira, hogy ijedetmben bevágni is elfelejtettem, így csak addig élvezhettem a társaságát, míg el nem engedte a a pink plasztikot.

Eközben kislányom nem tétlenkedett és sorban engedte el az általa zsákmányolt csapókat.


A JIG-es felhasználáson kívül én előszeretettel alkalmazom egy kissé átalakított JIKA RIG technikával is.

Fényes nappal 25 méteres mélyséből.


Egy későbbi alkalommal ez a szép pocakos csapó is felhörpintette a pink L&K Flotaing Shad-et.

Sötétben is bevált amikor már kimerészkednek a törések, padkák szélére.

Később már bátrabban használtam többféle módszerrel szerelve és vezetési technikát alkalmazva. Sügerek és süllők nappali nasijaként tartom nyilván. Azért nassolni való, mert ez a csali sokszor akkor hoz kapást, amikor nem igazán vannak étvágyuknál. 

Forrás: Szebenyi Péter

L&K FLOATING SHAD
990 Ft
Részletek