A helyszín ugyanaz, mint legutóbb…
Megjelent: 2011. november 30. | Forrás: Nagy Levente

A helyszín ugyanaz, a módszer sem változott, csupán az időjárás rendezte át kissé a hátteret. Legutóbbi horgászatomhoz hasonlóan, ezúttal is két pickerbotot választottam a horgászathoz. Helyszín ismét a Maros, célhal elsősorban a paduc…

Kissé elbizonytalanodtam a reggeli indulásnál, hisz előző nap még 20-22 fokot is mértünk, mára viszont alig emelkedett a hőmérséklet nulla fok fölé, sőt az éjszaka a hegyekben lehullott az első hó is. Az ilyen hirtelen lehűlés nem szokott jót tenni a halaknak.


1.foto A helyszín ugyanaz, mint a legutóbbi horgászatomkor.

Lesz, ami lesz alapon mégis a horgászat mellett döntöttem.
Mivel nem volt sok időm és kedvem sem igazán új helyek után nézni, egy olyan helyet választottam, melyet jól ismerek és, hol szinte mindig tudok néhány halat fogni, még akkor is, ha az időjárási körülmények ellenem dolgoznak.
Szóval biztosra mentem… ha lehet ilyet a horgászatban mondani.


2.foto Csupán a háttér változott… a magasabb hegycsúcsokat már hó borítja.

Kettő darab három méter hosszú pickerbotot szereltem össze, melyen az E.T PICKER BLADE felirat olvasható.
Szerelékként a legutóbbi horgászatomhoz hasonlóan ezúttal is a legegyszerűbb etetőkosaras végszereléket használtam, annyi különbséggel, hogy még kisebb horgot és még vékonyabb előkezsinórt kötöttem a szerelék végére.


3.foto Ezúttal is az E.T PICKER BLADE botokkal horgásztam.

Etetőanyagként csupán másfél kiló hidegvízi etetőanyagot kevertem be kevés báb hozzáadásával, melyből 5-6 ökölnyi gombócot formáltam és alapozó etetésként jutattam be a kiválasztott helyre. A megmaradt etetőanyagot folyamatosan 5-10 percenként újradobva a szereléket, az etetőkosárral juttattam be a vízbe.


4.foto Keverem… kavarom…

5.foto Az etetőanyaghoz egy kevés csontibábot kevertem.


6.foto Öt gombóc alapetetésnek elegendő…

7.foto A lehető legegyszerűbb végszereléket használtam.


8.foto A horogra csontit, illetve…

9.foto … trágyagilisztát tűztem.

Meglepetésre az első két hal szinte egyszerre húzta be a botspiccet, csupán néhány perccel az alapozó etetés után.
Jól kezdődött a horgászat, a halak gyorsan reagáltak az etetésre és alig telt el néhány perc már megvolt az első két paduc. Ha ez így megy tovább… bizakodva gondoltam a folytatásra… de sajnos – ahogy a legtöbbször lenni szokott – a folytatás már gyengébb volt. Közel egy órát kellett várni a következő kapásra, mely egy újabb szép paduc számlájára volt irható.


10.foto Tekintetem a botspiccekre koncentrálom.

11.foto Az első paduc viszonylag hamar érkezett.


12.foto Porcos szája megköveteli a jó minőségű horgot.

13.foto Nekem az EXCALIBUR horgok tökéletesen beváltak.

Közben néhány horgásszal is szót váltottam, kik fel alá járkálva a folyóparton, keresték a halakat több, de elmondásuk szerint inkább kevesebb sikerrel. Néhány kisebb domolykó, egy-két kis vörösszárnyú, amiről be tudtak számolni, de olyan is volt, ki egyetlen kapást sem tudott kicsikarni a halakból.


14.foto Egy gyönyörű paduc.


15.foto Egy picivel kisebb…

16.foto Az E.T PICKER BLADE botok már több horgászatra is elkísértek és mindig szereztek örömteli perceket. Jó velük horgászni!  .

Ehhez képest én jól álltam… három szép hal és félóránként egy-két kapás.
Úgy látszik ismét jó módszert választottam, hisz azok kik úszós módszerrel horgásztak, szinte alig tudtak halat fogni, ezzel ellentétben nekem a helyben megállított szerelékre volt néhány kapásom és sikerült néhány szép halat is fognom.

Ez a néhány, a horgászat végére pontosan ötre szaporodott, négy paduc és egy domolykó várt a fotózásra a haltartóban. Foghattam volna többet is, ha nem maradt volna otthon a merítőm nyele. Több halat is akasztottam és húztam ki a partszélbe, de a merítőháló hiánya miatt, sajnos csak ezt a néhány halat fotózhattam a horgászat végén.


17.foto A horgászat végén biza jól esett egy kis meleg...


18.foto A rossz időjárás ellenére sikerült néhány szép halat horogvégre csalni.

19.foto Szerény zsákmány…


20.foto Míg én a fotómasinával bíbelődtem és a halakat fotóztam László barátom halat akasztott, ami sajnos hamar megtépte… bevallom, nem hal volt hanem átdobta szerelékét a túlpartra.

A hirtelen lehűlés ellenére a jól megválasztott szereléknek, csalinak és etetőanyagnak köszönhetően ezúttal is sikerült, ha egy kissé megfázva is, de elégedetten, élményekkel feltöltődve hazatérnem.

EXCALIBUR BREAM MAGGOT HOROG 10DB/CSOMAG
590 Ft
Részletek
FEEDER KOSÁR, SZÖGLETES
490 Ft
Részletek
GOLD STAR FORGÓ
200 Ft
Részletek
GUBANCGÁTLÓ 3 DB-OS
630 Ft
Részletek