Peca Pláza – horgász felszerelés, horgászcikk, horgász webáruház Peca Pláza – horgász felszerelés, horgászcikk, horgász webáruház

BOT KAMASAKI ALPHA BOLO

A megújult Kamasaki botcsalád egyik tagja.

Teleszkópos, finomszerelékes gyűrűs horgászbot. Hosszú tagjait elnézve egy felgyűrűzött spiccbothoz hasonlít és nagyjából az is. Ugyanarra tudjuk használni, mint a spiccbotunkat. Part közeli úszózásra. Azonban egy boloval, ha szeretnénk, picit bentebb is horgászhatunk, mint egy spiccbottal. Természetesen, ha ezt a szél és az áramlási viszonyok lehetővé teszik. A leghosszabb, 6 méteres változat jól jöhet nekünk folyóvízi úsztatáshoz. Ezzel a hosszúsággal már sok helyen elérjük a kő lábát, ahol már megfelelő a vízmélység, az etetésünket is ki tudjuk alakítani és nem kell minden második úsztatásra horgot kötnünk a beszakadt szerelékek miatt.

Nézzük a használható zsinórvastagságokat:

Keszeghorgászat állóvízen: Főzsinór 0,14 mm-es, előke 0,10-0,12 mm

Keszeghorgászat folyóvízen: Itt a főzsinór tekintetében felmehetünk 0,16-ig is ha biztosan tudjuk, hogy a főólmozás nem akadhat le az aljzaton. Azért kell a vastagabb főzsinór, ha a horog beakad, akkor biztosan az előke szakadjon, nem vesszen el az úszó és ne kelljen az egész szereléket újrakötni.

Ponty horgászata: 0,16 mm-es főzsinór / 0,14 mm-es előke (ha a helyzet megkívánja és nincs akadó a környékünkön, mehet a 0,16/0,16-is, hogy biztosan megfoghassuk a termetesebb halakat is.

A bot anyaga IM 6 Carbon mely kellően könny, erős és rugalmas egyben. A fárasztás során felőrli a hal erejét és nem a kezünkben összpontosul a húzás.

A békezáras orsótartó biztosan tartja a kis 1000/2000/3000-es méretű orsókat. Könnyű és ergonomikus. Pont, amilyen ehhez a bolognai bothoz illik.

SIC betétes gyűrűsora könnyített kerettel és talpakkal rendelkezik, hogy jó legyen a bot súlyelosztása. A bot anyaga mellett a gyűrűk tömege is sokat számít. Minél nehezebbek a spicc felé a gyűrűk, annál lógósabb lesz a bot.

Ajánljuk kezdő és haladó horgászok részére egyaránt.

A B kategóriás botoknál mind a fárasztás, mind a dobás során a bot felső harmada hajlik. Népszerű karakter, mivel horgászat teljes spektrumában, a dobástól a szákolásig, megbízhatóan dolgozik.
A SIC gyűrűk gyártása során lehetőség nyílt a korábbi gyűrűbetéteknél kecsesebb, vékonyabb és nem utolsó sorban jelentősen könnyebb gyűrűbetétek alkalmazására. A szilícium-karbid páratlan tulajdonságainak köszönhetően ezek a könnyített, vékonybetétes gyűrűk is ellenállnak a dobás és fárasztás közben jelentkező koptató hatásoknak.
A boton békazáras orsótartó található. Elsősorban a bolognai és telematch botoknál bevált forma, mivel kis botátmérőnél is alkalmas az orsó stabil rögzítésére. Megbízhatóságának és kialakításának köszönhetően más bottípusoknál is előfordul. Használata egyszerű, az orsó egy kézmozdulattal rögzíthető.
A botot sallangmentes, ugyanakkor minden igényt kielégítő, a spicc, bolognai és a divatos tele-match botokra jellemző nyéllel látta el a gyártó, mely kényelmes használatot tesz lehetővé, akár huzamosabb ideig kézben tartott botos horgászatnál is.

Súly, kényelem

Fárasztás hatékonysága

Ár-érték arány

Bővebben
Cikkszám Kép Fogyasztói ár Rendelt darab  
11022-401 https://energofish.hu/images/codeimage/C11022-401.JPG 6.490 Ft
11022-501 http://pecaplaza.hu/themes/plaza/images/missing_photo.png 7.990 Ft
11022-601 http://pecaplaza.hu/themes/plaza/images/missing_photo.png 9.490 Ft