Peca Pláza – horgász felszerelés, horgászcikk, horgász webáruház Peca Pláza – horgász felszerelés, horgászcikk, horgász webáruház

részletes keresés

Szűrés Ár szerint


Szűrés kategóriákra

Szűrés márkákra

CARPHUNTER TELE BOT

A teleszkópos orsós horgászbotok reneszánszukat élik manapság a horgászok körében.

 

Sokan vannak akinek a szállítás okoz problémát, mások csak egyszerűen macerának tartják, ha szét kell szedni a felszerelést, a tagok egymás mellé helyezésével meg is törhet a zsinór.

A Carp Hunter Tele is ennek szellemében készült. Anyaga Composite, mely jó minőségű carbon és a legjobb üvegszálak keveréke. Így ötvözi mindkét horgászbot tulajdonságait. Egyszerre könnyű és rugalmas, de kellően merev a dobáshoz és a bevágáshoz. Illetve, ami a Composite botok talán legnagyobb előnye, hogy kevésbé érzékenyek a sérülésekre. Amíg egy feszített Carbon anyagú horgászbotnak egy éles tárgy általi ütés a végzetét jelentheti, a Composite botok bírják a gyűrődést és karcolásként jelentkeznek az ilyen jellegű sérülések az anyag felületén.

Dizájnos és egyben kényelmes a bot osztott nyele, mely nem utolsó sorban a súlycsökkenést is szolgálja. Szivacsos duplon anyaga kellemes fogást biztosít, még nedves kézzel megfogva is stabil fogást biztosít. Nem beszélve arról, hogy hideg időben kellemesen melegen tartja a kezünket.

A csavaros, alul szorító orsótartó stabilan tartja a bothoz megfelelően passzoló orsót. Ez a különböző hosszúságok esetében az alábbiak szerint alakul: 210-2000-es; 240-2000/3000; 270-3000/4000; 300-4000/5000. De ezek csak irányadó méretek, természetesen függ az adott orsó tömegétől is a megfelelő választás.

Szállítási hosszuk igen pici, mivel a nyéltagon nincs gyűrű. Ha gyűrűt helyeztünk volna a nyéltagra, akkor nagyobbra kellett volna venni az első tagot, hogy az orsó forgása által ne verje bele a zsinórt a gyűrűbe.

A kisebb méretek tökéletesek partközeli úszózáshoz, vagy pergetéshez, kezdők számára. De nagyon örülnek neki a gyermek horgászok is, akik ki szeretnék próbálni az orsós horgászatot és a halfogás örömét.

A hosszabb változatok magasabb dobósúllyal is rendelkeznek, így a nehezebb fenekező kosarakat és a súlyosabb ólmokat is könnyedén repítik a kiszemelt távolságba. Nehéz terepen történő úszózásra is alkalmasak.

Tipp: Hagyományos, csipeszes kapásjelző használatakor a csipeszt ne a gyűrűk közé helyezzük! Sokkal érzékenyebb és előbb érzékeljük a kapást, ha a spicc elé akasztjuk a csipeszt. A másik végét kössük a leszúrónkra, hogy a bevágás alatt le tudjon esni a zsinórról és ne zavarjon minket a fárasztás során.

Elterjedt botok, melyeknél a bot legalább 2/3-ad része dolgozik. A C akciójú botok keményebbek ugyan a D kategóriájúaknál, mégis kellően lágyak ahhoz, hogy még erőteljes fárasztás mellet is hatékonyan nyeljék el a fellépő erőket és minimálisra csökkentsék a horog kiszakadásának esélyét.
A úgynevezett SIC (szilícium-karbid) gyűrűk eleinte kizárólag a felsőkategóriás botok sajátjai voltak. Mára a technológia fejlődésével széles körben alkalmazzák. Kimagasló kopásállóságának és viszonylag kis súlyának köszönhetően a botgyártók egyik kedvelt gyűrűtípusává vált.
A botra a leggyakrabban alkalmazott csavaros orsótartó került. A több évtizede használt típus népszerűsége az egyszerűségben és a megbízható felépítésben rejlik. Az orsó rögzítésére két darab, az orsótalp befogadására képes, műanyagbetétes pofa szolgál, melyek közül az egyik egy nagyméretű anyával szorítható meg.
A modern botokon egyre gyakrabban látható, extravagáns megjelenésű, kecses nyél, melyet a súlycsökkentés érdekében csak az orsótartó felett, illetve a bot végén láttak el csúszásmentes, kényelmes fogást biztosító bevonattal.

Súly, kényelem

Terhelhetősége

Fárasztás hatékonysága

Bővebben
Cikkszám Kép Fogyasztói ár Rendelt darab  
12053-210 http://www.energofish.hu/images/codeimage/C12053-210.JPG 1.590 Ft
12053-240 http://pecaplaza.hu/themes/plaza/images/missing_photo.png 1.990 Ft
12053-270 http://pecaplaza.hu/themes/plaza/images/missing_photo.png 2.390 Ft
12053-300 http://www.energofish.hu/images/thumbimage/T12053-210.JPG 2.790 Ft